#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Ny svag hemmainsats

 

 

Syrianska stod för individuella misstag i massor i måndagskvällens hemmaderby. Formstarka VIK tackade och tog emot - och fick med sig en trepoängare från Swedbank Park. De rödgula gjorde en riktigt svag insats, där en blek defensiv och ett uddlöst anfallsspel gav ännu en hemmaförlust.

Med en mer eller mindre identisk startelva som i 1-1-mötet mot Skiljebo i onsdags, hade man hoppats på ett revanschsuget Syrianska som tog emot grannen Västerås IK i ett nytt hemmaderby under måndagskvällen. Derbyt skulle dock aldrig nå några högre höjder - snarare tvärtom. I en riktigt dålig fotbollsmatch var det VIK som bjöds på en ny seger till sin vinstrad efter rödgula misstag i massor.

 

Syrianska inledde annars förtroendeingivande och redan i den andra minuten låg bollen i nät. Samuel Barlay dunkade dit 1-0 när bortamålvakten Felix Karlsson släppte retur på Dennis Perssons frispark. De rödgula trummade på och hade därefter ett par halvchanser till en utökad ledning utan resultat.

 

Bortalaget VIK skulle sakta men säkert jobba sig in i matchen när Syrianska bjöd på enkla misstag flera gånger om. Till synes ohotat tappade de rödgula ut bollen till inkast på egen planhalva i uppspelsfasen - och kort därefter var det kvitterat. Ett passivt agerade inne i egen box tillät Charles Valeri Kotto Ekoka stå alldeles för ren och knoppa in 1-1. Inte långt därefter hade VIK också vänt på steken när man tog tillvara på ett rödgult bolltapp i känsligt läge. Adam Botvidsson fick all tid i världen att skicka 1-2 i nät efter Housnein Agodomou's målvaktsretur.

 

Syrianskas avslutande del av den första halvleken var riktigt dålig. Tempofattigt, energilöst och många ageranden helt utan eftertanke ställde till det och gav VIK en väg in i matchen.

 

Efter paus försökte Syrianska få till en uppryckning - men istället skulle man bjuda på ännu ett baklängesmål. VIK var skoningslösa när de rödgula agerade nonchalant på egen planhalva, och Nikola Durovic kunde rulla in 1-3 i den 55:e mintuen.

 

Tydligen krävdes tre mål i baken innan ett uppvaknande av hemmalaget skulle komma. Bara minuter efter VIK's 1-3-mål reducerade Allan Kosik med en nick från nära håll när Dennis Persson serverade. Med dryga halvtimman kvar att spela fanns det gott om tid för en kvitteringsjakt. Syrianska hade en hel del boll, men man gjorde inte mycket vettigt med den. Gång på gång stod man för märkliga beslut i offensiven, och med ett klent närkampsspel rann även andrabollarna ut i sanden.

 

VIK valde att positionera sig på egen planhalva under stora delar av den andra halvleken, och kunde ganska enkelt freda sitt mål. Förutom ett jätteläge för Allan Kosik, som tryckte bollen över ribban framför ett mer eller mindre öppet mål, dröjde det till stopptiden innan Syrianska lyckades vaska fram kvitteringschanser värda namnet. Sheriff Suma var närmast men bortamålvakten Felix Karlsson räddade närskottet - och säkrade en trepoängare för de gulsvarta.

 

Syrianska följde upp en ganska bra insats mot Skiljebo i onsdags, med ett riktigt bottennapp mot VIK denna gång. Hemma på Swedbank Park förlorade man för fjärde gången på sex matcher, och man visade upp ett spel som inte höll någon vidare nivå. Defensiven som tidigare varit väldigt stabilt såg stundtals riktigt virrigt ut, samtidigt som anfallsspelet var trubbigare än aldrig förr. Årets Syrianska blandar och ger och prestationerna är verkligen ojämna. Nonchalant agerande, många riktigt märkliga beslut och individuella misstag i massor blev Syrianskas fall i en match som måste klassas som riktigt dålig. Ett formstarkt VIK förlängde sin monstersvit med ännu en seger - utan att för den delen behöva vara särskilt bra. VIK's vinstrad imponerar, men på Swedbank Park hade man ingen anledning att imponera då Syrianska satte sig själva i klistret och bjöd på baklängesmål till både höger och vänster.

 

Syrianska behöver rycka upp sig och få till en förtroendeingivande våravslutning. Härnäst väntar ett bortamöte med svårspelade Sollentuna nu på lördag eftermiddag.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - VÄSTERÅS IK                                                     2-3 (1-2)

Mål:

 

 

 

 

1-0 (2) Samuel Barlay

1-1 (25) Charles Valeri Kotto Ekoka

1-2 (33) Adam Botvidsson

1-3 (55) Nikola Durovic

2-3 (59) Allan Kosik

Avslut: 11-9 (3-6)
Avslut på mål: 8-6 (2-4)
Hörnor: 7-5 (0-1)
Offside: 6-2 (4-1)

Gula kort:

 

 

 

 

John Bäck, VIK (66)

Daniel Mushitu, VIK (69)

Rigest Hysko, Syrianska (80)

Adam Botvidsson, VIK (90+1)

Jonathan Bahar, Syrianska (90+1)

Röda kort: -
Publik: 704
Domare: Mikael Devletyan-Gudmundsson, Stockholm

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});