#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Flera frågetecken inför ny hemmamatch

 

 

Syrianska matchar vidare nu i helgen - men man får göra det med flera frågetecken i sin trupp. Två av tre målvakter saknas i lördagens hemmamöte med Huddinge då varken Felix Karlsson eller Sebastian Karacan finns tillgängliga, samtidigt som både sjukdomar och en del skador ställer till det i förberedelserna.

Flera förändringar i startelvan är att förvänta

Efter ett baklängesmål på stopptid fick Syrianska se sig blåsta på årets första seger när man matchade mot seriekollegan Gamla Upsala förra helgen. 2-2-krysset på Parken var ändå ett fall framåt där man vände underläge till ledning, men därefter inte lyckades knyta ihop säcken och få med sig en efterlängtad vinst. De rödgula stod ändå upp väl mot en stark konkurrent från samma serie, vilket ändå ses som ett kvitto på att man ligger hyfsat i fas i sina förberedelser inför säsongen. Bubakarry Fadika och Lukman Murad gjorde Syrianskas mål framåt, samtidigt som båda baklängesmålen kom vid fasta situationer. Där har de rödgula någonting att jobba med inför seriestarten.

 

Till lördagens hemmamöte med Huddinge har Syrianska en hel del frågetecken i sin trupp - där det ändå står klart att två av tre målvakter saknas av olika anledningar. En småskadad Aleksander Stevanovic blir den som får ta plats mellan stolparna, och även bland utespelarna ser det ut att bli en del förändringar i startelvan jämfört med senast. De rödgula hoppas dock kunna fortsätta i rätt riktning och nå en formtopp när seriespelet väl drar igång om en dryg månad.

 

Avslutade förra säsongen riktigt starkt

Huvudstadsgänget Huddinge står alltså för lördagseftermiddagens motstånd - ett lag som efter att ha degraderats från Division 1 Norra hösten 2015 inte riktigt lyckades att få till ett snabbt återtåg trots en stark avslutning under fjolåret. Det blev bara en tredjeplats trots sju raka segrar i sluttampen - och trots en lysande andra halva av seriespelet där man vann hela elva av 13 matcher efter sommaruppehållet. Det är nog på den vågen som Huddinge vill rida vidare den här säsongen där man utan tvekan är en het kandidat till seriesegern i Division 2 Södra Svealand.

 

Huddinge tränas i år - precis som ifjol - av Jussi Kontinen som tidigare basat över Värmdö. Kontinen har en vass trupp till sitt förfogande med profilstarka spelare som bland andra Daniel Ålund (tidigare BP, Feyenoord och Väsby United) och Christoffer Katenda (Öster) - en trupp som man också kryddat med fina nyförvärv i Alexander Ilic (FC Gute) och Lamin Allen (Värmdö). Dessvärre har man tappat ett par tongivande spelare där Samuel Aziz (GIF Sundsvall) och Nikola Vasic (Akropolis) får ses som de tyngsta förlusterna - men detta Huddinge ska alltså utan tvekan kunna vara med och spela om en Division 1-plats under säsongen som kommer. Värt att notera är också att Huddinge så sent som förra helgen kryssade (2-2) mot IFK Lidingö - som är Syrianskas motståndare i seriepremiären den 9:e april.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Huddinge IF

Matchdag: Lördag 4:e mars
Avspark: 15:00
Arena: Solid Park Arena
Domare: Enzo Vesprini, Köping
Senaste möte: Huddinge IF - Syrianska IF 2-2 (28/9-13)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});