#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Många frågetecken inför huvudstadsresa

 

 

Syrianska fick med sig en viktig poäng mot GUSK senast, men är i desperat behov av att fylla på poängkontot ytterligare. Inför onsdagskvällens bortamöte med svårspelade IFK Lidingö dras den rödgula truppen med flera osäkra kort - och kan tvingas till en rad justeringar i startelvan.

Kan skaffa sig ett hyfsat utgångsläge

En period där måstematcherna avlöser varandra i tät följd inleddes med ett 1-1-kryss hemma mot Gamla Upsala i en match som aldrig nådde några högre höjder, men där poängen kan visa sig vara väldigt betydelsefull i slutändan. Syrianska stod för en spelmässigt svag insats och hamnade i underläge, men visade både moral och styrka när man tog sig tillbaka och till sist fixade en sen kvittering. Det oavgjorda resultatet var för ovrigt Syrianskas första på hela 26 (!) tävlingsmatcher, vilket måste vara någon form av rekord. Med tio omgångar kvar att spela kan de rödgula sätta sig i ett hyfsat utgångsläge inför slutspurten med ett bra resultat i onsdagens bortamöte med IFK Lidingö - men egentligen är det ju så att man måste leverera resultat hela hösten för att fixa nytt kontrakt.

 

Onsdagens huvudstadsresa kantas av en hel del frågetecken där flera spelare får ses som osäkra kort. Nyförvärvet Kofi Appiah tvingades linka av senast med en känning i baksida lår samtidigt som Bosko Durovic har problem med en axel. Försvararen Asmir Suljicic har dragits med sjukdom, men glädjande är att Michael Kamau åter är tillgänglig efter avstängning. Även Almir Zeqiri finns med i matchtruppen efter att ha varit borta en tid med skadeproblem.

 

Nykomling som blivit stabilt mittenlag

IFK Lidingö är Syrianskas motståndare under onsdagskvällen - ett Lidingö som avancerat i seriesystemet två år i rad och som kanske mest är känt för sin både stora och starka ungdomsverksamhet. Det är under huvudtränaren Ernesto Rubio Sivodedov som man skördat framgångar de senaste säsongerna med ett ungt lag som kryddats av flera, på den här nivån, storstjärnor. Spelare som Fredrik Stenman (Elfsborg, Djurgården, Groningen, Bayer Leverkusen, Club Brügge), Pa Dembo Touray (Djurgården, Vålerengen) och Blaise Mbemba (Djurgården, Åtvidaberg) har varit med och tagit IFK Lidingö uppåt, och uppenbarligen har nykomlingen inte för avsikt att vara med i Division 2 Norra Svealand bara för att se och lära. 

 

Efter en vass start - men bland annat en premiärvinst mot Syrianska - har det gått lite trögare, men IFK Lidingö parkerar ändå på en stabil mittenplacering i tabellen och lär inte riskera att åka ur om man inte rasar ihop totalt under de tio sista omgångarna. I söndags 2-2-kryssade man borta mot Sundbyberg efter en sen kvittering av en av de notoriska målskyttarna Philip Göransson. Just Göransson har tillsammans med anfallspartnern Mahammed Abdi Momin gjort 19 av Lidingös 27 mål och har otvivelaktigt en stor betydelse för lagets offensiv. Bakåt är det rutinerade Branislav Karic som styr och ställer - och det är helt klart ett gediget lag som Syrianska drabbas samman med på Lidingövallen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: IFK Lidingö - Syrianska IF

Matchdag: Onsdag 16:e augusti
Avspark: 20:00
Arena: Lidingövallen
Domare: Nael Ghazi Shabo, Torshälla
Senaste möte: Syrianska IF - IFK Lidingö FK 0-4 (9/4-17)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});