#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Efterlängtad seger säkrades

 

 

Syrianska stod för en tämligen slätstruken insats i onsdagens hemmamöte med IFK Eskilstuna - men fixande ändå årets första seger efter 1-0 (0-0) på Parken. Jonathan Bahar gjorde matchens enda mål en bit in i den andra halvleken, fint serverad av Michael Kamau från vänsterkanten.

På dagen sju månader sedan var det Syrianska vann en fotbollsmatch - en mörk svit som bröts en gång för alla i och med 1-0-segern mot IFK Eskilstuna under onsdagskvällen. Trots en ganska svag prestation, där det egna spelet lämnade en del att önska, vann man hyfsat kontrollerat där en disciplinerad defensiv utmärkte sig mest hos de rödgula.

 

Syrianska valde att ställa över en del spelare som antingen matchats hårt eller dragits med skadekänningar och sjukdomar den senaste tiden. Inte helt oväntat var det ett piggt IFK Eskilstuna som skulle ta tag i taktpinnen under matchinledningen då hemmalaget inte riktigt hittade rätt i varken positioner eller presspel. Gästerna visade sig vara ett bolltrillande lag som verkligen tog för sig mot det något högre rankade Syrianska - men bortalagets anfallsförsök stoppades ofta upp tidigt av en stabil försvarslinje hos de rödgula.

 

Med dubbla ramträffar i den första halvleken - både Rodi Mahmoud och Lukman Murad träffade ribban - var Syrianska klart närmast ett ledningsmål, men lagen fick gå till pausvila med ett mållöst resultat i ryggsäcken. Hemmalaget hade inte mer än ett par kortare perioder där man på allvar fick till ett övertag sett till bollinnehav med offensiva attacker, men i det stora hela kändes anfallsspelet väldigt uddlöst där passningar i avgörande lägen slogs bort gång efter gång.

 

Efter att IFK Eskilstuna återigen klämt till med en stark öppning kunde Syrianska käka sig in i drabbningen igen en bit in i den andra halvleken. Ju längre matchen led desto mer vägde det över till de rödgulas fördel även om de klara målchanserna lös med sin frånvaro. Ett riktigt vasst anfall fick man ändå till - och då skulle det också resultera i ett mål framåt. Efter att ha dragit upp tempot rejält i en spelvändning hittade bollen ut till en framstormande Michael Kamau på vänsterkanten. Engelsmannen leverade därefter ett perfekt inspel in i boxen där en fristående Jonathan Bahar enkelt kunde vinkla in 1-0 i den 67:e minuten. 

 

Målet följdes av en händelsefattig period innan IFK Eskilstuna försökte få till ett offensivt tryck under matchens slutskede, men Syrianska agerade ramstarkt bakåt och stod emot alla former av anfallsförsök från gästerna som inte lyckades skramla fram en ordentlig målchans. De rödgula kunde utan större problem hålla sig undan från farligheter bakåt och effektivt spela av en hel del tid. Även om man inte på något sätt imponerade inkasserades till slut årets första seger - en efterlängtad sådan efter en lång rad av kryss under försäsongen.

 

Nja, den här onsdagskvällen var väl ingen direkt höjdare där snarare en del brister blottade sig än att framsteg kunde tydas. Visserligen var defensiven även denna gång väldigt bra, snudd på utmärkt, men det blir allt mer uppenbart att man har en del att jobba med i sitt anfallsspel. Nåväl, den sju månader långa sviten utan segrar fick äntligen ett slut och det får nog ses som kvällens stora glädjeämne. Tre försäsongsmatcher återstår innan seriepremiären, där ett hemmamöte med ett storsatsande Örebro Syrianska väntar redan på måndag.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - IFK ESKILSTUNA                                          1-0 (0-0)

Mål: 1-0 (67) Jonathan Bahar
Avslut: 9-5 (5-2)
Avslut på mål: 5-2 (4-1)
Hörnor: 2-2 (1-1)
Offside: 1-4 (0-1)
Gula kort: Rasmus Mellqvist, IFK Eskilstuna (65)
Röda kort: -
Publik: 44
Domare: Samrend Heidaripak, Västerås

 

 

Syrianskas laguppställning (3-5-2):

Felix Karlsson - Michael Kamau, Rasmus Rönnholm, Marcel Kaya - Alex Bandick (70 Bubakarry Fadika), Ayoub Abassi, Daniel Johansson, Rodi Taher, Blend Sheiko (83 Behnam Olfat) - Jonathan Bahar, Lukman Murad (72 Bosko Durovic)

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});