#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Förlust i målrik bortamatch

 

 

Fredagskvällens bortamöte med Örebro Syrianska blev en svängig tillställning där hemmalaget till slut gick vinnande ur striden med ett sent segermål. Syrianska stod för en riktigt stark första halvlek, en usel inledning efter paus och en vass slutforcering - men åkte alltså ändå på en 3-4-förlust.

Syrianska matchade för första gången på bortaplan i år då man ställdes mot Örebro Syrianska under fredagskvällen. Huvudtränare Kalle Granath valde - precis som tidigare under försäsongen - att lufta sin trupp rejält. Sex spelare - Lucas Özgün, Michal Habànek, Marcel Kaya, Rodi Mahmoud, Simon Grassi och Markus Hanna - lämnades hemma med lättare skador och sjukdomar.

 

Matchen spelades på Karlslund Arena i Örebro som, med tanke på årstiden, bjöd på fina förutsättningar för en försäsongsdrabbning en fredagskväll. Syrianska öppnade den första halvleken piggt - riktigt pigg till och med. Bortalaget drog upp tempot rejält och det dröjde inte länge innan man hade gjort ett ledningsmål, om än med god hjälp av en hemmaförsvarare. Vänsteryttern Josef Akpinar kom runt på sin kant och tryckte en inspel via ett hemmaben i nät till 0-1 i den femte minuten.

 

Örebro Syrianska hade visserligen inte allt för mycket bollinnehav, men var desto vassare vid sina spelvändningar. Hemmalagets tempostarka vänsterkant tog tillvara på en defensiv miss och levererade ett perfekt inlägg som nickades in i krysset till 1-1 efter 13 minuter - ett vackert fotbollsmål som kanske inte kom helt logiskt sett till matchbilden dittills.

 

Gästerna trummade på trots det snöpliga baklängesmålet och stod i det stora hela för en väldigt bra första halvlek. Hemmalaget hade stundtals oerhört svårt att hänga med i tempot när Syrianska drog igång det ena anfallsförsöket efter det andra. Man skapade också ett flertal heta lägen som kunde - och borde - ha resulterat, men trots chanskavalkaden och ett massivt spelövertag fick man nöja sig med 1-1 in i pausvilan. Det ska också nämnas att Örebro Syrianska hade ett par farliga kontringar där de flesta rann ut i sanden.

 

Lika bra som Syrianskas första halva av matchen var - lika usel var den inledande kvarten av den andra halvleken. Gång på gång ställde man till det för sig men dåliga beslut, ett svagt närkampsspel och en rad av felpassningar på egen planhalva. Örebro Syrianska tackade och tog emot med att göra både 2-1 och 3-1 innan timmen var spelad - både gångerna efter defensiva misstag hos gästerna.

 

Vid 3-1-underläge jobbade Syrianska sakta men säkert sig in i matchen igen, men en reducering dröjde till den 70:e minuten då man tilldömdes en straffspark när Jàn Marcin gjordes ned i offensiv box. Pavol Orolìn gjorde inga som helst misstag när han skickade in 3-2 efter att ha grundlurat hemmamålvakten från straffpunkten.

 

Syrianska låg på för en kvittering och skulle också få till en sådan efter ett mönsteranfall. Efter ett inlägg från vänster nickade Pavol Orolìn dit 3-3 upp i krysset med sitt andra mål för kvällen - och med dryga tio minuter kvar jagade man också ett segermål.

 

Under matchens slutskede svängde spelet rejält och båda lagen ställde om och kontrade på varandras misslyckade anfallsförsök. Inhoppade Jonathan Bahar var nära att avgöra till Syrianskas fördel men avslutet gick tätt utanför den bortre stolpen - istället vände hemmalaget spelet och skickade in 4-3 i den 90:e minuten.

 

Med tre gjorda mål - och stundtals väldigt bra spel - gjorde Syrianska ändå en hyfsad insats. Örebro Syrianskas samtliga mål kom alltså efter kontringar där hemmalaget var riktigt vassa och effektiva, samtidigt som gästernas defensiva omställningsspel lämnade en del att önska vid de tillfällen som resulterade i baklängesmål. Fyra insläppta mål kan sällan ses som godkänt, och där har Syrianska en del att jobba med under de kommande veckorna. Trots en 3-4-förlust kan man nog ändå ta med sig ett par positiva bitar från denna fredagskväll i Örebro. Härnäst väntar en ny bortamatch då man gästar nyuppflyttade division 1-laget IK Sleipner på Nya Parken i Norrköping nästa söndag.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

ÖREBRO SYRIANSKA IF - SYRIANSKA IF                                       4-3 (1-1)

Mål:

 

 

 

 

 

 

0-1 (5) självmål

1-1 (13)

2-1 (49)

3-1 (59)

3-2 (70) Pavol Orolìn, straffspark

3-3 (81) Pavol Orolìn

4-3 (90)

Avslut: 9-20 (3-14)
Avslut på mål: 8-8 (2-4)
Hörnor: 2-3 (2-0)
Offside: 1-2 (1-1)

Gula kort:

 

 

 

Josef Akpinar, Syrianska (15)

, Örebro Syrianska (69)

Pavol Orolìn, Syrianska (79)

Dana Kuhi, Örebro Syrianska (79)

Röda kort: -
Publik: 75
Domare: Namik Idrizovic, Örebro

 

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-4-1):

Patrik Öhman - Dennis Olsson, Rigest Hysko, Igor Paldan (60 Sharam Said), Michael Kamau (45 Behnam Olfat) - Jàn Marcin - Pavol Orolìn, Daniel Johansson, Attila Pinte (64 Jonathan Bahar), Josef Akpinar (74 André Garabet) - Sasa Plavsic (67 Jaser Al-Mosawy)

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});