#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Nyförvärven visade vägen

 

 

Syrianska hade inga större bekymmer med att besegra seriekonkurrenten Värmdö IF - och det var nyförvärven som visade vägen. Trots en trög start kunde de rödgula ta en stabil 4-0-vinst, där segersiffrorna var i underkant. Pavol Orolìn blev dubbel målskytt, samtidigt som både Michael Kamau och Sasa Plavsic gjorde var sitt.

Efter ett bortsnöat försäsongsmöte mot Sundbyberg förra helgen var det ett spelsuget Syrianska som matchade mot seriekollegan Värmdö under lördagseftermiddagen. Huvudtränare Kalle Granath hade bantat sin matchtrupp något - där ett par spelare vilades och ställdes över - och kom till spel med ett lag som till större delen bestod av nyförvärv.

 

Efter en riktigt seg start - där Värmdö hade ett större bollinnehav utan att för den delen skapa några målchanser - jobbade Syrianska sig in i matchen. Ett hemmamål hängde i luften och efter att Sasa Plavsic bränt två riktigt heta lägen var det istället yttermittfältaren Pavol Orolìn som gjorde matchens första mål, där Plavsic stod för framspelningen.

 

Syrianska var vassa på att utnyttja bortalagets många bolltapp och med ett flertal fina spelvändningar skapades chanser i offensiven. Efter en perfekt slagen djupledsboll placerade en framstormande Pavol Orolìn in sitt andra mål för dagen då han tunnlade bortakeepern Lukas Hägglund. Ett annat nyförvärv - vänsterbacken Michael Kamau - skulle även han hamna i målprotokollet då han tryckte in 3-0 med sin vänsterfot i den 42:a minuten. I ärlighetens namn så borde nog Värmdö ha fått med sig en frispark i läget strax innan målet, men huvuddomaren valde alltså att istället döma mål.

 

Med en 3-0-ledning med sig in i paus blev den andra halvleken något avslagen från Syrianskas sida. Man hade dock full kontroll på händelserna och kunde ha ett visst spelövertag trots att tempot många gånger drogs ned. Värmdö tilläts visserligen skapa ett par halvchanser, men det blev desto hetare när de rödgula kom fram i offensiven. Syrianska hade en handfull lägen att göra både 4-0 och 5-0, men man stod för en ineffektivitet som får anses föga smickrande.

 

Med kvarten kvar åkte Syrianska på en utvisning då tvåmålsskytten Pavol Orolìn visades ut efter att ha dragit på sig två gula kort för snack, vilket får ses som en prestation i sig då han varken pratar svenska eller engelska. Hursomhelst så fick de rödgula avsluta matchen med en man mindre - något som inte fick något större påverkan på matchbilden.

 

I slutminuterna kunde Sasa Plavsic ändå göra 4-0, med sitt första mål sedan comebacken i klubben, och fastställa slutresultatet. Det blev alltså en tämligen komfortabel hemmaseger för de rödgula, som trots en långt i från perfekt insats inte stördes märkbart av seriekonkurrenten Värmdö.

 

Efter en fyramålsvinst mot en av seriekollegorna finns det inte allt för mycket man kan anmärka på, även om man kanske kunde önskat en högre effektivitet med tanke på alla de klara lägen som ändå skapades i offensiven. Däremot verkar man verkligen ha hittat rätt med en backlinje med Michal Habànek, Rigest Hysko, Igor Paldan och Michael Kamau som knappt släppte till någonting alls bakåt. I det stora hela var detta ändå en väldigt stabil prestation av ett något nedtränat lag - en prestation som lovar gott inför vad som komma skall. Härnäst väntar ett bortamöte med Örebro Syrianska nu på fredag.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - VÄRMDÖ IF                                                        4-0 (3-0)

Mål:

 

 

 

1-0 (30) Pavol Orolìn

2-0 (35) Pavol Orolìn

3-0 (42) Michael Kamau

4-0 (87) Sasa Plavsic

Avslut: 15-6 (7-3)
Avslut på mål: 10-1 (6-0)
Hörnor: 1-5 (0-3)
Offside: 2-4 (1-1)
Gula kort:

Jan Marcin, Syrianska (54)

Michal Habànek, Syrianska (56)

Pavol Orolìn, Syrianska (59, 74)

Jean-Charles Okou, Värmdö (67)

Röda kort: Pavol Orolìn, Syrianska (74)
Publik: 50
Domare: Daniel Gonzalez Silva, Västerås

 

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-4-1):

Patrik Öhman - Michal Habànek (81 Simon Grassi), Rigest Hysko, Igor Paldan, Michael Kamau - Jàn Marcin (72 Josef Akpinar) - Pavol Orolìn (Utv. 74), Dennis Olsson, Attila Pinte (87 Behnam Olfat), Jonathan Bahar (69 André Garabet) - Sasa Plavsic

 

Ej inbytta ersättare:

-

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});