#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Felix Karlsson klar för Syrianska

 

 

Syrianska fortsätter sitt lagbygge med att förstärka målvaktsuppsättningen. 21-årige Felix Karlsson är klar för spel för de rödgula, efter att ha tecknat ett flerårigt avtal med klubben. Karlsson kommer närmast från förra seriekollegan Västerås IK där han gjort ett antal säsonger på seniornivå.

Att forma en ung trupp med lokal anknytning har varit Syrianskas huvudmål under det här transferfönstret. Man har kommit en bit på vägen  - och nu är ytterligare ett kliv taget då målvaktsuppsättningen kan spikas efter en ny värvning. Det är alltså 21-årige Felix Karlsson som värvas in från grannen Västerås IK. Karlsson har kritat på ett flerårigt avtal med de rödgula där han tillsammans med Sebastian Karacan och Aleksandar Stevanovic fyller upp de tre målvaktsplatserna i truppen.

- Felix är en underskattad målvakt som vi ser en väldigt stor potential i. Duktiga målvakter är en bristvara här omkring, så vi är självklart jätteglada att vi lyckats knyta till oss Felix. Vi känner nu att vi har en målvaktsuppsättning som vi är väldigt nöjda med, kommenterar sportsligt ansvarige Gebro Akpinar.

 

I samma veva står det klart att både försvararen Rigest Hysko och mittfältaren Sharam Said lämnar klubben. Båda spelarna erbjöds kontraktsförlängningar, men de ekonomiska detaljerna föll helt enkelt inte spelarna i smaken och därav går man nu skilda vägar. Sharam Said har klivit över till division 4-klubben IFK Västerås, samtidigt som Rigest Hysko inte har någon ny klubbadress klar i dagsläget. Sedan tidigare har Dennis Olsson, Patrik Öhman, Belmin Alic, Michal Habànek, Sasa Plavsic, Pavol Orolìn, Attila Pinte, Eldon Martins-Maquemba och Igor Paldan lämnat de rödgula - som alltså istället valt att satsa på en ung trupp med lokal prägel.

- Vi har valt den här vägen och känner oss till freds med det. Vi vill bygga någonting på sikt och formar vår trupp efter det. 

 

 

Syrianska IF välkomnar Felix Karlsson varmt till klubben, och tackar samtidigt Rigest Hysko och Sharam Said för sina insatser hos de rödgula!

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});