#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Derbyfinal i kvalet till Svenska Cupen

 

 

Syrianska har gått trögt i seriespelet - men i kvalet till Svenska Cupen har man tagit sig till final där ett möte med division 1-laget Västerås SK FK väntar under onsdagskvällen. De rödgula är inte helt oväntat nederlagstippade, men kan spela helt utan press i ett derby där man har allt att vinna.

Välkommet avbrott från tungt seriespel

Seriespelet har varit ett enda stort mörker för Syrianska som bara kan be till högre makter i hopp om att på något sätt lyckas undvika degradering. Säsongens ljusglimt har istället varit kvalet till Svenska Cupen där de rödgula överraskat och tagit sig hela vägen till final, efter att i semifinalen 2-1-besegrat lokalkonkurrenten Skiljebo för ett par veckor sedan. Onsdagskvällens final mot VSK blir ett välkommet avbrott från serielunken där inte någon som helst press finns på ett nederlagstippat Syrianska.

 

En hel del förändringar förväntas göras i huvudtränare Oziris Kadic's matchtrupp efter den mindre lyckade insatsen på Tunavallen i lördags. Förstekeepern Felix Karlsson dras fortfarande med en lårskada och ses som ett osäkert kort - precis som ytterbacken Michael Kamau som inte heller han kom till spel senast. Lagkapten Samuel Barlay finns åter med i truppen efter att ha varit avstängd i seriespelet senast, samtidigt som mittfältskuggen Daniel Johansson är fortsatt sjuk och ser ut att missa finalen på Parken.

 

För ojämna för att utmana om seriesegern

Division 1-laget Västerås SK FK - lokaltidningens egna lilla hjärtebarn - satsade högt inför säsongen med ett uttalat mål om att spela hem seriesegern, men man har varit alldeles för ojämna för att kunna vara med och utmana om förstaplatsen nu under höstspurten. Däremot verkar man nu ha inlett en fin trend med två segrar i rad - 2-0 mot Nyköping och 5-0 mot Sollentuna - som bröt en svit på fyra raka förluster, och kan kanske vara på gång mot en topp-fem-placering i tabellen trots allt. Hursomhelst så är detta VSK ett lag som i sina bästa stunder håller en riktigt hög nivå, främst i sin offensiv, men som alltså också haft en del dalar där till och med bottenlag kunnat ställa till det för de grönvita.

 

Västmanlands högst rankade lag har tillgång till länets vassaste trupp, där manager Johan Mjällby kan välja och vraka bland massvis av spelare som håller hög tredjeliganivå. Nyckelspelare får mittbacksparet Calle Svensson och Ilir Berisha, tillsammans med ytterbacken Dennis Persson och skytteligaledaren Karwan Safari, anses vara. Värt att notera är att hela elva (!) spelare i VSK's trupp har representerat Syrianska, och att de allra flesta av dessa får ses som aktuella för spel mot just de rödgula i onsdagskvällens cupfinal.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Västerås SK FK

 

Matchdag: Onsdag 20:e september
Avspark: 20:00
Arena: Solid Park Arena
Domare: Enzo Vesprini, Köping
Senaste möte: Syrianska IF - Västerås SK FK 1-2 (5/6-17)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});