#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska vände underläge till seger

 

 

Syrianska hamnade i tidigt underläge i bortamötet med Arameisk-Syrianska - men vände på steken och fixade en viktig trepoängare. Inhoppande Kevin Sharro blev matchvinnare då han nätade i en snabb spelvändning i den 77:e minuten. Syrianska hann även med att bränna en straffspark på stopptid.

Med fyra förändringar från den startelva som matchades mot Sandviken i måndags, kom Syrianska till spel i bortamötet ett spelskickligt Arameisk-Syrianska under söndagseftermiddagen. På det centrala mittfältets fyra offensiva positioner mönstades tre spelare - Rodi Mahmoud, David Hasler och Jonathan Bahar - som fortfarande är i junioråldern, samtidigt som Mattias Florén åter fick chansen från start som högerback i skadade Markus Hannas frånvaro.

 

Syrianska fick sämsta tänkbara start av drabbningen när hemmalaget - med hjälp av en kraftig medvind i den första halvleken - fixade en hörna där ytterbacken Alekh Singh knoppade in 1-0 tämligen omarkerad redan i den tredje minuten. Trots mardrömsöppningen repade sig Syrianska omgående och genom att utnyttja ett par naiva försvarsageranden i hemmadefensiven skapade man en trippelchans. Arameiskamålvakten Gabriel Asso räddade först Jonathan Bahars närskott, och därefter ett avslut från David Hasler. Båda gångerna dansade bollen på mållinjen och till sist kunde Hasler trycka in sin egen retur till 1-1 efter åtta spelade minuter.

 

Trots att Syrianska kom tillbaka snabbt från underläget hade man svårt att ta sig ur Arameiskas höga press i den första halvleken. Den hårda motvinden skapade problem för bortalaget som inte riktigt lyckades låsa fast bollen på offensiv planhalva. Visserligen hade Allan Kosik ett fint läge att ge Syrianska ledningen - hemmakeepern Asso räddade anfallarens närskott - men matchens första halva gick på poäng till Arameiska som hade det mesta av spelet utan att för den delen rada upp målchanser.

 

Efter paus försökte Syrianska flytta fram sina positioner och till en början lyckades man ganska väl. De klara målchanserna uteblev inledningsvis och istället var det Arameiska som på nytt kunde bygga upp ett spelövertag när Syrianska slarvade i sitt passningsspel. Hemmalaget hade stundtals ett stort bollinnehav samtidigt som de vitklädda gästerna till stor del satsade på sina giftiga spelvändningar.

 

Inbytte Kevin Sharro sprang sig fri på vänsterkanten och avslutade med ett skott som Asso med vissa problem räddade ut till hörna. Även Sheriff Suma - som matchades i en vänsterbacksposition denna eftermiddag - kom runt på samma kant och hittade in i boxen där Allan Kosik i sin tur serverade David Hasler ett fritt läge, men duktige hemmakeepern Asso parerade även denna gång.

 

Arameiska hade även de sina chanser, men mestadels hade Syrianskaförsvaret ganska bra koll och tvingade hemmalaget att ta en hel del av sina avslut utifrån. När man väl lyckades spela sig igenom stod Housnein Agodomou i vägen med ett vasst målvaktsspel - inte minst när ett friläge fantomräddades nere vid ena stolproten.

 

Matchen stod och vägde och det skulle visa sig vara Syrianska som var giftigast när det väl gällde. Efter Agodomou's fina räddning ställde bortalaget om och David Hasler drev upp bollen på offensiv planhalva. Hasler hittade ut till en djupledslöpande Kevin Sharro som med ett fint avslut gav Syrianska ledningen i den 77:e minuten.

 

Hemmalaget fick till ett tryck under slutkvarten, men Syrianska försvarade sig väl och fick istället chansen att sätta spiken i kistan när man tilldömdes en straffspark på stopptid. David Hasler - som låg bakom det mesta offensiv väg - drog sex (!) hemmaspelare innan han blev brutalt nedgjord i boxen. Arameiska-målvakten Gabriel Asso stoppade dock en utökad bortaledning när han skickligt räddade Rigest Hysko's efterföljande straffspark.

 

Slutminuterna dödade Syrianska på ett effektivt sätt och till slut kunde man inkassera sin fjärde raka trepoängare på bortaplan. I det stora hela stod man för en helhjärtad laginsats, där ett starkt kollektiv tillsammans med enskilda spelares individuella insatser var bidragande till segern. Spelmässigt finns det mer att hämta - främst saknades ett vårdat passningsspel - men när det egna spelet inte riktigt klaffat har man på bortaplan kunnat luta sig tillbaka mot en stabil defensiv och effektiva kontingar. Det blev segerreceptet i en tuff bortamatch även denna gång

 

Syrianska är seriens starkaste bortalag med 13 inspelade poäng av 15 möjliga. Nu måste man verkligen se till att poängen börjar rulla in även hemma på Swedbank Park. Härnäst väntar dubbla hemmaderbyn där ett möte med Skiljebo står först på tur - en match som spelas redan på onsdag kväll.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

 

ARAMEISK-SYRIANSKA IF - SYRIANSKA IF                                    1-2 (1-1)

Mål:

 

 

1-0 (3) Alekh Singh

1-1 (8) David Hasler

1-2 (77) Kevin Sharro

Avslut: 14-9 (7-5)
Avslut på mål: 6-9 (4-5)
Hörnor: 5-4 (4-0)
Offside: 4-1 (4-1)

Gula kort:

 

 

 

 

 

 

Alekh Sing, Arameiska (29)

David Hasler, Syrianska (73)

Samuel Barlay, Syrianska (74)

Kristijan Cosic, Arameiska (87)

David Yarar, Arameiska (88)

Rudolf Mamoka, Arameiska (90+4)

Gabriel Asso, Arameiska (90+5)

Röda kort: -
Publik: 305
Domare: Christoffer Aidesjö, Vällingby

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});