#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Dubbla avbräck i rödgult mittenmöte

 

 

Syrianska reser till huvudstadsförorten Norsborg för ett bortamöte med tabellåttan Arameisk-Syrianska under söndagseftermiddagen. Efter den tunga förlusten mot Sandviken senast vill de rödgula på nytt hitta formen - men man får göra det med dubbla avbräck i backlinjen då både Robin Blommé och Dennis Persson är avstängda.

Två viktiga pjäser i backlinjen saknas

I och med blytunga 0-2 (0-0) hemma mot Sandviken i måndags intygades Syrianskas bleka poängskörd på Swedbank Park än mer. De rödgula har haft stora svårigheter i att fixa poäng på hemmaarenan och spelmässigt har man heller inte fått det att stämma. Syrianska kom undan med ett mållöst resultat trots en riktigt undermålig första halvlek - och när man växlade upp efter paus var det istället Sandviken som gjorde målen när de rödgula brände sina chanser. Just ineffektiviteten har varit Syrianskas akilleshäl under säsongsinledningen, vilket blott åtta gjorda mål på åtta matcher bekräftar.

 

När Syrianska reser till Norsborg i huvudstadens utkanter under söndagseftermiddagen, gör man det utan två ordinarie försvarare i sin backlinje. Både lagkaptenen Robin Blommé och vänsterbacken Dennis Persson åkte på sina tredje gula kort för säsongen senast och är alltså avstängda nu i helgen. En del ommöbleringar är därmed att vänta i den rödgula startelvan, där även mittfältaren Karzan Azizi är ett osäkert kort efter att ha åkt på en smäll i veckans U21-match. I övrigt verkar truppen intakt om man bortser för de sedan tidigare långtidsskadade spelarna.

 

Ojämna prestationer och en mittenplacering hittills

Tabellåttan Arameisk-Syrianska's säsongsinledning har varit en berg- och dalbana där en övertygande 2-0-seger mot Sandviken följdes upp med en riktigt blek insats och 0-1-förlust mot bottengänget Västerås IK på hemmaplan. I förra omgången spelade man skjortan av Skiljebo på bortagräs (2-0) och förortsgänget känns säkerligen som ett lurigt och svårbedömt motstånd för de flesta av lagen i den här serien.

 

Arameiska - som tränas av förre Vasalundsassistenten Albert Krasniqi tillsammans med Vadim Jevtushenko - kan beskrivas som ett spelskickligt lag med många individuellt duktiga spelare i både offensiva och defensiva positioner, där de flesta har förmågan att slå ut sina motståndare i man-mot-man-spelet. Laget kan dock i vissa matcher - eller i delar av matcher - ha svårigheter att agera kollektivt vilket ofta straffar sig. Arameiska har också haft en förmåga att spela väldigt riskfyllt.

 

Spelare att hålla ett extra öga på i detta Arameiska är duon Levon Pachajyan och Bachir Katourgi, som båda har ett förflutet i superettaklubben Assyriska. I Arameiska's trupp finns även Syrianskabekantingen Chammoun Georges som säsongen 2009 agerade central mittfältare för de rödgula. Georges gjorde ett mål under sin tid i Syrianska - det som då i praktiken säkrade nytt division 1-kontrakt i den sista omgången.

 

Söndagens drabbning blir det första lagen emellan sedan hösten 2010 - en säsong då Arameiska åkte ur Division 1 och Syrianska nosade på en superettaplats. Faktum är att Arameiska aldrig någonsin vunnit en tävlingsmatch mot Syrianska, trots att lagen drabbats samman i både division 1 och division 3 vid ett flertal tillfällen sedan första mötet säsongen 2005. Det återstår att se om Syrianska kan hålla i den sviten även efter söndagsmatchen, eller om Arameiska möjligtvis kan bryta mönstret.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Arameisk-Syrianska IF - Syrianska IF

Matchdag: Söndag 31:a maj
Avspark: 15:00
Arena: Brunna IP
Domare: Christoffer Aidesjö, Vällingby
Senaste möte: Syrianska IF - Arameisk-Syrianska IF 2-1 (24/7-11)

 

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});