#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska stod upp - men räckte inte till

 

 

Syrianska lyckades, som väntat, inte snuva Västerås SK på en plats i Svenska Cupen - men VSK-segern satt riktigt långt inne. De rödgula bjöd upp till dans och höll tätt bakåt fram till slutkvarten, men ett spelförande VSK avgjorde till sist med fyra mål inom loppet av åtta minuter och vann med klara 4-0 (0-0) på Parken.

Onsdagkvällens final i kvalet till Svenska Cupen sågs som ett välkommet avbrott från seriespelet för ett Syrianska som haft en tung säsong. De rödgula ställdes mot förhandsfavoriten Västerås SK FK som kom till spel med en elva där mer eller mindre samtliga spelare matchats flitigt i Division 1 Norra - och inte helt oväntat skulle de rödgula få chansen att nöta en hel del försvarsspel i regnet på Parken.

 

Ett defensivt inriktat Syrianska visade tydligt direkt från start att man inte skulle bjuda på några större ytor runt om det egna straffområdet - och med en fembackslinje och två sittande mittfältare bildade man en kompakt enhet en bit in på egen planhalva. Framåt skulle trion Lucas Özgün, Jonathan Bahar och Kofi Appiah få se till att ordna det mesta på egen hand, och när det blåstes för spel blev matchbilden en sådan som passade de rödgula väl. VSK hade en hel del boll, men med ett evigt trillande i sidled kunde Syrianska hålla spelet på ett behagligt avstånd från det egna målet. De grönvita lyckades inte omvandla det massiva spelövertaget till allt för många lägen framåt, men var nära att spräcka nollan när förre Syrianskaspelaren Allan Kosik prickade stolpen strax innan paus. Den första halvleken - som var en temposvag och händelsefattig sådan - slutade mållös vilket inte alls var ologiskt då de klara målchanserna lyste med sin frånvaro.

 

Efter pausvilan förändrades matchbilden inte särskilt mycket. VSK dominerade med ett rejält övertag sett till bollinnehav, men hade även nu förtvivlat svårt att komma till lägen mot ett kompakt Syrianska som jobbade hårt i sin defensiv. Istället var det de rödgula som kunde hota i sina spelvändningar och lyckades faktiskt skrapa fram några chanser för ett ledningsmål. Nikola Durovic hade ett par avslut från distans, och Lucas Özgun nickade tätt över ribban efter vänsterbacken Alex Badicks precisa inlägg. Syrianska hade betydligt mer att säga till om under den här perioden då man stack upp en hel del, men VSK var fortsatt det lag som hade ett fast grepp och taktpinnen.

 

När matchen gick in i slutkvarten stod drabbningen fortfarande och vägde med ett mållöst resultat på tavlan, men ett spelförande VSK skulle till sist få utdelning framåt. Ett par blixtrande minuter skulle bli helt avgörande - ett par minuter där de grönvitas spetsspelare visade var skåpet skulle stå. Inbytte Karwan Safari spräckte nollan innan ett olyckligt självmål ökade på till 0-2 strax därefter. Safari hittade därefter fram till Simon Johansson som skickade in 0-3 och inte långt därefter lobbade Dennis Persson läckert in 0-4 som blev spiken i kistan för de rödgula som inte hängde med då VSK växlade upp. Division 1-laget lyckades alltså gå från 0-0 till en fyramålsledning på knappa åtta minuter - och efter det var det inget snack om saken. VSK spelade tämligen enkelt av matchen och Syrianska hade inte mycket att sätta emot under slutminuterna.

 

Syrianska hade inte oddsen med sig inför finaldrabbningen och var ordentligt nederlagstippade - men gjorde det ändå väldigt bra sett till förutsättningarna. VSK matchade ett lag med spelare som fått en hel del speltid i sitt seriespel och var solklara favoriter, och inte helt oväntat var det de grönvita som fixade platsen i Svenska Cupen. Det var ändå ett topplag i Division 1 som mötte tabelljumbon i Division 2, vilket till sist blev tydligt i målprotokollet. Syrianska stod ändå upp starkt och var alltså i likaläge enda in i slutkvarten, men föll till slut mot ett bättre lag. Man kan dock ta med sig en uppoffrande arbetsinsats som får ses som ett klart steg i rätt riktning i jämförelse med de senaste serieomgångarna. Förhoppningsvis kan man plocka fram fler av dessa under de matcher som återstår - där ett hemmamöte med Sundbyberg står näst på tur redan på söndag.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

SYRIANSKA IF - VÄSTERÅS SK FK                                         0-4 (0-0)

Mål:

 

 

 

0-1 (72) Karwan Safari

0-2 (74) självmål

0-3 (76) Simon Johansson

0-4 (79) Dennis Persson

Avslut: 6-13 (4-8)
Avslut på mål: 0-8 (0-3)
Hörnor: 1-5 (0-1)
Offside: 1-3 (0-2)

Gula kort:

 

 

Lucas Özgün, Syrianska (49)

Karwan Safari, VSK (84)

Tristan Watson, Syrianska (90+1)

Röda kort: -
Publik: 550
Domare: Enzo Vesprini, Köping

 

 

Syrianskas laguppställning (5-2-3):

Aleksandar Stevanovic - Alex Bandick (80 Muctaru Conte), Tristan Watson, Samuel Barlay, Anel Bajramovic, Marcel Kaya - Nikola Durovic, Skender Kaciku - Jonathan Bahar (77 Bubakarry Fadika), Kofi Appiah (84 Belmin Alic), Lucas Özgün

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan, Almir Zeqiri & Rasmus Rönnholm

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});