#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Bortakryss efter straffmiss på stopptid

 

 

Lördagens chansfattiga bortamöte med nästjumbon Avesta AIK fick ett händelserikt slut. Trots en medioker insats hade Syrianska chansen att fixa en trepoängare från straffpunkten i den sjätte stopptidsminuten - men chansen brändes. De rödgula fick nöja sig med 0-0 borta mot ett Avesta som drog på sig två röda kort i slutminuterna.

Lördagseftermiddagen bjöd på strålande solsken och Avestavallen bjöd tillbaka med en minst lika strålande naturgräsmatta. Syrianska kom till spel med en rejält decimerad trupp med massor av avbräck som ställde till det. Huvudtränare Kalle Granath tvingades till hela fem ändringar i sin startelva - och matchade en trupp vars medelålder inte ens nådde 20 år. För motståndet stod nästjumbon Avesta AIK som var i desperat behov av poäng i sin kamp om nytt kontrakt.

 

Syrianska var, precis som i måndagsmötet med Strömsberg, inte alls på tårna i matchinledningen och redan innan den första minuten var spelad hade hemmalagets Johan Lindgren träffat burgaveln med ett avslut efter en hörna. Avesta var det lag som hade kommandot, men många gånger var det väldigt tydligt att dalalaget är fast förankrat i botten. Kvaliteten i offensiven fanns inte där, och Avesta hade oerhört svårt att skapa något konstruktivt i sitt anfallsspel. Syrianska försvarade sig visserligen väl, men i ärlighetens namn så ställdes man inte på allt för stora prov.

 

Den första halvleken var riktigt händelsefattig och närmast ett mål var det när de rödgula ställde till det för sig i defensiven. En bortaförsvarare missade bollen, tämligen ohotad, och Tomas Traut bjöds på ett friläge som Housnein Agodomou räddade starkt. Syrianska kom inte till i sitt anfallsspel förrän minuterna innan pausvilan där någon halvchans skrapades fram. Det var främst ett riktigt ovårdat passningsspel och ett tamt agerade i kampen om andrabollarna som präglade Syrianskas första halvlek.

- Vi spelade dåligt som fan, det var katastrof. Vi kunde inte passa, inte springa och vi var bedrövligt organiserade. Det såg förjävligt ut, kommenterar huvudtränare Kalle Granath.

 

Efter paus tog de rödgula sig i kragen och ryckte upp sig, jämnade ut spelet och hade betydligt längre anfallssekvenser än i den första halvleken. Avesta hade visserligen en hel del boll men gjorde väldigt sällan något vettigt med den. Det skapades ett par halvchanser åt båda hållen men särskilt farligt blev det aldrig.

- Vi skapade någon het chans där i andra, men vi gör ingen bra match. Det är ju mitt fel också, inte bara spelarnas. 

 

Det var inte förrän i slutminuterna som matchen skulle hetta till - och det rejält. Ovårdade hemmaförsvararen Aram Abed gick riktigt fult in med både dobbar och sträckta ben i Housnein Agodomou som precis plockat ned ett inspel. Abed borde ha visats ut redan då, men huvuddomare Patrik Larsson valde det gula kortet istället. Strax därefter flög Avestas ytterback Engin Sahindal in med dobbarna i en framstormande Mattias Florén. Syrianskabacken fick sig en rejäl åktur och smällen ekade över Avestavallen. Huvuddomare Larsson hade inget annat val än att visa det röda kortet, efter en av säsongens klart brutalaste tacklingar.

 

Syrianska såg sig chans när man fick spela med en man mer de sista minuterna och tryckte på framåt. Efter en stunds press damp bollen ned hos Karzan Azizi efter en misslyckad utboxning från hemmakeepern Kalle Jansson. Azizi tryckte till, och när Jansson var överspelad kastade mittbacken Aram Abed sig fram och agerade målvakt med en räddning med armen på mållinjen. Straffen var solklar och i den sjätte stopptidsminuten hade vikarierande lagkaptenen Rigest Hysko chansen att ge sitt lag segern - men AAIK-målvakten Jansson revanscherade sig och räddade en poäng till sitt lag.

 

Straffar och Syrianska verkar inte vara någon lyckad kombo och någon målgaranti kan absolut inte lämnas - snarare tvärtom. Hittills har man tilldömts tre straffsparkar under säsongen, och samtliga har bränts.

- Vi har inte råd att missa tre straffar på en säsong, helt klart är det så.

 

Matchen slutade 0-0 och kommer knappast gå till historien som en välspelad sådan. Då detta visade sig vara en omgång där många av topplagen tappade poäng, så är det mållösa resultatet mot nästjumbon en besvikelse även om just 0-0 speglar matchen väl. En besvikelse var också de berusade åskådarna på huvudläktaren som ägnade sin lördagseftermiddag åt att högljutt uttrycka sig rasistiskt mot Syrianskas spelare. Förhoppningen är självklart att Avesta AIK's ledning tar tag i detta på ett kraftfullt sätt. Avesta är ingen världsmetropol och dessa personer bör nog inte vara helt okända för de övriga i den inte allt för stora publiken.

 

Denna eftermiddag kom Syrianska till spel med en lång rad avbräck, och många yngre förmågor fick alltså chansen. 15-årige Josef Akpinar debuterade i seniorsammanhang med ett piggt inhopp i den andra halvleken. De båda 18-åringarna Lucas Özgün och André Garabet gjorde sina första framträdanden i startelvan, på ett offensivt mittfält tillsammans med 17-årige Rodi Mahmoud och 18-årige David Hasler. Även 17-åringen Taher Mahallatian fick göra ett inhopp samtidigt som 15-årige Bilal Tahri fanns med i matchtruppen för första gången.

- Josef gör en riktigt stark debut. Han löper mycket och tar dueller. Han är ett stort plus i den här matchen.

 

Till nästa omgång, där Syrianska gästas av formstarka Gamla Upsala, kan med största sannolikhet en större trupp vara tillgänglig, då duon Alexander Persson-Njie och Jonathan Bahar är tillbaka efter avstängningar. Kanske kan även någon av de skadade spelarna hinna repa sig fram till dess. Mötet med GUSK spelas nästa måndag, den 17:e augusti, klockan 19:00 på Swedbank Park's nylagda konstgräs.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

 

AVESTA AIK- SYRIANSKA IF                                                                0-0

Mål: -
Avslut: 12-11 (9-2)
Avslut på mål: 6-3 (5-1)
Hörnor: 4-3 (2-2)
Offside: 2-2 (0-2)

Gula kort:

 

Karzan Azizi, Syrianska (73)

Aram Abed, Avesta (88)

Röda kort:

 

Engin Sahindal, Avesta (90+1)

Aram Abed, Avesta (90+4)

Publik: 168
Domare: Patrik Larsson, Borlänge

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});