#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Anfallare lånas från seriekonkurrent

 

 

Syrianska gör ett avbrott i seriespelet då man under onsdagskvällen spelar kvartsfinal i kvalet till Svenska Cupen. I och med skadeläget i truppen har man gjort klart med ett lån av anfallaren Sezar Al-Hakim från seriekonkurrenten Eskilstuna City - som är redo att debutera i cupkvarten mot division 4-laget Tortuna.

Anfallare från City lånas in till Syrianska

Länscupen har till denna säsong fått ett helt nytt upplägg - där vägen mot en plats i nästa års upplaga av Svenska Cupen har förändrats. Lagen från lägre divisioner har spelat olika kvalgruppspel under våren där fyra lag tagit sig vidare till ett slutspel. Syrianska - som tillsammans med bland andra VSK och Skiljebo - är topprankade i turneringen och kliver in i kvartsfinal. I slutspelet spelar alla lag på samma villkor, där inga handikappstraffar finns med i bilden och där matcherna är mer lika de som finns på förbundsserienivå med maximalt tre spelarbyten och en tillåten matchtrupp om totalt 18 spelare. För Syrianskas del väntar alltså en kvartfinal mot division 4-laget Tortuna under onsdagskvällen, där vinnaren möter segraren i mötet Gideonsberg-Bosnisk i en semifinal.

 

Syrianska har ju haft en tung inledning av seriespelet, där resultaten inte varit godkända och där truppen dragits med massvis av skador. De rödgula har, i och med skadeläget, sett över möjligheterna att fylla på truppen och nu står det klart att en anfallare plockas in på lån från seriekonkurrenten Eskilstuna City. 22-årige Sezar Al-Hakim förstärker Syrianska fram till sommaruppehållet, med förlängningsoption över hösten, och är spelklar redan till cupkvarten mot Tortuna. 

 

Stabilt Division 4-lag som vann seriepremiär

Det är alltså Division 4-klubben Tortuna SK som står för motståndet i onsdagskvällens cupkvartsfinal - en match som för övrigt kommer att spelas ute på Tortuna IP vars naturgräs inte brukar klassas bland de bättre i länet. Faktum är att Tortunas seriepremiär i lördags (2-1-vinst mot Assyriska) fick flyttas till Kvarnbackavallens konstgräs då mattan på IP helt enkelt inte höll måttet. En cupkvart med mycket kamp och många dueller är nog att förvänta snarare än något skönspel, och det är nog en matchbild som hemmalaget säkerligen skulle känna sig mest bekväma vid.

 

Tortuna tränas, enligt den egna hemsidan, av Jörgen Elmtoft och Sten Phalm som verkar ha en hel del killar med TSK som moderklubb i laget. Främsta målskytt under fjolåret var Casper Thygesen med sina nio mål, men skyttekungen har lämnat för spel hos ärkerivalen Irsta inför den här säsongen. Noterbart är att näst bäste målskytt endast gjorde fyra mål ifjol, och att bara superjumbon Babylon nätade färre gånger är vad Tortuna gjorde. Det verkar inte vara något målglatt gäng som Syrianska drabbas samman med under onsdagen, men ändå ett lag som får ses som stabila och etablerade på sin nivå.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Tortuna SK - Syrianska IF

Matchdag: Onsdag 3:e maj
Avspark: 18:30
Arena: Tortuna IP
Domare: Samrend Heidaripak, Västerås
Senaste möte: Inga tidigare möten

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});