#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Dubbla internationella nyförvärv

 

 

Syrianska spetsar till truppen med ytterligare två internationella nyförvärv. Yttermittfältaren Pavol Orolín, med meriter från den tjeckiska högstaligan, och den slovakiske U21-landslagsmannen Michal Habánek har tecknat var sitt avtal över de kommande två säsongerna med klubben. 

Nu har både ett fjortonde och femtonde nyförvärv klivit in i truppen. Syrianska ställer som bekant ett till stora delar nytt lag på benen till kommande säsong - där flertalet internationella inslag ska vara med och föra de rödgula framåt under året. Unga egna produkter har mixats med talangfulla spelare från närområdet och lite mer rutinerade pjäser utifrån.

- Klubben har verkligen gjort ett stort jobb och skapat en miljö där jag tror att både de unga och de lite äldre kan utmana varandra för att utvecklas, kommenterar huvudtränare Kalle Granath.

 

Precis som den slovakiska trion Igor Paldan, Ján Marcin och Attila Pinte har även dessa nyförvärv finansierats externt genom en grupp välvilliga supportrar till klubben - en förutsättning för att göra truppförstärkningar likt dessa möjliga.

 

Det är alltså ytterbacken Michal Habánek och offensive Pavol Orolín som nu förstärker de rödgula. 1994-födde Habánek är slovakisk U21-landslagsman som närmast kommer från FC Spartak Trnava som är topplag i hemlandets högstaliga. Försvararen debuterade från start i högstaligan redan som 17-åring och har hunnit med ett par kvalspel till Europa League - och så sent som ifjol matchade han mot de blivande europamästarna Sverige med sitt lands U21-landslag.

 

28-årige Pavol Orolín är en tvåfotad yttermittfältare som skördat sina största framgångar i den slovakiska andraligan där han gjort 52 mål på 142 framträdanden under sex säsonger. Det har även blivit visiter i hemlandets högstaliga, och två år i Bohemians FC den tjeckiska högstaligan - som är betydligt högre rankad än Allsvenskan vid den senaste sammanställningen.

- Michal och Pavol har gjort jättebra intryck här hos oss. De är två väldigt löpstarka och skickliga tvåvägsspelare.

 

Med 25 spelare under avtal - exklusive duon Philip Özer och Mattias Florén som är utlånade till andra klubbar - är truppen mer eller mindre fastställd, sånär som på att man behöver komplettera med ytterligare en målvakt. Av dessa 25 så är det alltså 15 nyförvärv som klivit in och fullbordat en rejäl renovering efter ett par mindre lyckade säsonger.

- Jag är glad att vi har fått till en trupp med bra konkurrens på alla positioner. Jag är väldigt nöjd med den trupp som klubben gett till mitt förfogande, och landar man ytterligare något nyförvärv så är det bara en bonus för mig, avslutar Kalle Granath.

 

Förberedelserna inför den kommande säsongen är i full gång, och gott om tid finns för att spela ihop truppen. Tio hela veckor återstår innan seriepremiären mot Gamla Upsala på bortaplan - och om en dryg vecka är det dags att dra igång försäsongsmatchandet. Gävlelaget Valbo FF - till vardags hemmahörandes i Division 2 Norrland - gästar Parken nästa lördag med avspark klockan 12:30.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});