#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Fortsätta skadebekymmer för Syrianska

 

 

Syrianska har hamnat i ett ingenmansland inför slutomgångarna, men för måndagskvällens motståndare är läget minst sagt pressat. Ett fortsatt skadedrabbat rödgult lag reser norrut för att sätta käppar i hjulet för miljonbygget Sandviken - som är piskat att vinna för att inte bli avhängda i toppstriden.

Både Blommé och Olsson tillbaka i skadedrabbad trupp

Efter två minst sagt snöpliga förluster - båda gånger efter tappade ledningar i slutminuterna - har Syrianska fastnat i tabellens mittskikt inför slutspurten. Man har ett rejält glapp upp till topplagen samtidigt som bottenstriden är allt för avlägsen. Även om de rödgula hamnat i ett ingenmansland så har man en nyckelroll i kamperna kring de båda strecken. Både topplag och bottengäng står för motståndet under slutomgångarna där Syrianska inte har någon som helst press på sig.

 

De rödgula har varit hårt skade- och avstängningsdrabbat de senaste omgångarna, vilket säkerligen haft sin påverkat på resultaten. Även om ett riktigt ungt Syrianska i det stora hela gjorde en ganska bra insats mot BKV Norrtälje (2-3) senast, var det en rad orutinerade beslut och individuella misstag som fällde avgörande när man tappade sin tvåmålsledning. Även till måndagskvällens bortamatch mot Sandviken har man en lång rad av skador som ställer till det. Flera spelare är inte tillgängliga för spel, men både lagkapten Robin Blommé och mittfältaren Dennis Olsson är tillbaka i matchtruppen efter skada respektive avstängning.

 

Piskade att vinna för att inte bli avhängda i toppstriden

Sandvikens IF, med huvudtränare Stefan Lundin vid rodret, är det lag som med stor sannolikhet har seriens största spelarbudget till sitt förfogande. Efter ett aktivt transferfönster i vintras, där flera spetsspelare rekryterades, målades man upp som favoriter till serieseger - men en ojämn säsong har bidragit till att man halkat efter i toppstriden. Med två raka segrar har man dock ett visst häng inför slutomgångarna, men "Rödvästarna" är piskade att ta en trepoängare mot Syrianska under måndagskvällen för hålla drömmen om avancemang ska hållas vid liv. Det är alltså ett hemmalag med kniven mot strupen som de rödgula drabbas samman med på Jernvallen.

 

Gästrikarna har en trupp där flera lirare har erfarenhet av spel på högre nivå, men många av dessa har kommit upp något i åren. Med en snittålder på dryga 25 år och med fem spelare som hunnit fylla 30 är man inte det ungdomligaste laget i serien, men det finns rutin i massor och det är något man behöver plocka fram när man nu är i ett pressat läge. Mycket av Sandvikens offensiva spel handlar om Syrianskavärvningen John Junior och den notoriske målskytten Anthony Allison Jr. Den sistnämnde leder skytteligan med sina 14 fullträffar och 28-åringen bör ses som tongivande i miljonbygget Sandviken - som för övrigt bara förlorat en av tio hemmamatcher under året.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Sandvikens IF - Syrianska IF

Matchdag: Måndag 7:e september
Avspark: 19:00
Arena: Jernvallen
Domare: Patrik Magnetorp, Nyköping
Senaste möte: Syrianska IF - Sandvikens IF 0-2 (25/5-15)

 

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});