#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Veckans andra derbyförlust

 

 

Syrianskas derbyvecka blev en mörk sådan. Under lördagseftermiddagen åkte man på ytterligare en 0-2-förlust mot en lokalkonkurrent - denna gång i bortamötet med Skiljebo som tog full pott i solskenet på Hamre IP. Jonathan Böckert gjorde hemmalagets båda mål, samtidigt som de rödgula nollades på nytt.

Lördagens bortamöte med Skiljebo var veckans andra derby för Syrianskas del, som så sent som i måndags 0-2-förlorade mot IK Franke hemma på Parken. Med anledning av både skador och avstängningar tvingades huvudtränare Kalle Granath göra fyra ändringar i sin startelva jämfört med senast - där backlinjen var utbytt till tre fjärdedelar. En på förhand tuff uppgift, som de rödgula inte alls klarade av att lösa. Syrianska levererade en ny blek insats och fick se sig besegrade av ännu en lokalkonkurrent.

 

Inte alls oväntat var det Skiljebo som tog kommandot per omgående, med ett bollinnehav som var betydligt större än bortalagets. Pigge Jamaal Raage fick ett övertag på sin högerkant, och det var ofta därifrån som SSK var som lyckosammast i sin offensiv. De klara målchanserna lyste dock med sin frånvaro där hemmalaget som bäst tog sig fram till ett par halvlägen. 

 

Syrianska käkade sig in i matchen efter en darrig första kvart, men fick snarare inrikta sig på sina spelvändningar än att etablera ett eget anfallsspel. Jonathan Bahar tog sig in i boxen och avslutade över, och Sasa Plavsic fick ett bra avslutsläge som inte förvaltades. Närmast att näta för gästerna var dock Eldon Martins-Maquemba som med en nickskarv tvingade hemmakeepern Marcus Modin till en bra räddning på sin mållinje. Skiljebo fick även de ett riktigt hett läge för ett ledningsmål, men då var det bortamålvakten Viktor Göranzons tur att parera med sina fingertoppar.

 

Den första halvleken slutade mållös - men gick ändå till Skiljebo på poäng. Hemmalaget hade betydligt mer spring i benen och var rejälare i sitt närkampsspel, men lyckades ändå inte riktigt hota bortaförsvaret på allvar. 0-0 i paus var alltså logiskt, där inget av lagen fick sin offensiv att stämma.

 

De rödgula åkte på ett par olyckliga minuter direkt efter pausvilan där man slog bort passningar i farliga lägen på egen planhalva flera gånger om. Skiljebo skulle inte vänta länge med att utnyttja detta. Jamaal Raage spelade fram Jonathan Böckert i boxen som föll framför en utrusande Viktor Göranzon - och efter en längre betänketid valde huvuddomare Erik Nordqvist från Borlänge att peka på straffpunkten. Visst, Göranzon kom ut lite sent men såg ut att ha hunnit dra in armarna strax innan Böckert föll som ett höstlöv. Nåja, straff blev det och den förvaltades väl när Böckert själv skickade in 1-0 i den 51:a minuten - via Göranzon som gick åt rätt håll men inte riktigt lyckades styra undan avslutet. 

 

Syrianska tvingades nästan omgående därpå att göra ett målvaktsbyte där Göranzon, som drog upp en ljumskskada innan paus, ersattes av Patrik Öhman. Skiljebo, som nu hade sin 1-0-ledning i ryggen, gick in i någon form av falsk trygghet där man tämligen omedelbart släppte över initiativet och bjöd Syrianska in i matchen. Hemmalaget tappade taget om mittfältet där de rödgula fick enorma ytor att nyttja i sina spelvändningar - mycket tack vare hemmaduon Hiwa Safari och Jonatan Partin som gång på gång agerade bromsklossar när SSK var på väg framåt. Sasa Plavsic fick ett bra läge för kvittering, men vinkades korrekt av för offside. Även Skiljebo var nära att näta, men Hampus Tjärnhell bommade mer eller mindre öppet mål efter att inbytte bortekeepern Öhman gått bort sig.

 

Bortalaget skulle få en gyllene chans till kvittering - en riktigt het sådan i den 72:a minuten. Sasa Plavsic sprang sig till ett friläge i djupled, rundade Modin och rullade bollen mot det öppna målet. 1-1 var näst intill inskrivet i protokollet då hemmaförsvararen Marcus Ytter kastade sig och räddade på mållinjen där han höll sitt lag kvar i ledning.

 

Syrianska gjorde ett försök att möblera om i sitt lag och skicka fram mer folk i offensiven, men det dröjde inte länge innan Skiljebo istället skulle punktera matchen i slutminuterna. Ännu en gång slarvades en passning bort på egen planhalva och Jamaal Raage hittade därefter fram till 1-0-målskytten Böckert som, i misstänkt offsideposition, tog med sig bollen och dribblade bort Öhman innan han fastställde slutresultatet till 2-0 med sitt andra mål för dagen.

 

Derbyveckan blev en hemsk sådan för Syrianskas del - med dubbla förluster där man också nollades två gånger om. En mindre bra insats mot Franke i måndags följdes upp med en ny svag prestation mot en annan lokalkonkurrent. Visserligen var Syrianska hårt drabbade av både skador och avstängningar, men man kan ändå tycka att de som faktiskt var på planen bör kunna komma upp i en högre nivå än vad som visades den här gången. Skiljebo vann helt klart rättvist och välförtjänt - man var det bättre laget sett till matchen i sin helhet. I och med SSK's trepoängare bröts en på dagen tio (!) år lång svit där Syrianska lyckats hålla sig undan förluster mot de gulsvarta.

 

De rödgula får nu en dryg vecka på sig att slicka såren och göra ett försök att komma tillbaka på rätt bana. Årets upplaga av Syrianska är minst sagt oberäknelig, men en enormt hög högstanivå och en lägstanivå som stundtals är skrämmande låg. Att nå jämnare prestationer är något man verkligen får jobba med framöver.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.co

 

 

 

 

SKILJEBO SK - SYRIANSKA IF                                               2-0 (0-0)

Mål:

 

1-0 (51) Jonathan Böckert, straffspark

2-0 (84) Jonathan Böckert

Avslut: 10-6 (4-2)
Avslut på mål: 6-3 (3-1)
Hörnor: 9-4 (6-2)
Offside: 3-2 (1-0)

Gula kort:

 

Pavol Orolìn, Syrianska (56)

Hiwa Safari, Skiljebo (62)

Röda kort: -
Publik: 374
Domare: Erik Nordqvist, Borlänge

 

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Viktor Göranzon (55 Patrik Öhman) - Simon Grassi (46 Josef Akpinar), Viktor Tsouplakis, Igor Paldan, Michal Habànek (67 Rodi Mahmoud) - Daniel Johansson - Sasa Plavsic, Sharam Said - Jonathan Bahar, Eldon Martins-Maquemba, Pavol Orolìn

 

Ej inbytta ersättare:

Marcel Kaya, Lucas Özgün, Belmin Alic & Samuel Barlay

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});