#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska tog fjärde raka hemmasegern

 

 

Syrianska stod för en av säsongens bättre insatser när formstarka Gamla Upsala 4-1-besegrades hemma på Swedbank Park. De rödgula släppte på handbromsen och öste på i offensiven direkt från start - och redan efter dryga halvtimmen var matchen avgjord med tre hemmamål. Alexander Persson-Njie blev tvåmålsskytt, samtidigt som Dennis Persson och nyförvärvet Dylan Kosik gjorde var sitt.

Det mållösa resultatet borta mot bottengänget Avesta förra helgen var en besvikelse - och revanschsuget var stort när formtoppade Gamla Upsala gästade Swedbank Park denna varma sensommarkväll. GUSK kom till spel med en lång förlustfri svit - närmare tre månader - samtidigt som Syrianska hade tre raka fullpoängare på hemmaplan inför drabbningen. Lägg därtill att både Alexander Persson-Njie och Jonathan Bahar var tillbaka efter sina avstängingar, och att lagkapten Robin Blommé kunde matchas igen efter sin hjärnskakning.

- Vi var besvikna efter 0-0 mot Avesta senast och ville göra en bättre match nu, kommenterar Syrianskas huvudtränare Kalle Granath.

 

Trots att matchinledningen kan beskrivas som avvaktande, tog det inte lång tid innan det blev tydligt att det var två anfallsglada lag som ställdes mot varandra. Både lagen ville framåt och hade mod att fylla på med mycket folk i offensiven. Syrianska tog tag i taktpinnen och var väldigt bekväma i sitt passningsspel samtidigt som många spelare hade en hel del spring i benen. Efter en lång anfallssekvens kunde Alexander Persson-Njie ta sig in i banan och avsluta med sin vänsterfot (!) och 1-0 var ett faktum i den 22:a minuten.

 

Vid det här laget var det Syrianska för hela slanten och lite därtill. Ett vackert kombinationsspel gav vänsterbacken Dennis Persson möjlighet att bryta sig in i boxen från högerkanten, och i den 29:e minuten kunde även 2-0 noteras. De rödgula slog inte av på farten och kort därefter serverade Dennis Olsson, som hade rollen som balansspelare på det centrala mittfältet, en djupledsboll till Alexander Persson-Njie som förvaltade friläget på bästa sätt då han gjorde sitt andra mål för kvällen fram till 3-0. 

 

Syrianskas tremålsledning i paus kan säkert tyckas vara resultatet av en väldigt effektiv offensiv, men då ytterligare ett friläge brändes och ett rödgult mål dömdes bort så får 3-0-ledningen snarare anses vara i underkant.

- Känslan var att killarna börjar förstå att om man vill att det ska hända grejer, måste man vara den som ser till att det händer. Gör vi det tillsammans har vi perioder där vi kan spela en anständig fotboll.

 

Inte alls oväntat slog Syrianska av på takten efter pausvilan samtidigt som GUSK försökte sprattla till och få dit en snabb reducering. Riktigt nära var man med ett nick över ett öppet mål - men närmare än så kom man inte. Istället var det Syrianska som bjöds på omställningslägen i massor, men nära chanserna dök upp - många gånger genom rena frilägen - var skärpan inte lika vass som innan paus. Det skulle dröja innan inbytte nyförvärvet Dylan Kosik skulle få debutera med ett kanonmål till 4-0. 21-åringen tog fram sin vassa högerfot och knorrade dit bollen i det bortre hörnet bakom en chanslös Alexander Garcia.

- Han skapar tre-fyra chanser och gör ett mål. Han har bara tränat ett pass med oss så jag kan inte begära så mycket mer än så. Han blir ett bra tillskott för oss.

 

Olyckligtvis fick inte stabile hemmakeepern Housnein Agodomou hålla nollan då GUSK bjöds på en möjlighet att reducera i slutminuten - en straffspark som såg väldigt billig ut - och Patrik Källsten fastställde slutresultatet till 4-1.

 

Måndagens insats måste klassas som en av säsongens klart bättre, där offensiven klickade och passningsspelet höll en högre nivå än många gånger förr. Trepoängaren - som alltså var Syrianskas fjärde raka på hemmaplan - innebär att bottenstriden känns allt mer avlägsen även om det fortfarande finns en teoretisk möjlighet att fortfarande bli indragna. De rödgula kan nu börja blicka uppåt och förhoppningsvis klättra ytterligare ett par steg i serietabellen under slutomgångarna.

- En skön känsla. Vi vann på ett behärskat sätt idag och för första gången den här säsongen kändes det som om vi hade full kontroll över en match. Jag var aldrig orolig, avslutar huvudtränare Granath och blickar fram mot helgens möte med serieledande Enskede.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - GAMLA UPSALA SK                                             4-1 (3-0)

Mål:

 

 

 

 

1-0 (22) Alexander Persson-Njie

2-0 (29) Dennis Persson

3-0 (35) Alexander Persson-Njie

4-0 (86) Dylan Kosik

4-1 (89) Patrik Källsten, straffspark

Avslut: 16-9 (6-6)
Avslut på mål: 9-3 (4-1)
Hörnor: 1-7 (0-4)
Offside: 2-1 (1-1)
Gula kort: Mathias Benker, GUSK (70)
Röda kort: -
Publik; 342
Domare: Patrik Larsson, Borlänge

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});