#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Spiken i kistan för Syrianska

 

 

Ett uppgivet Syrianska vek ned sig totalt när man förlorade med förkrossande 1-6 (1-2) hemma mot Sundbyberg under söndagseftermiddagen. De rödgula agerade oinspirerat och straffades hårt av ett huvudstadslag som hade betydligt mer att spela för. Förlusten blev spiken i kistan för Syrianska, då degraderingen nu är ett faktum.

Syrianskas säsong har varit ett enda stort mörker, och efter en lång rad av klena insatser och uteblivna resultat står det nu klart att man degraderas ytterligare ett snäpp i seriesystemet. En förnedrande 1-6-förlust hemma mot Sundbyberg blev spiken i kistan - en förlust som föranleddes av en insats som inte kan klassas som något annan än en uppgiven sådan.

 

Med flera avbräck i laget tog man sig alltså an Sundbyberg hemma på Wenströmska - och man fick trots allt till en hyfsad start där man lyckades manövrera ut gästerna tokhöga press gång på gång. En rejäl bjudning skulle ändå tvinga de rödgula att jobba i uppförsbacke. En misslyckad passning rakt in i smeten togs tillvara på av Taha Abdi Ali som snurrade upp både hemmaförsvar och målvakt innan han skickade in 0-1 efter en dryg kvart. Syrianska reste sig snabbt och ordnade en kvittering inte långt därefter. Efter en frispark höll sig mittbacken Asmir Suljicic framme inne i boxen och dunkade upp 1-1 i det enda krysset. Mycket mer än så skulle de rödgula inte få glädjas åt denna eftermiddag.

 

Matchens första tredjedel var jämn både resultatmässigt och sett till spelet, men resten av drabbningen skulle bli en ensidig historia - mycket på grund av att många av hemmaspelarna verkade ha sina huvuden på annat håll. Syrianskaförsvaret stod och sov när Melker Anshelm fick gå upp och knoppa in en hörna till 1-2 i den 33:e minuten - och trots att Sundbyberg var det vassare laget lyckades man inte skapa mer framåt för en större ledning in i pausvilan.

 

I den andra halvleken hade Syrianska inte mycket att hämta. Även om man inledde halvdant och lyckades få till någon halvchans för en kvittering, skulle gästerna visa att drabbningen var av klart större vikt för deras del.  Efter en hemmahörna valde en Syrianskaspelare att i känsligt läge försöka dribbla sig ren - ett huvudlöst beslutsfattande som istället resulterade i en kontring för Sundbyberg där Antoine Grönholm friställdes från mittplan och skickade in 1-3 bakom en chanslös Aleksandar Stevanovic. Med kvarten kvar bjöds gästerna på ett liknande mål då man återigen fick chansen att löpa ensam mot Stevanovic från mittlinjen. Duktige Ricardo Persson-Gray punkterade matchen en gång för alla när han gjorde 1-4 - om matchen mot all förmodan inte redan varit avgjord innan dess.

 

Många av Syrianskas spelare agerade ryggradslöst under slutdelen av matchen där man gång på gång satte sina lagkamrater i klistret. Arbetsmoralen var stundtals riktigt låg hos de rödgula, vilket bortalaget tacksamt utnyttjade. En hemmaförsvarare ställde till det för sig och fick en frispark emot sig strax utanför eget straffområde - en frispark som Antoine Grönholm mycket vackert placerade in via ribbans underkant till 1-5. I slutminuten dundrade inhopparen Camron Nguesseu även in 1-6 från distans när han fick all tid i världen att både sikta och avlossa. 

 

Läget må ha varit mörkt inför matchen, men att låta sig förnedras på det sätt man gjorde denna eftermiddag är ett hån mot alla de som fortfarande bryr sig det minsta lilla om klubben. Det finns de spelare som gör sitt yttersta och verkligen ger allt för laget, samtidigt som flera andra inte gör några ansträngningar alls för lagets bästa. Degraderingen har legat nära i praktiken ett bra tag, men är nu alltså ett faktum även i teorin. Man har tre avslutande omgångar att ta tillvara på för att komma ur den här säsongen med någon som helst heder i behåll.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - SUNDBYBERGS IK                                         1-6 (1-2)

Mål:

 

 

 

 

 

 

0-1 (14) Taha Abdi Ali

1-1 (25) Asmir Suljicic

1-2 (33) Melker Anshelm

1-3 (60) Antoine Grönholm

1-4 (74) Ricardo Persson-Gray

1-5 (88) Antoine Grönholm

1-6 (90) Camron Nguesseu

Avslut: 5-12 (3-5)
Avslut på mål: 3-8 (2-4)
Hörnor: 3-1 (2-1)
Offside: 2-5 (2-3)

Gula kort:

 

Daniel Johansson, Syrianska (83)

Anel Bajramovic, Syrianska (87)

Röda kort: -
Publik: 69
Domare: Richard Sundell, Karlstad

 

 

Syrianskas laguppställning (5-2-3):

Aleksandar Stevanovic - Bubakarry Fadika, Asmir Suljicic, Anel Bajramovic, Tristan Watson, Alex Bandick (46 Rasmus Rönnholm) - Daniel Johansson, Nikola Durovic (46 Belmin Alic) - Muctaru Conte (59 Almir Zeqiri), Kofi Appiah, Lucas Özgün

 

Ej inbytta ersättare:

Jonathan Bahar

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});