#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Veckans andra derby ska bockas av

 

 

Syrianska får chans till revansch i veckans andra derby där man gästar Skiljebo på bortagräs. Både skador och avstängningar ser dock ut att ställa till det för de rödgula inför lördagens drabbning - och det mot lokalkonkurrenten Skiljebo som är formtoppat med en förlustfri svit på över två månader.

Flera avbräck inför veckans andra derby

Hemmaderbyt mot Franke resulterade i en rejäl missräkning för Syrianskas del. Spelmässigt nådde man aldrig några högre höjder och efter dubbla baklängesmål i slutskedet åkte de rödgula på en smärtsam förlust - säsongens första hemma på Parken. 0-2-torsken var inte bara kostsam sett till tabelläget, utan när måndagsderbyt summerades kunde man även konstatera att truppen blev rejält stukad med både avstängningar och skador som stör inför kommande omgångar.

 

Det mesta talar alltså för att huvudtränare Kalle Granath tvingas till en lång rad av förändringar i sin startelva till helgens möte med Skiljebo. Både lagkapten Rigest Hysko och mittfältaren Dennis Olsson är avstängda - samtidigt som båda ytterbackarna Michael Kamau och Behnam Olfat tvingades kliva av måndagsderbyt med skador. Därefter åkte Sharam Said och Rodi Mahmoud på smällar som förhindrade dem att komma i närheten av normal kapacitet i den andra halvleken. Positivt är dock att Pavol Orolìn är tillbaka efter avstängning och att Michal Habànek ska kunna matchas efter en dryg månads skadefrånvaro.

 

SSK siktar på att blanda sig i toppstriden

Efter en minst sagt knackig säsongsinledning har Skiljebo spelat upp sig och placerar sig som tabellsexa inför lördagens möte med Syrianska. SSK har inte förlorat sedan vårepilogen mot Karlberg (1-2) i juni, men har heller inte fått med sig fler än två trepoängare sedan dess. Det är alltså ett SSK som kryssat sig sakta med säkert uppåt i tabellen - och känner att man nu är med och slåss om de två topplaceringarna inför de avslutande omgångarna. De gulsvarta är i så fall mer eller mindre piskade att besegra Syrianska för att inte se sina chanser rinna ut i sanden.

 

Skiljebo - som likt förra året tränas av Michael Andersson - ser sig själva som ett bolltrillande lag som olyckligtvis inte får tillräckligt med betalt för sitt fina spel. Helt klart är det så att SSK trappat upp förmågan att hålla bollen i det egna laget i jämförelse med tidigare säsonger, men man har inte riktigt lyckats hitta nyckeln för att förvandla bollinnehavet till klara målchanser i offensiven. SSK-truppen hör dock till de vassaste i serien med starka namn på flera positioner. Målvakten Philip Sunell fick sitt genombrott ifjol och har fortsatt varit stabil i år, samtidigt som duktige Carl Klinton styr upp förvarsspelet. Framåt handlar det mesta om Douglas Karlberg och Jonathan Böckert, där den sistnämnda leder den interna skytteligan med sina nio mål.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.co

 

 

 

MATCHFAKTA: Skiljebo SK - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 27:e augustii
Avspark: 15:00
Arena: Hamre IP
Domare: Erik Nordqvist, Borlänge
Senaste möte: Syrianska IF - Skiljebo SK 1-1 (10/5-16)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});