#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Toppmotstånd i sista bortamatchen

 

 

Ett nedflyttningsklart Syrianska ger sig iväg på årets sista bortaresa då man under lördagseftermiddagen drabbas samman med tabelltvåan Karlslund - ett Örebrolag som behöver se till att fixa en trepoängare mot tabelljumbon för att få spela om seriesegern i slutomgången.

Något ljusare truppläge jämfört med senast

Syrianskas säsong har inte varit någon höjdare där svaga insatser och ännu svagare resultat har avlöst varandra under de senaste omgångarna. I förra helgens hemmamöte med BKV Norrtälje lyckades man ändå hålla det hela på en godkänd nivå, där två slumpmässiga bortamål avgjorde till BKV's fördel, men överlag har det verkligen inte sett bra ut för de rödgula nu på slutet. Ett redan nedflyttningsklart Syrianska får se till att utnyttja de två återstående omgångarna av seriespelet till att få med sig något som helst positivt från det här fotbollsåret. Livet går vidare och för de rödgulas del handlar det om förberedelser inför Division 3-spel nästa år.

 

Till lördagens stentuffa bortamöte med tabelltvåan Karlslund ser det något bättre ut truppmässigt jämfört med senast. Visserligen dras man fortfarande med en hel del avbräck, vilket tvingar huvudtränare Oziris Kadic till en del ommöbleringar, men man ska ändå kunna se till att bjuda topplaget på ett motstånd värt serienivån. Klart är dock att både Alex Bandick och Belmin Alic saknas på grund av avstängningar.

 

Behöver en vinst för att utmana om seriesegern

Örebrolaget Karlslunds IF HFK - som förkortar Karlslunds Idrottsförening Herrfotbollsklubb - har stått för en lysande säsong där man inför de två avslutande redan är klara för minst kval uppåt. Med tre poäng efter lokalkonkurrenten Forward så bör man se till att fixa en seger - helst med ett par mål - mot tabelljumbon Syrianska för att ha chans att utmana om seriesegern i den sista omgången.  Under ett framgångsrikt år har man främst varit starka på hemmaplan - med elva segrar av tolv möjliga - och man siktar med all säkerhet på att avrunda seriespelet med ytterligare en trepoängare hemma på Karlslund Arena innan ett eventuellt kval.

 

Karlslund är en stor ungdomsförening där flera av spelarna i representationslagstruppen har tagit klivet upp från egna led - och i år tränas man, precis som ifjol, av förre allsvenska spelaren Samuel Wowoah som bland annat vunnit dubbla SM-guld med Djurgården som spelare. Under Wowoahs ledning har man byggt ett väldigt rörligt och varierat anfallsspel som resulterat i 46 gjorda mål framåt, där pojklandslagsmeriterade Adam Molin stått för 15 av dessa. Det mesta handlar annars om skicklige mittfältaren Laurence Bell som utan tvekan måste ses som en av seriens bästa spelare. Manchester City-fostrade Bell är en poängspelare av rang som varit högst delaktig i Karlslunds fina start på säsongen. I övrigt har KIF tillgång till ett riktigt vasst målvaktspar på den här nivån i tysken Steffen Kraus och amerikanen Ian McDonald-Wilkins.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Karlslunds IF HFK - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 7:e oktober
Avspark: 16:00
Arena: Wenströmska IP
Domare: Enzo Vesprini, Köping
Senaste möte: Syrianska IF - Karlslunds IF HFK 1-3 (17/6-17)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});