#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska förlorade på nytt

 

 

Syrianska förlorade på nytt - denna gång efter 1-4 (0-2) i bortamötet med Boo FK. Chansmässigt var matchen jämnare än vad resultatet antyder, men de rödgula fällde krokben på sig själva med ett allt för generöst försvarsspel samtidigt som en lång rad av klara lägen brändes i offensiven.

Mardrömshösten fortsätter för Syrianska som fick se sig besegrade för sjunde gången efter sommaruppehållet - och för femte matchen i följd. De rödgula är visserligen hårt skadedrabbade för tillfället, och saknade denna gång ett tiotal spelare, men man gav sig ändå inte riktigt chansen att spela om poängen i mittenmötet med Boo FK på bortaplan. Syrianska kunde inte täppa till bakåt där man bjöd Boo på ett par mål, samtidigt som målchanser i massor slarvades bort i anfallsspelet.

 

Matchinledningen var annars hyfsat pigg från Syrianskas sida, där man skaffade sig ett övertag sett till bollinnehav utan att för den delen hota i offensiven. Ett formstarkt Boo - som kom till spel med fyra segrar på de fem senaste matcherna - var ändå det lag som skulle hamna i förarsätet efter att ha spräckt bortalagets nolla redan efter åtta minuter. En rejält tilltrasslad situation ledde fram till att duktige Max Forsberg på något underligt sätt kunde styra in 1-0 över mållinjen - och Syrianska fick ännu en gång acceptera en matchbild där man skulle tvingas jobba i uppförsbacke.

 

De rödgula svarade dock förtroendeingivande på baklängesmålet, och kunde sticka upp och ställa till med en hel del oreda för hemmaförsvaret. Boomålvakten Alexander Andersson behövde sprattla till i en vass trippelräddning för att freda sitt mål när Rodi Mahmoud, Jonathan Bahar och Sasa Plavsic fick riktigt heta lägen i tät följd - och kort därefter såg bollen ut att träffa en Booförsvarares hand inne i straffområdet när Plavsic avslutade. 

 

Den allra hetaste chansen till en kvittering fick Jonathan Bahar som snappade upp en misslyckad hemåtpassning och bjöds på ett friläge. Bahar petade bollen förbi en utrusande Andersson, och valde därefter att stå kvar på benen istället falla över hemmakeeperns utsträckta armar vilket nekade honom en solklar straffspark. Bahar lyckades därefter inte sätta bollen i nät ur snäv vinkel - och med facit i hand så blev han själv blåst på både straffspark och en målchansutvisning på Andersson då han helt enkelt var lite för ärlig i det läget, vilket självklart är hedersamt på sitt sätt.

 

Boo kom alltså väldigt lindrigt undan i det läget, och var därefter skoningslösa när man utökade till 2-0 i den 44:e minuten - ett väldigt psykologiskt tungt mål för Syrianska som flera gånger om hade nosat på en kvittering. Fabakary Sanneh - seriens kanske mest underskattade spelare - var på rätt plats vid rätt tillfälle där han mer eller mindre träffades av en stolpretur framför det öppna målet.

 

Tvåmålsunderläget i paus var ett bakslag för Syrianska som hade skapat minst lika många chanser som Boo. Det ska visserligen nämnas att hemmalaget hade fått bollen över mållinjen vid ytterligare två tillfällen - båda gångerna blev det dock avvinkat för offside - men gästerna var helt klart med i matchen.

 

Till den andra halvleken fick unge Edon Aliu - uppflyttad för U21-laget - ersätta Rodi Mahmoud på mitten, och Syrianska inledde en reduceringsjakt. Ett nytt psykologiskt tungt baklängesmål skulle tyvärr döda de rödgulas hopp om att fixa poäng. Något som knappast ens kan benämnas som en målchans resulterade i 3-0 för Boo. Rigest Hysko ställde till det för sig rejält och satte samtidigt den egna målvakten Sebastian Karacan på pottkanten. Michael Kamau slängde sig uppoffrande och räddade bollen på mållinjen, men inte bättre än att Joakim Granström kunde cykelsparka in trean i nät.

 

När även 4-0 trillade in bakom en skymt Karacan kvarten därefter, var det spiken i kistan för Syrianska. Bortalaget hade däremellan kommit i både en-mot-en och två-mot-en-kontringar som man slarvat bort, och det här var en eftermiddag där ingenting ville gå de rödgulas väg.

 

Boo hade till stora delar full kontroll på händelserna med ett spelövertag främst centralt där bröderna Max och Fredrik Forsberg dominerade - men Syrianska ska ändå känna att man kom undan med hedern i behåll, då man hela tiden försökte och gjorde vad man kunde utan att på något sätt lägga sig ned och dö. Inbytte Lucas Özgün slog in ett inlägg till en ren Jonathan Bahar som inte prickade målet, men Bahar skulle ändå få tröstmåla när han reducerade till 4-1 i slutminuterna. Det var Sasa Plavsic som serverade ett öppet mål i en kontring där 19-åringen kunde näta för tionde gången denna säsong. 

 

Drabbningen på Boovallen känns i efterhand svåranalyserat där många aspekter måste tas i åtanke. Man kan trots allt konstatera att ett reservbetonat Syrianska - där nästan halva truppen var indisponibel på grund av skador och sjukdomar - inte riktigt räckte till mot ett formstarkt Boo. Tyvärr bjuder man på alldeles för mycket bakåt för att på allvar vara med och spela om poängen, även om man denna gång skapade tillräckligt många chanser i offensiven för att göra ytterligare ett par mål. Man kan självklart fundera på om utgången av matchen hade blivit annorlunda om Jonathan Bahar fått med sig en straffspark samtidigt som hemmakeepern Alexander Andersson målchansutvisats vid ställningen 1-0, men faktum är ändå att Syrianska till slut åkte på en tremålsförlust som självklart inte går att snacka bort. Boo vann alltså klart rättvist i och med att man var det lag som gjorde flest mål - vilket faktiskt är det enda som räknas i den här sporten.

 

Syrianska behöver hitta energi för att på något sätt få till en positiv säsongsavslutning. Med fem raka förluster i bagaget gästas man av serieledande Sollentuna hemma på Parken på fredag - ett motstånd som knappast kan stå högst upp på önskelistan för de rödgula vars formkurva pekar spikrakt nedåt. Ska man se det från den ljusa sidan så har man allt att vinna, och man bör väl kunna sporras av att fortfarande ha möjlighet att påverka en toppstrid som man själva var inblandade i för inte så länge sedan.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.co

 

 

 

 

BOO FK - SYRIANSKA IF                                                                4-1 (2-0)

Mål:

 

 

 

 

1-0 (8) Max Forsberg

2-0 (44) Fabakary Sanneh

3-0 (51) Joakim Granström

4-0 (67) Oscar Widén

4-1 (90) Jonathan Bahar

Avslut: 12-10 (5-5)
Avslut på mål: 9-6 (4-3)
Hörnor: 3-1 (0-0)
Offside: 4-0 (4-0)

Gula kort:

 

 

Dennis Olsson, Syrianska (22)

Michael Kamau, Syrianska (47)

Michal Habànek, Syrianska (64)

Röda kort: -
Publik: 50
Domare: Mohammad Dabestani, Solna

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Sebastian Karacan - Michael Kamau, Rigest Hysko (55 Michal Habànek), Viktor Tsouplakis, Marcel Kaya - Daniel Johansson - Rodi Mahmoud (46 Edon Aliu), Dennis Olsson (55 Lucas Özgün) - Sharam Said, Sasa Plavsic, Jonathan Bahar

 

Ej inbytta ersättare:

Patrik Öhman, Simon Grassi & Samuel Barlay

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});