#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Siktar på att förlänga fin hemmasvit

 

 

Syrianska har fyra raka segrar på hemmaplan - en svit man vill förlänga när tabellnian BKV Norrtälje gästar Swedbank Park under söndagen. De rödgula vill samtidigt revanschera sig för den blytunga uddamålsförlusten mot serieledande Enskede senast, men man dras med dubbla avstängningar och vissa skadebekymmer inför helgens drabbning.

Dubbla avstängningar och skadebekymmer

Förra helgens bortamöte med tabellettan Enskede blev ett tufft sådant - och trots att Syrianska hade en 2-1-ledning i den 89:e minuten fick man inte med sig några poäng efter en sen hemmavändning. Ytterbacken Dennis Persson var en av planens bästa spelare och blev dubbel målskytt för de rödgula. 22-åringen har nätat tre gånger de senaste två matcherna och verkar ha fått igång poängskörden inför slutomgångarna. Syrianska har, i och med förlusten senast, tappat rejält till tabelltoppen men siktar på att klättra ett par placeringar nu under hösten.

 

Till söndagens drabbning med BKV Norrtälje saknar Syrianska båda mittfältarna Dennis Olsson och David Hasler som är avstängda efter att ha ålkt på sina tredje gula kort förra helgen. Lagkapten Robin Blommé linkade av med skadekänningar redan i den första halvleken senast och är ett osäkert kort inför söndagen - precis som unge ytterbacken Marcel Kaya som åkte på en smäll i veckans U21-match. Det lutar alltså åt en hel del förändringar i huvudtränare Kalle Granaths startelva denna gång.

 

Vargar med kontinuitet i sin spelartrupp

Söndagkvällens motståndare - Bollklubben Vargarna från Norrtälje - siktade på att förbättra sin fjärdeplats från fjolåret, men har än så länge inte motsvarat förväntningarna då man näst intill är indragna i bottenstriden från sin niondeplacering. Säsongen har varit en riktig berg-och-dalbana med segrarna mot VIK (7-1), Enskede (1-0) och Sollentuna (4-1) som de högsta topparna, och dessa har blandats med storförluster mot Upsala IF (1-5) och GUSK (0-3). BKV kommer till spel med en lång segerlös rad där man inte vunnit en match på över två månader. Med cupspelet inräknat har man åtta raka matcher utan trepoängare.

 

Huvudtränare Peter Hautalahti har en spelartrupp som varit mer eller mindre identisk under många års tid, och att BKV är ett lag med kontinuitet är knappast en hemlighet. Storstjärnan i detta BKV är anfallaren och lagkaptenen Andreas Bellander – elva mål hittills – som har något av en fri roll i lagets offensiv där det mesta byggs kring honom. Har Bellander en bra dag så är man giftiga framåt, annars kan man många gånger kännas väldigt uddlösa. Som i alla andra BKV-matcher får man räkna med en kavalkad av långa inkast, frisparkar och hörnor och längre bollar från den egna backlinjen in i offensiv box. Syrianska löste det bra i vårmötet lagen emellan och 1-0-vann på bortaplan, trots ett BKV-övertag under större delen av matchen.

 

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - BKV Norrtälje

Matchdag: Söndag 30:e augusti
Avspark: 18:00
Arena: Swedbank Park
Domare: Kalle Jansson, Örebro
Senaste möte: BKV Norrtälje - Syrianska IF 0-1 (18/5-15)

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});