#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Brakförlust mot Sandviken

 

 

Syrianska åkte på en riktig brakförlust i och med 0-8 (0-3) i bortamötet med Division 1-laget Sandviken under lördagseftermiddagen. Hemmalaget var visserligen effektivt och gjorde mål på allt och lite till, men de rödgula var lite väl givmilda i sin defensiv och blev hårt straffade vid misstag på egen planhalva.

Syrianska blev resultatmässigt överkörda av Division 1-laget Sandviken. Resultatet går inte att på något sätt sopa under mattan och det går inte heller att hävda något annat än att Sandviken var det bättre laget. Slutresultatet 0-8 måste ändå ses som ett par nummer för stort för att riktigt spegla matchen, och man kan också konstatera att hemmalaget visade prov på en brutal effektivitet snarare än en spelmässig överlägsenhet.

 

De för dagen vitklädda gästerna öppnade piggt på Arena Jernvallen och kunde, och kanske till och med borde, fått med sig en straffspark redan efter någon minut när ett fint anfall stoppades upp då en bortaspelare gjordes ned i offensiv box. Istället var det Sandviken som sakta med säkert tog ett fast grepp om taktpinnen och jobbade sig till ett övertag. Syrianska hade svårt att tygla hemmalagets fysiska spelstil och man vann varken närkamper eller andrabollar. Utöver ett par fasta situationer skapade Sandviken inte allt för mycket - innan man dryga kvarten in i matchen bjöds på ett friläge efter en felpass. Den notoriske målskytten Marcus Hägg snappade upp bollen och lyfte in 1-0 bakom Syrianskas provspelande målvakt, som i ärlighetens namn inte kan ha haft en av sina bättre dagar.

 

Efter ett nytt bolltapp på egen planhalva dubblades Sandvikens ledning. Bollen lyftes in mot en offsidestående hemmaspelare, den assisterande domaren lyfte sin flagga men en Syrianskaspelare hann emellan och nickade in 2-0 i egen bur. Syrianskabekantingen John Junior fixade därefter 3-0 på egen hand efter att ha snurrat upp gästernas högerförsvar, och trots ett par riktigt bra reduceringschanser fick Syrianska se sig i tremålsunderläge inför den andra halvleken.

 

Efter pausvilan hade Syrianska en period där man höll spelet väl uppe, och flera gånger om fick man till anfallssekvenser som skapade oreda för hemmaförsvaret. De defensiva misstagen skulle dock inte utebli den här halvleken heller - och med sina totalt fem avslut på mål under matchens andra halva kunde Sandviken utöka sin ledning fem gånger om. 3-0 blev till 4-0, som blev till 5-0 - innan 6-0, 7-0 och även 8-0 ramlade in under slutkvarten.

 

Slutresultatet är något som Syrianska snabbt får lägga bakom sig. Sandviken var, som tidigare nämnts, det klart bättre laget matchen igenom - men man bjöds dock på merparten av målen och får då berömmas för sin effektivitet när lägena väl serverades. De rödgula var inte på något sätt uddlösa i anfallsväg och skapade också en del chanser. Samtidigt har man, vilket slutresultatet antyder, en del att jobba med defensivt även om en stabilare målvaktsinsats utan tvekan skulle kunnat förhindra ett par av baklängesmålen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SANDVIKENS IF - SYRIANSKA IF                                            8-0 (3-0)

Mål:

 

 

 

 

 

 

 

1-0 (16) Marcus Hägg

2-0 (24) självmål

3-0 (39) John Junior

4-0 (57) Patrick Lundemo

5-0 (65) John Junior

6-0 (76) Patrick Lundemo

7-0 (89) Rasmus Eriksson

8-0 (90+2) Rasmus Eriksson

Avslut: 15-9 (9-3)
Avslut på mål: 11-5 (6-1)
Hörnor: 9-5 (7-3)
Offside: 6-3 (3-2)
Gula kort: -
Röda kort: -
Publik: 111
Domare: Rambod Beigi, Sandviken

 

 

 

Syrianskas laguppställning (3-5-2):

Provspelare - Michael Kamau, Samuel Barlay, Viktor Tsouplakis - Behnam Olfat (72 Simon Grassi), Josef Akpinar, Provspelare (40 Rodi Taher), Almir Zeqiri, Blend Sheiko (61 Provspelare) - Lucas Özgün (61 Bubakary Fadika), Provspelare (72 Omar Beyar)

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan (mv)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});