#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Dubbla bortakontringar sänkte Syrianska

 

 

En mindre bra första halvlek följdes upp av en rejäl uppryckning efter paus - men trots det blev Syrianska både mållösa och poänglösa hemma på Parken. Gästande Sandviken tog full pott i måndagskvällens drabbning efter två kontringsmål under matchens slutdel.

Syrianska har varit urstarkt på bortaplan och raka motsatsen hemma på Swedbank Park under säsongsinledningen. När seriefavoriten Sandviken gästande under måndagskvällen var det ett rödgult lag som siktade på att få igång poängskörden på hemmaplan - men även denna gång fick man lämna arenan tomhänta.

 

Första halvleken var minst sagt blek från Syrianskas sida. Visst var det så att man rent taktiskt ville överlåta initiativet till Sandviken i matchinledningen, men med ett obefintligt närkampsspel på mittfältet och utan ett presspel värt namnet hamnade man alldeles för lågt i sina försvarspositioner. Sandviken ägde bollen under långa stunder utan att för den delen komma till några farligheter, förutom då Syrianskabekantingen John Junior träffade ribban efter en dryg kvart. Nej, spelet innan paus lämnade en hel del att önska. Sandviken vann halvleken på poäng, trots att man egentligen inte fick ut så mycket mer än ett par resultatlösa hörnor av sitt stora bollinnehav.

 

Huvudtränare Kalle Granath gjorde ett byte redan i halvtidsvilan där David Hasler ersatte Karzan Azizi - och det var just Hasler som låg bakom det mesta när Syrianska jobbade sig in i matchen. Yttermittfältaren serverade Gabriel Medina ett fint inlägg där den efterföljande nicken hamnade över ribban från nära håll. Syrianska hade vid det här laget en av sina klart bättre perioder och man fick till ett rejält tryck mot ett Sandviken som såg ut att krokna för ett tag.

 

Inbytte Hasler satte sig själv i två riktigt heta målchanser - hemmalagets klart bästa - när han först drev sig igenom till ett friläge med misslyckat avslut som följd, och därefter ett läge för avslut med högerfoten inne i boxen där bortakeepern Niklas Nyström stod för en bra räddning. Ett hemmamål låg i luften, men något sådant skulle inte komma.

 

Mitt i den värsta Syrianskapressen hittade Sandviken fram i en snabb spelvändning. Duktige York Rafael blixtrade till när han tog sig runt på högerkanten och skickade ett perfekt inlägg in i boxen. Sandvikens notoriske målskytt Anthony Allison mötte upp med pannan och skarvnickade in 0-1 via den bortre stolpen i den 73:e minuten. Ett väldigt vackert fotbollsmål, men tyvärr i fel bur sett med Syrianskaögon.

 

De rödgula försökte få till en ordentlig kvitteringsjakt, men baklängesmålet blev en hård smäll för ett Syrianska som inte riktigt lyckades repa sig. Alexander Persson-Njie drog till med ett tungt skott utifrån som Nyström räddade, men närmare än så kom inte hemmalaget. Istället kunde gästernas främsta spelare - unge York Rafael - punktera matchen då han att på egen hand kontrade in 0-2 i slutminuten.

 

I och med förlusten kan Syrianska snegla på ett dystert hemmafacit - där man förlorat tre av de fyra inledande hemmamatcherna - och konstatera att det är på Swedbank Park man måste höja sig om man vill vara med och nosa på topplatserna i tabellen. Den första halvleken mot Sandviken var visserligen under all kritik, men när man lyckades överleva den och därefter få till en ordentlig uppryckning efter paus var man inte tillräckligt effektiva när lägena väl dök upp. Sett till matchen i sin helhet kan man tycka att Sandviken vinner rättvist, men att gästerna avgör drabbningen i den period där Syrianska trycker på som mest och är som hetast är något som svider lite extra. Sandviken drog det längsta strået i en match som kunde slutat lite hur som helst. Gästerna har betydligt fler spelare som kan klassas som "matchvinnartyper" i sin trupp och det var just det som fällde avgörande denna kväll.

 

Härnäst väntar ett bortamöte med Arameisk-Syrianska IF i huvudstadsförorten Norsborg för de rödgulas del. Det gäller att skaka av sig den här förlusten, bita ihop och komma igen då. Mötet med tabellåttan spelas på Brunna IP nu på söndag med avspark klockan 15:00.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - SANDVIKENS IF                                                  0-2 (0-0)

Mål:

 

0-1 (73) Anthony Allison Jr.

0-2 (90) York Rafael

Avslut: 7-8 (1-6)
Avslut på mål: 3-5 (1-3)
Hörnor: 0-7 (0-4)
Offside: 0-3 (0-1)

Gula kort:

 

Dennis Persson, Syrianska (75)

Robin Blommé, Syrianska (88)

Röda kort: -
Publik: 406
Domare: Johan Owén, Karlskoga

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});