#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Bortaförlust mot Kvarnsveden

 

 

Ett formsvagt Syrianska i ingenmansland blev poänglöst mot nästjumbon Kvarnsveden som hade betydligt mer att spela om. Visserligen bröt Allan Kosik sin måltorka då han nätade två gånger om, men i övrigt fanns inte mycket att glädjas åt efter 2-3-förlusten i Borlänge.

Syrianska är inne i en tyngre period där man inte får mycket att stämma, något som också speglade lördagens bortamöte med Kvarnsveden. Nästjumbon kom till spel med kniven mot strupen och behövde en trepoängare för att hålla kontraktsjakten vid liv, och att hemmalaget var det lag som hade mest att spela om var också tydligt i denna drabbning.

 

Dalalaget satte full fart direkt från start och kunde mycket väl ha nätat redan i matchinledningen. Efter en situation på mittplan blev en hemmaspelare friställd och rullade bollen in i nät - men huvuddomare Henrik Matsson var lite för snabb med pipan och hade redan hunnit blåsa av för en frispark till Kvarnsveden. Ett olyckligt domslut som glädjande nog inte följdes upp med några kompensationsbedömningar, vilket huvuddomare Matsson ska ha beröm för.

 

Nu dröjde det inte länge innan Kvarnsveden skulle näta ändå. Efter tamt försvarsagerande kunde duktige Anders Johansson nickskarva till sig själv (!) och sedan servera en sopren Emil Hjälte som skickade in 1-0 efter 14 minuter.

 

Målet blev en väckarklocka för Syrianska som inte alls var med på noterna i matchinledningen. De rödgula spelade upp sig och skrapade fram ett par chanser, och det främst från vänsterkanten. Alexander Persson-Njie fick ett öppet läge men nicken från nära håll lyckades på något underligt sätt leta sig utanför stolpen, men kort därefter var det ändå kvitterat. Dennis Persson skickade in ett vänsterinlägg som Karzan Azizi nickskarvade till Allan Kosik som tryckte dit 1-1 i den 37:e minuten.

 

Syrianskas första halvlek var i stora drag en underkänd sådan. Man låg alldeles för långt ifrån sina motståndare i spelet utan boll, och när man själva var bollförande valde man alldeles för många gånger svårare spelvägar än nödvändigt. Att de rödgula ryckte upp sig och fick till ett par chanser framåt skulle till sist ändå räcka för att få med sig ett oavgjort resultat in i paus.

 

I början av den andra halvleken var det öppna gator åt alla håll och kanter när båda lagen blottade sig i defensiven i sina försök att ta tag i taktpinnen. Nästan omgående efter avspark skapade Syrianska ett friläge som Allan Kosik avslutade i stolpen och kort därefter hade Kvarnsveden en bra chans som Housnein Agodomou parerade. Spelet svängde rejält och Alexander Persson-Njie skulle även han bli helt ren efter ett lyft från vänster, men mittfältaren fick inte ordning på varken fötter eller boll när han var ensam med hemmakeepern Tom Jansson.

 

Precis när den värsta stormen hade lagt sig och lagen försökt få till ett mer ordnat spel tilldömdes Kvarnsveden en frispark en bit in på offensiv planhalva. Skicklige Ahmet Abic tryckte till med sin vänster och skickade upp 2-1 i ena krysset från dryga 30 meter. Syrianska skulle på nytt få slå ur underläge och man hade väl egentligen inte några vapen för att få till en ordentlig kvitteringjakt. Istället var det Kvarnsveden som kontrollerade matchbilden utan att för den delen vara allt för offensiva.

 

Med kvarten kvar skickade inhoppande Kalle Kayal in 3-1 efter lite flipperspel utanför Syrianskas straffområde - ett mål som skulle bli matchavgörande. Även om spelet öppnade upp sig under matchens slutskede så lyckades inte Syrianska få till något ordentligt tryck mot hemmamålet. Visserligen skapades ett par chanser - där mittbacken Rigest Hysko var närmast en reducering med ett avslut som räddades av hemmakeepern - men även Kvarnsveden hade ett par lägen framåt. Ett lobbförsök med räddning på mållinjen som följd var Kvarnsvedens hetaste chans. Syrianska skulle ändå få in en reducering - i den första stopptidsminuten - då Allan Kosik nätade för andra gången denna eftermiddag, men närmare än så kom inte de rödgula. Man lyckades inte riktigt skrapa fram någon riktigt vass kvitteringschans under de få minuter som återstod innan slutsignalen.

 

Sett till matchen i sin helhet var Kvarnsvedens trepoängare inte på något sätt orättvis, då det till stor del var tydligt vilket lag som hade mest att spela om. Ett heltaggat Kvarnsveden var betydligt hetare, löpte mer och gick in rejälare i duellerna. Syrianska hade inte en av sina bättre dagar och dagsformen måste minst sagt klassas som tveksam. Dalalaget förstärke sina möjligheter att förnya kontraktet avsevärt, samtidigt som de rödgula får se till att rycka upp sig under de två avslutande omgångarna för att stärka sina aktier inför nästa säsong.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

 

KVARNSVEDENS IK - SYRIANSKA IF                                             3-2 (1-1)

Mål:

 

 

 

 

1-0 (14) Emil Hjälte

1-1 (37) Allan Kosik

2-1 (58) Ahmet Abic

3-1 (74) Kalle Kayal

3-2 (90+1) Allan Kosik

Avslut: 11-11 (4-4)
Avslut på mål: 7-7 (3-2)
Hörnor: 6-0 (2-0)
Offside: 2-0 (0-0)

Gula kort:

 

 

Robin Blommé, Syrianska

Ahmet Abic, Kvarnsveden

Dennis Persson, Syrianska

Röda kort: -
Publik: 48
Domare: Henrik Matsson, Örebro

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});