#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Fredagsbesök i huvudstaden

 

 

Under fredagskvällen ger sig Syrianska ut på resande fot igen - och denna gång beger man sig mot huvudstaden för ett bortamöte med IFK Aspudden-Tellus. Även i denna match dras de rödgula med massvis av skador och får lappa ihop sin trupp så gott de går då viktiga poäng står på spel.

Utökad skadelista för poängjagande Syrianska

Syrianska håller sig, trots en skral poängskörd, på rätt sida nedflyttningsstrecket. Det är någonstans där man siktar på att hamna när säsongen ska summeras i mitten av oktober, men det är då hög tid att få igång poängproduktionen på allvar. Efter den livsviktiga 5-1-vinsten hemma mot Håbo åkte man på en smäll på Gotland ihelgen. De rödgula var dock inte alls chanslösa utan hade häng på poäng, men tre snabba Gutemål i slutminuterna punkterade matchen till 5-2 (2-0) i gotlänningarnas favör. Med tanke på hur pass skadedrabbad truppen är just nu hade väl en poäng i Visby fått ses som en bonus, men med en tämligen bra insats pressade Syrianska ett starkt FC Gute.

 

Tyvärr resulterade förra omgången i att ytterligare spelare fick läggas till på en redan lång skadelista. Offensive Almir Zeqiri vred till en knä och blev utburen på bur och lär bli borta ett tag. Frågetecken finns också kring både Samuel Barlay och Behnam Olfat inför mötet med Aspudden-Tellus, men glädjande är att Michael Kamau ser ut att kunna vara en del av matchtruppen efter en tids frånvaro. I absolut bästa fall kommer Syrianska till spel med 13 utespelare och två målvakter. Det är bara att hålla tummarna att det blir så, då alla tillgängliga spelare behövs i den viktiga poängjakten.

 

Profilstarkt lag - som siktar mot Division 1

Huvudstadslaget IFK Aspudden-Tellus, som egentligen har sin hemvist i Hägersten om man ska vara riktigt petig, har flyttats fram och tillbaka mellan Norra Svealand och Södra Svealand de senaste åren - och är alltså tillbaka i norr efter en mittenplacering i söder ifjol. Till denna säsong har man dock vässat till sin trupp rejält, och sågs som en outsider i förhandstipset. Man hade nog hoppats på mer än åtta inspelade poäng efter sex omgångar, men än är serien relativt ung.

 

Truppen har, som sagt, fått sig ett ansiktslyft från att ha varit väldigt anynom till att numera bestå av ett flertal riktigt namnkunniga spelare på den här nivån. Mittbacken Omar Jawo, med allsvenska matcher och spel i bland annat Syrianska FC, Gefle och AFC United på meritlistan, var nyckelspelare i Brommapojkarna ifjol men har nu tagit klivet över till Aspudden-Tellus - precis som Vasalund-trion Danny Tadaris, Fredrik Crona och Rager Rebandi, Modaser Zekria från Brage och hemvändande Marcelo Paine Oyarzo från Carlstad United. Det är ett av seriens klart profilstarkaste motstånd som väntar Syrianska - ett lag som har som uttalad målsättning att avancera till Division 1. 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: IFK Aspudden-Tellus - Syrianska IF

Matchdag: Fredag 19:e maj
Avspark: 19:30
Arena: Aspuddens IP
Domare: Mohammad Dabestani, Sollentuna
Senaste möte: Syrianska IF - IFK Aspudden-Tellus 2-2 (16/7-16)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});