#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Full pott i toppmötet i Visby

 

 

Syrianska fixade en oerhört viktig trepoängare efter att ha 3-2-besegrat FC Gute i måndagskvällens toppmöte i Visby! De rödgula var mer eller mindre utspelade i den första halvleken och hamnade i ett tidigt underläge - men man reste sig starkt efter paus och tog fullt pott efter ett sent avgörande.

Efter 0-0-krysset mot Värmdö i fredags flög Syrianska över till Gotland under måndagskvällen för att bocka av bortamötet med FC Gute som var uppskjutet sedan i våras. Drabbningen på Gutavallen - vars naturgräs inte höll något vidare skick med anledning av färskvattenbristen på ön - var av stor betydelse i toppstriden där båda lagen vid seger hade läge att haka på i kampen om främst kvalplatsen.

 

Syrianska kom till spel med en något stukad trupp där varken nyförvärvet Eldon Martins-Maquemba, försvararen Michal Habànek eller yttern David Hasler var tillgängliga på grund av skador och sjukdomar - men det var ändå ett optimistiskt rödgult lag som anlände till matcharenan dryga timmen före avspark. Bortalaget kom dock snett in i matchen - eller snarare var det nog så att ett för dagen väldigt starkt FC Gute öpnnade piggt. Hemmalaget rivstartade i ett rasande tempo och hotade med massvis av löpningar i djupled som Syrianska hade stora problem med att hantera. Gute's offensiv var massiv inledningsvis och ställde bortaförsvaret på prov gång på gång. Ledningsmålet kom därför som ett brev på posten när den notoriske målskytten Villiam Dahlström skickade in 1-0 i den tionde minuten för sitt FC Gute. Dessförinnan hade duktige Marcus Burman träffat ribbans överkant med ett avslut från straffområdeslinjen.

 

Hemmalaget var skoningslösa under den första halvleken där Syrianska, i ärlighetens namn, var helt utspelade i längre peroder. Gästerna hade svårt att få till något eget bollinnehav mot ett tokpressande Gute som flera gånger vara nära att utöka sin ledning. Även om de där hundraprocentiga lägena var lätträknade så skapade gotlänningarna en lång rad av halvchanser. Bortakeepern Viktor Göranzon höll sitt lag kvar i matchen när han med fingertopparna räddade Martin Silva's nick uppe vid sitt högra kryss, och strax därefter nickade välmeriterade Robert Mambo-Mumba tätt utanför stolpen.

 

Trots att Syrianska reste sig under halvlekens avslutande del kan man konstatera att de rödgula kom undan med blotta förskräckelsen och hade "bara" med sig ett uddamålsunderläge in i pausvilan. FC Gute, som enligt egen utsago "gjorde sin klart bästa halvlek på flera år", fick välförtjänt stående ovationer av sin stora hemmapublik efter en sprudlande första halva.

 

Syrianska var nere för räkning, men kom ut som ett helt nytt lag efter paus. De rödgula fick till en total scenförändring i inledningen av den andra halvleken där det helt och hållet var omvända roller i jämförelse med de första 45 minuterna. Med en hög press mot hemmaförsvaret fick man grepp om matchen och det dröjde inte många minuter innan Jonathan Bahar pangade in sitt nionde mål för säsongen med en gammal hederlig "tåpaj". Syrianska var därefter nära att ta ledningen flera gånger om - och en ledning skulle också komma när lagkapten Rigest Hysko vräkte sig fram vid den bortre stolpen och nickade in 1-2 efter Daniel Johansson's välslagna hörna i den 56:e minuten.

 

FC Gute var vid det här laget inne i någon form av chocktillstånd där man, trots dominansen i den första halvleken, fick se matchen rinna ur händerna. Syrianska hade en av sina bättre perioder när man flera gånger om kunde hota Gute's trebackslinje i sina spelvändningar och ett tredje bortamål låg i luften. Jonathan Bahar fick ett bra läge men avslutade tätt över, och inte långt därefter vann inbytte Rodi Mahmoud ett motlägg mot hemmakeepern Elias Stenhoff där bollen letade sig vidare till Dennis Olsson som fick inte ordning på touchen framför det öppna målet.

 

Hemmalaget skulle ju längre halvleken led käka sig in i matchen igen - delvis för att Syrianska sjönk hem något och la fokus på att försvara sin ledning. Gute hade dock svårt att ta sig igenom ett kompakt bortaförsvar, men skulle ändå få till en kvittering i den 72:a minuten. Duktige huvuddomaren Johan Kjellin från Sundbyberg lät spelet ofta flyta på med väldigt få avblåsningar, men vid en av totalt fem (!) frisparkar under hela matchen slog Gute igång bollen snabbt när Syrianska inte riktigt var på tårna. Evigt farlige Villiam Dahlström serverades ett friläge i djupled och skickade in 2-2 bakom en chanslös Viktor Göranzon.

 

Under slutkvarten svängde spelet rejält där det kändes som om både lagen gick för segern, även om Syrianska på något sätt var det lag som ändå var mest mån den poäng man ändå hade. De riktigt heta chanserna lös visserligen med sin frånvaro, men det blev ändå ett lag som som skulle dra det längsta strået denna kväll. Vid en inspark spelade hemmamålvakten Stenhoff igång en kort boll till mittbacken Sebastian Starkenberg som såg ut att känna sig pressad och skickade tillbaka en passning till Stenhoff som inte alls var med på noterna - och bollen letade sig retfullt in till 2-3 i den 88:e minuten. Ett väldigt dråpligt självmål av hemmalaget som skulle bli matchavgörande.

 

De avslutande minuterna försökte ett chockat Gute få till en forcering framåt, men Syrianska lyckades freda sitt mål med ett uppoffrande försvarsspel och kunde samtidigt döda en hel del tid med boll på offensiv planhalva. En oerhört välspelad och underhållande match resulterade i en trepoängare för Syrianska - en drabbning som egentligen skulle kunnat sluta lite hur som helst men där de rödgula alltså tog full pott hem till fastlandet.

 

I det stora hela måste Syrianskas insats i Visby klassas som en väldigt imponerande sådan, där man trots en blytung första halvlek reste sig på ett oerhört starkt sätt efter paus med ett hårt och uppoffrande lagarbete där ingen föll ur ramen. Med trepoängaren i bagaget tog de rödgula nattfärjan hem med en tabelltopp som inte längre känns så avlägsen. Faktum är att man bara har knappa två poäng upp till BKV Norrtälje på kvalplats. Mycket talar nu för att det blir en rafflande höst med högintressanta slutomgångar i Division 2 Norra Svealand, där ett hemmaderby mot IK Franke väntar härnäst för Syrianskas del.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

FC GUTE - SYRIANSKA IF                                                     2-3 (0-1)

Mål:

 

 

 

 

1-0 (10) Villiam Dahlström

1-1 (48) Jonathan Bahar

1-2 (56) Rigest Hysko

2-2 (72) Villiam Dahlström

2-3 (88) självmål

Avslut: 17-15 (12-4)
Avslut på mål: 8-7 (6-1)
Hörnor: 10-5 (7-2)
Offside: 1-1 (0-0)
Gula kort: Pavol Orolìn, Syrianska (39)
Publik: 510
Domare: Johan Kjellin, Sundbyberg

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Viktor Göranzon - Behnam Olfat, Rigest Hysko, Igor Paldan, Michael Kamau - Daniel Johansson - Dennis Olsson, Sharam Said (74 Lucas Özgün) - Jonathan Bahar, Sasa Plavsic (90 Bosko Durovic), Pavol Orolìn (46 Rodi Mahmoud)

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan, Josef Akpinar

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});