#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Sommarfotbollsskolan på Pettersberg

 

 

Syrianska IF anordnade traditionsenligt en kostnadsfri sommarfotbollsskola för barn och ungdomar på Pettersbergsområdet - en av stadens resurssvagaste stadsdelar - under den första sommarlovsveckan. Även detta år arrangerades fotbollsskolan med stöd av Västerås Stad och aktörer i näringslivet, och deltagarantalet var som vanligt väldigt stort.

Under många års tid har Syrianska IF haft en lång rad av samhällsprojekt igång i flera av de områden i Västerås som ses som socialt utsatta - något man kanske inte alltid lyckats marknadsföra i den utsträckning som andra lokala klubbar som nu försöker sig på olika sociala projekt. Ute på fältet har man däremot alltid levererat och senast förra veckan genomfördes en av många samhällsinsatser i de resurssvagare stadsdelarna i staden.

 

Närmare hundra barn och ungdomar inledde sitt sommarlov tillsammans med Syrianska IF i en sommarfotbollsskola på konstgräsplanen på Pettersberg. Både pojkar och flickor med olika bakgrund och etnicitet deltog i aktiviteterna som helt och hållet var kostnadsfria. Syrianska bjöd även alla barn och ungdomar på tillagad lunch varje dag - och när veckan avslutades dagen innan midsommar fick alla deltagare en varsin fotboll, t-shirt och vattenflaska med sig hem.

 

Sommarfotbollsskolan arrangeras med stöd av Västerås Stad och en del aktörer i näringslivet, men projektet finansieras till viss del även av Syrianska IF som också hade personal på plats hela veckan. Spelare från klubbens representationslagstrupp och ungdomar med sommarlovspraktik från Västerås Stad agerade aktivitetsledare - och tillsammans anordnade man en väldigt uppskattad första sommarlovsvecka för många barn och ungdomar i ett område där deltagandet i stadens ordinarie föreningsliv är oroväckande lågt.

 

Sommaraktiviteterna på Pettersberg har varit ett återkommande inslag de senaste åren och Syrianska IF har självklart förhoppningen om att projektet ska leva vidare i många somrar framöver! Klubben vill även passa på att rikta ett stort och varmt tack till Västerås Stad och de aktörer i näringslivet som gett sitt stöd till detta projekt!

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});