#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Truppen fylls på med dubbla nyförvärv

 

 

Syrianska fyller på truppen med två unga nyförvärv. 16-årige Jakob Kaya återvänder hem till moderklubben från grannen Västerås IK, samtidigt som 20-årige italienaren Simon Grassi tar klivet över från division 3-klubben Juventus.

Representationslagstruppen håller på att renoveras och in kliver två nyförvärv till lagets defensiv. 16-årige Jakob Kaya har Syrianska som moderklubb och återvänder nu till de rödgula efter sejourer i både Gideonsberg och VIK. Jakob, som är kusin med Syrianskaförsvararen Marcel Kaya, hann med att få en del speltid hos den gulsvarta grannen under hösten men väljer nu att istället fortsätta sin utveckling i sin moderklubb - där han den närmaste tiden agerar lärling med amatöravtal i A-truppen.

- Jakob är en spelare för framtiden som vi hoppas mycket på. Det är en kille som i grunden kommer från våra egna led och vi är självklart glada att han hittat hem igen, kommenterar Syrianskas sportsligt ansvarige Gebro Akpinar.

 

Italienfödde 20-åringen Simon Grassi - som även har kanadensiskt medborgarskap - fyller även han på den rödgula defensiven där han kan matchas som ytterback på båda kanterna. Grassi kommer närmast från den lokala division 3-klubben Juventus och har visat framfötterna under en provspelsperiod hos Syrianska.

- Simon hörde själv av sig till oss och har gjort bra ifrån sig under den tid han testats här. Han kommer att komplettera vår trupp på ett bra sätt.

 

Det står också klart att 17-årige Taher Mahallatian inte kommer att erbjudas en plats i kommande säsongs trupp. Mahallatian lyftes upp från det egna U19-laget under fjolårshösten, men har inte riktigt lyckats slå sig in på allvar i seniorsammanhang. 17-åringen får nu istället testa sina vingar på andra håll.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});