#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Hemmaderby på Parken

 

 

Efter dubbelt matchande på resande fot laddar Syrianska för ett hemmaderby mot Franke under måndagskvällen. Lokalkonkurrenterna är båda inne i avgörande skeden i var sin del av tabellen, och det mesta talar för att det blir en hård kamp om poängen i derbydrabbningen på Parken.

Orolìn avstängd - Martins-Maquemba tillbaka

Syrianska hann med att bocka av tre tuffa matcher under en hektisk vecka - och det med goda resultat. 7-3-utskåpningen av dåvarande tabelltvåan BKV Norrtälje följdes upp med ett mållöst kryss mot Värmdö, innan man i måndags 3-2-besegrade FC Gute i toppmötet i Visby. Gotlandsmatchen får ses som ett styrkebesked av de rödgula där man vände underläge till seger efter en strålande andra halvlek. Faktum är att man blev utspelade innan paus, och det gör scenförändringar under matchens andra halva än mer imponerande.

 

Trots att Syrianska flåsar topplagen i nacken är det av stor vikt att man lyckas hålla fötterna på jorden och fortsätter svara för starka arbetsinsatser vecka efter vecka. Självklart har man småkikat på det intressanta tabelläget, men fokus ligger på att hålla poängproduktionen igång för att därefter summera utfallet senare i höst. Hursomhelst talar det mesta för att de rödgula har spännande slutomgångar till mötes, med betydelsefulla matcher i var och varannan omgång - en situation som får ses som utvecklande för en relativt ung och oerfaren trupp.

 

Inför måndagsderbyt har huvudtränare Kalle Granath möjlighet att ställa en liknande matchtrupp som senast på benen. Yttermittfältaren Pavol Orolìn är avstängd, men istället finns nyförvärvet Eldon Martins-Maquemba åter tillgänglig efter att ha missat matchen mot Gute på grund av sjukdom. Frågetecken finns kring försvararna Igor Paldan och Michal Habànek som båda har skadekänningar, och klart är att David Hasler missar resten av säsongen efter att ha dragit upp baksidan av låret i mötet med Värmdö.

 

Betydligt bättre än vad tabellen visar

Nästjumbon Franke har som nykomlingar stått för ett hyfsat seriespel så här långt - där poängen kanske inte trillat in i den takt man önskat trots att man spelmässigt varit med i många matcher. Med sina 15 poäng har Franke tre pinnar upp till kvalplatsen och en inte allt för orimlig målsättning under hösten är att säkra nytt kontrakt. Franke har hittills vunnit fyra av sina 17 matcher under säsongen - samtliga hemma på Råby vilket självklart innebär att man bör snäppa upp sitt bortaspel för att undvika nedflyttning. På bortaplan har ynka två av 24 poäng skrapats ihop, varav en av dessa mot topplaget Norrtälje i förra omgången. Kanske är det ett Franke på uppgång som kommer till spel på Parken under måndagskvällen.

 

Huvudtränare för Franke är Alexander Rubin som, tabellpositionen till trots, har en väldigt intressant trupp till sitt förfogande. Duktiga duon Anton Engström-Appelfeldt och Adam Emanuelsson har tillsammans gjort en bra bit över hälften av lagets mål, och bakåt vilar ett stort anvar på mittbacksduon Robert Medvegy och Philip Lannebris. Mycket spel går genom skicklige Almir Zeqiri som vände hem till moderklubben efter ett par tunga år i VIK och VSK - och just från VSK har man lånat in reservkeepern Andreas Olsson som ska stabilisera upp som sista utpost för ett Franke som annars läckt som ett såll i defensiven. Detta Franke ska absolut inte underskattas - man är betydligt bättre än vad tabellplaceringen visar och kommer helt klart att bjuda upp till dans i derbyt mot Syrianska.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - IK Franke

Matchdag: Måndag 22:a augusti
Avspark: 19:00
Arena: Solid Park Arena
Domare: Fredik Jansson, Hammarö
Senaste möte: IK Franke- Syrianska IF 1-2 (4/5-16)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});