#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Förlust i avslagen säsongsavslutning

 

 

Syrianska förlorade en avslagen drabbning mot Strömsberg i den sista omgången - 0-3 (0-2) på Wenströmska. I en match som aldrig nådde några högre höjder hade gästerna ett rejält övertag sett till antalet löpmeter, och kunde på så sätt ta sig till lägen som förvaltades. Tidiga mål i båda halvlekarna gav en rättvis bortaseger.

Fotbollsåret skulle avrundas med ett hemmamöte med Strömsberg under söndagseftermiddagen - men någon vidare tillställning blev det aldrig. Syrianska hade även denna gång tvingats lappa ihop sitt manskap efter bästa förmåga, och med ett försvarsspel som lämnade en hel del att önska straffades man hårt av ett bortalag som hade mycket spring i benen. 

 

Redan i matchinledningen var det tydligt att de rödgula skulle få problem i sin defensiv där man gång på gång hamnade fel i sina positioner. Strömsberg ställde till med en hel del oreda med sina många djupledslöp, och med ett extremt rakt spel skulle man ta sig till målchanser som resulterade i dubbla mål i upptakten. Sherif Abdi skickade först in 0-1 innan Emil Lindgren vackert lyfte in 0-2 - och då var inte ens kvarten spelad. I ärlighetens namn så skulle gästernas ledning kunnat vara något mål större, men hemmakeepern Aleksandar Stevanovic höll sitt lag vid liv med ett par fina räddningar.

 

Syrianska jobbade sig sakta med säkert in i matchen utan att för den delen rada upp lägen offensivt. Dock så tog man sig till två riktigt heta chanser som borde ha resulterat. Först trillade bollen ned framför en sopren Lucas Özgün inne i boxen men avslutet blev på tok för högt, och strax innan halvtidsvilan serverades Jonathan Bahar ett öppet mål men inte heller då hamnade bollen innanför ramen. Strömsbergs ledning i paus var inte på något sätt obefogad. Den skulle kunnat varit något mål större, men den skulle också kunnat ha raderats ut om de rödgula lyckats förvalta sina jättechanser.

 

Efter paus öppnade Syrianska hyfsat, men med ett något slumpmässigt bortamål skulle matchen dödas totalt. Gästerna fick en hörna från vänster och alldeles för enkelt fick Emil Andersson knoppa in 0-3 när både målvakt och försvar hamnade snett. Hemmakeepern Aleksandar Stevanovic skulle kort därefter målchansutvisas när han fick bollen på armen utanför sitt straffområde - och med en man mindre hade inte Syrianska mycket att hämta resterande del av drabbningen.

 

Båda lagen gick mest och väntade på slutsignalen under matchens sista tredjedel, som inte var i närheten av att nå någon högre nivå. Ett löpstarkt, men knappast skönspelande, Strömsberg kunde tämligen ostört spela av tiden och inkassera en trepoängare från den sista omgången - poäng som innebar att de klättrade något snäpp i tabellen. Syrianskas mardrömssäsong fick äntligen sitt slut, och att en förlust fick avsluta det här fotbollsåret lär väl inte ha dragit till sig någon större förvåning av någon som följt det här seriespelet.

 

Syrianska har ett stort jobb framför sig att komma tillbaka från en säsong där mer eller mindre allt gick fel. Varken truppen med ledare runt omkring, eller klubben i sig har presterat i den mån man kan ha önskat. Tyvärr är det så att fotbollsspelare med ambitioner varit en bristvara i det här länet, vilket Syrianska inte är ensamma som klubb att få känna av de senaste åren. Degraderingen innebär dock en chans att bygga upp någonting vettigt från grunden, en möjlighet att starta om på ny kula.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - STRÖMSBERGS IF                                         0-3 (0-2)

Mål:

 

 

0-1 (4) Sherif Abdi

0-2 (13) Emil Lindgren

0-3 (49) Emil Andersson

Avslut: 4-15 (2-10)
Avslut på mål: 0-10 (0-6)
Hörnor: 4-7 (2-4)
Offside: 1-8 (0-4)

Gula kort:

 

 

 

Jonathan Bahar, Syrianska (15)

Tobias Lööf, Strömsberg (61)

Aram Abed, Strömsberg (88)

Anel Bajramovic, Syrianska (90)

Röda kort: Aleksandar Stevanovic, Syrianska (54)
Publik: 77
Domare: Namik Idrizovic, Örebro

 

 

Syrianskas laguppställning (4-3-3):

Aleksandar Stevanovic (Utv. 54) - Michael Kamau, Asmir Suljicic, Anel Bajramovic, Alex Bandick - Daniel Johansson, Almir Zeqiri (54 Felix Karlsson), Kofi Appiah - Muctaru Conte, Jonathan Bahar (46 Belmin Alic), Lucas Özgün

 

Ej inbytta ersättare:

Samuel Barlay

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});