#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Bottenmöte på Wenströmska

 

 

Fyra omgångar återstår av seriespelet, och Syrianska behöver ta full pott för att ha någon som helst chans att undvika nedflyttning. Under söndagseftermiddagen gästas man av nästjumbon Sundbyberg på Wenströmska - ett formstarkt huvudstadslag som plockat poäng i sex av sina åtta matcher efter sommaruppehållet.

Mycket ska till för att undvika degradering

Trots en till stora delar stark insats lyckades inte Syrianska ordna en skräll i finalen i kvalet till Svenska Cupen. Division 1-laget Västerås SK vann med klara 0-4 - efter att ha avgjort med fyra mål på åtta minuter under slutkvarten. De rödgula kan ändå, bortsett från den korta perioden då målen trillade in, ta med sig ett kompakt och disciplinerat försvarsspel som lyst med sig frånvaro under seriespelet där fyra omgångar nu återstår. Med elva poäng upp till rätt sida nedflyttningsstrecket är läget mörkt, och man behöver alltså ta full pott och hoppas att andra resultat går lagets väg för att inte degraderas.

 

Till söndagens hemmamöte med Sundbyberg ser Syrianska ut att kunna matcha samma manskap som i cupfinalsderbyt mot VSK. Försvararen Asmir Suljicic kliver dock in i matchtruppen, samtidigt som det finns frågetecken kring ytterbacken Marcel Kaya som har skadekänningar och missat veckoslutets träningspass. Sedan tidigare är ju förstekeepern Felix Karlsson indisponibel, vilket innebär att ersättaren Aleksandar Stevanovic tar plats mellan stolparna för fjärde matchen i rad.

 

Formstarkt bottenlag med vassa sommarvärvningar

Precis som Syrianska så har söndagens motståndare Sundbyberg harvat i bottenträsket under i stort sett hela säsongen. Huvudstadslaget gjorde en jätterenovering av sin trupp och ledarstab inför året, och har väl inte riktigt kommit upp i den nivå man önskat. "Sumpan" har ändå fått till en stark höst där man plockat poäng i sex av åtta matcher efter sommaruppehållet - men i och med att de två enda förlusterna kommit mot bottenkonkurrenterna Norrtälje och Håbo så har man inte lyckats kravla sig upp på rätt sida det nedre strecket.

 

En del lyckade sommarvärvningar kan vara nyckeln för Sundbyberg i jakten på nytt kontrakt, där främst målvakten Markus Rydeberg varit en positiv injektion. Välmeriterade mittfältaren Hezha Agai - med hundratalet superettamatcher för bland annat Assyriska och Väsby United - och också klivit in och varit nyttig, precis som västeråsbekante Johannes Owusu. Värt att notera är även att nigerianske anfallaren Besto Azu, som har ett förflutet i Syrianska, numera återfinns i SIK's trupp.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Sundbybergs IK

Matchdag: Söndag 24:e september
Avspark: 13:30
Arena: Wenströmska IP
Domare: Richard Sundell, Karlstad
Senaste möte: Sundbybergs IK - Syrianska IF 1-3 (29/5-17)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});