#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Full pott efter vändning i Sundbyberg

 

 

Syrianska plockade fram en stark laginsats när man vände underläge till 3-1-seger i bortamötet med Sundbybergs IK under måndagskvällen. Lukman Murad blev tvåmålsskytt och Ayoub Abassi nätade en gång då de rödgula inkasserade en minst sagt viktig trepoängare i bottenstriden.

Med fem matcher kvar till uppehållet klev Syrianska in i en period där nyckelmatcherna kommer att avlösa varandra. Måndagskvällens bortamöte med Sundbybergs IK var av stor betydelse där viktiga poäng stod på spel i bottenstriden - och det blev till slut de rödgula som fick vända hem med full pott i bagaget efter en vass arbetsinsats i huvudstaden.

 

Skadeläget var inte riktigt lika mörkt inför drabbningen med Sundbyberg, där de rödgula fick ihop en matchtrupp på 17 spelare inklusive inlånade försvararen Asmir Suljicic från VSK som debuterade för de rödgula. Syrianska, som var tabelljumbo inför omgången, inledde optimistiskt och var både spelförande och ägde bollinnehavet. Buba Fadika hann med att både pricka stolpen och testa hemmakeepern Martin Limpar från distans, innan Ayoub Abassi nickade tätt utanför i ett jätteläge sopren framför mål efter en hörna.

 

I övrigt var den första halvleken ganska låst där hemmalaget lyckades jämnade ut spelet under en period utan att för den delen ta sig till någon farlighet. Felix Karlsson skulle stå mer eller mindre helt sysslolös mellan Syrianskas stolpar innan paus - och hade för den delen inte så mycket att göra under matchens andra halva heller.

 

Syrianska kom dock ut passivt efter pausvilan där man tillät Sundbyberg ha en hel del boll och etablera ett par längre spelsekvenser på offensiv planhalva. Ricardo Persson-Gray, som varit utlandsproffs i både portugisiska Porto och holländska Feyenoord, bröt sig igenom och gjordes ned i boxen - och satte själv den efterföljande straffen till 1-0 i den 53:e minuten med hemmalagets första avslut på mål.

 

De rödgula skulle, som så många gånger förr den här säsongen, få jobba i uppförsbacke. Med ett tidigt dubbelbyte lyckades man dock få till en förändring av matchbilden där man återigen tog tag i taktpinnen - och man släppte den inte innan steken var vänd. Lukman Murad satte kvtteringen till 1-1 i den 63:e minuten då även Syrianska tilldömdes en straffspark efter en solklar hemmahands - och efter ett par offensiva halvchanser skulle man till sist också ta ledningen. När anfallsspelet inte riktigt klaffade bröt Ayoub Abassi mönstret och skickade in 1-2 efter en soloprestation i den 81:a minuten. 

 

Inte på något sätt orättvist hade Syrianska satt sig i förarsätet, och med ett försvarsspel som var betydligt mer disciplinerat än tidigare under säsongen hade man inga större problem med att freda sig mot Sundbybergs kvitteringsjakt. Istället punkterade Lukman Murad tillställningen med sitt andra mål för kvällen. Hemmalaget hade flyttat fram allt och lite till på en offensiv hörna, men åkte på en spelvändning där Syrianskaanfallaren inte gjorde bort sig när han blev fri från mittlinjen.

 

Efter en stark laginsats inkasserade Syrianska en viktig trepoängare på bortaplan - en seger som tog de rödgula upp på rätt sida nedflyttningsstrecket. Sundbyberg hade inte mycket att sätta emot en bortadefensiv som var ramstark, där målvakten Felix Karlsson inte hade speciellt mycket att göra bakom ett hårt arbetande kollektiv som städade av hemmalagets anfallsförsök relativt enkelt. Syrianska var avsevärt mycket giftigare i sin offensiv och skapade en hel del lägen framåt. Att vända underläge till en 3-1-seger i en så pass viktig match får ses som ett styrkebesked, och något som de rödgula får ta med sig då nya nyckeldrabbningar väntar framöver.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SUNDBYBERGS IK - SYRIANSKA IF                                         1-3 (0-0)

Mål:

 

 

 

1-0 (53) Ricardo Persson-Gray, straffspark

1-1 (63) Lukman Murad, straffspark

1-2 (81) Ayoub Abassi

1-3 (90+5) Lukman Murad

Avslut: 6-13 (1-7)
Avslut på mål: 2-6 (0-3)
Hörnor: 3-4 (2-3)
Offside: 3-3 (2-2)

Gula kort:

 

 

 

 

 

Michael Kamau, Syrianska (22)

Asmir Suljicic, Syrianska (79)

Bubakarry Fadika, Syrianska (88)

Lukman Murad, Syrianska (90)

Ricardo Persson-Gray, Sundbyberg (90+2)

Jonathan Bahar, Syrianska (90+2)

Röda kort: -
Publik: 130
Domare: Mohammad Dabestani, Täby

 

 

Syrianskas laguppställning (4-3-3):

Felix Karlsson - Michael Kamau, Asmir Suljicic, Samuel Barlay, Behnam Olfat - Ayoub Abassi (82 Rasmus Rönnholm), Daniel Johansson, Bosko Durovic (58 Jonathan Bahar) - Lukman Murad, Bubakarry Fadika, Lucas Özgün (58 Blend Sheikho)

 

Ej inbytta ersättare:

Aleksandar Stevanovic, Marcel Kaya, Simon Grassi

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});