#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Semifinal i kvalet till Svenska Cupen

 

 

Syrianska har det riktigt tungt i seriespelet - men får ett välkommet avbrott då man under onsdagskvällen derbymatchar mot Skiljebo i semifinalen i kvalet till Svenska Cupen. En del skador och sjukdomar stör de rödgula, som ändå hoppas kunna utmana om en plats i finalen på Parken senare i höst.

Cupkvalet kan bli höstens ljusglimt

Seriespelet har varit en enda stor besvikelse för Syrianska som inte alls lyckats leverera resultat under säsongen. Med tre raka förluster i bagaget har man blivit avsågade i botten, och även om man i teorin inte är degraderade än så ser det så klart väldigt mörkt ut. I kvalet till Svenska Cupen är man dock fortfarande med i matchen, där man är framme i en semifinal under onsdagskvällen. Det blir ett derbymöte mot Skiljebo hemma på Wenströmska där en plats i finalen finns i potten. Väl där väntar antingen storfavoriten Västerås SK FK eller möjligtvis uppstickaren Gideonsberg.

 

Kvalet till Svenska Cupen kommer som ett välkommet avbrott i det dystra seriespelet, och en möjlighet för Syrianska att hitta några ljusglimtar under hösten. Olyckligtvis dras truppen både med skador och en del sjukdomar, men siktar ändå på att ställa till det för Skiljebo som med tanke på lagens tabellpositioner säkerligen räknar med att få en enkel resa mot finalen.

 

SSK siktar på att ta sig ut i Europa

Skiljebo har som uttalad målsättning att vinna serien i år, men trots att man hittills stått för en resultatmässigt väldigt bra säsong har man halkat efter i toppstriden. Än så länge har man dock en hel del att spela om där man hoppas kunna flåsa topptrion Forward, Karlslund och Gute i nacken under hösten. I kvalet till Svenska Cupen - eller "Skiljebos väg mot Europa" som man själva väljer att kalla det - skickade man ut division 4-gänget Skultuna i kvartsfinalen och ställs nu alltså mot Syrianska som är hela 32 poäng efter de gulsvarta i serien. Under onsdagskvällen kommer båda lagen in med samma förutsättningar, där SSK's försprång i seriespelet har föga betydelse.

 

Huvudtränare Michael Andersson har byggt sitt Skiljebo kring ett bollinnehavsinriktat spel där det centrala mittfältet ligger bakom mer eller mindre allt i offensiv väg. SSK har dock haft svårt att omvandla spelövertag till målchanser i många matcher, och där har man något att jobba vidare på för att på allvar vara med och spela om seriesegern. Många duktiga spelare finns i SSK's trupp där mittbacken Carl Klinton drar ett stort lass bakåt tillsammans med unge Pontus Collander som varit vass när han väl fått chansen. Främsta poängspelare är Douglas Karlberg som kanske inte den mest tekniske spelaren, utan lever snarare på sin snabbhet och goda fysik.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Skiljebo SK

Matchdag: Onsdag 30:e augusti
Avspark: 18:30
Arena: Wenströmska IP
Domare: Danha Bachiri, Västerås
Senaste möte: Syrianska-Skiljebo 0-1 (2/8-17)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});