#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska i poängbehov inför derbyt

 

 

Syrianska kliver in i en period med dubbla lokalderbyn på en vecka - och man gör det efter en fjolårsäsong helt utan derbysegrar. Inför onsdagens bortamöte med nykomlingen IK Franke behöver de rödgula revanschera sig efter den bleka insatsen senast, och samtidigt få igång poängproduktionen på allvar. 

Behöver bryta fjolårets derbyförbannelse

Trots att man inte var i närheten av en topprestation kunde Syrianska vända underläge och gå upp i en komfortabel tvåmålsledning i hemmamötet mot Värmdö i torsdags - men både ledning och viktiga poäng slarvades bort efter en riktigt svag avslutning där Vämdö tilläts först reducera och därefter kvittera på stopptid. Pavol Orolìn, Jonathan Bahar och Jàn Marcin gjorde de rödgula målen, men i övrigt var det inte mycket att glädjas åt i skyfallet på Parken.

 

De inledande omgångarna har varit en poängmässig besvikelse för ett Syrianska som nu får ta nya tag. Dubbla lokalderbyn väntar under en sjudagarsperiod där onsdagens bortamöte med IK Franke följs upp av en hemmamatch mot Skiljebo efter helgen. Under fjolåret plockade de rödgula ynka två av tolv poäng i derbymatcherna, och gick alltså helt utan segrar mot de andra lagen från staden. Denna säsong finns ytterligare sex derbypoäng att spela om efter Frankes avancemang - och det råder väl inga som helst tvivel om att Syrianska måste börja håva in trepoängare även mot lokalkonkurrenterna för att fixa en högre tabellplacering.

 

Till onsdagsderbyt mot Franke finns mer eller mindre hela den rödgula truppen till huvudtränare Kalle Granaths förfogande. Ytterbacken Michal Habànek är tillbaka efter sin avstängning och både André Garabet och Lucas Özgün är nu åter i träning efter en tids frånvaro. Det mesta talar för att det blir en del förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Värmdö, och förhoppningen är självklart att få till en betydligt bättre insats än senast och samtidigt starta igång poängproduktionen på allvar.

 

Nästjumbon Franke jagar första segern

Onsdagsmotståndaren IK Franke - från "fel" sida motorvägen - stod för en minst sagt succéartad fjolårssäsong där man efter en hypervass avslutning fixade en kvalplats uppåt. Även i kvalet mot Strömsberg stod man för en stark prestation där de gröna vände 0-1-underläget från hemmamötet till en 2-1-seger i returen på bortaplan och avancerade alltså med bortamålsregeln till sin fördel. Franke säger sig stå för ett kortpassningsinriktat spel och hoppas kunna vara det spelförande laget i alla matcher även i Division 2 - vilket man gjort ett gott försök till nu i de inledande omgångarna även om de allra flesta resultaten (förutom möjligtvis det mållösa krysset mot GUSK) får ses som besvikelser.

 

Franke, under ledning av huvudtränare Alexander Rubin, är alltså än så länge segerlösa i årets seriespel men är säkerligen sugna på att bryta den sviten i onsdagsderbyt. Franke och Syrianska har inte drabbats samman i seriesammanhang sedan urminnes tider, trots att bara skiljer ett hundratal meter mellan klubbarnas upptagningsområden. Bortamötet med Franke blir med andra ord en av årets kortaste bortaresor för Syrianska som fortfarande är nollade i bortastatistiken.

 

Nyckelspelare i detta Franke är mittbacksduon Robert Medvegy och Martin Johansson, som snarare utmärker sig med sin fysik och förmåga att alltid söka längre bollar än att visa prov på lagets uttalade spelskicklighet - tillsammans med offensiva trion Adam Emanuelsson, Robin Lindborg och Anton Engström-Appelfeldt som är de klart största hoten i anfallväg. Ett frågetecken så här långt är ändå målvaktsposten där det ännu är oklart hur nye Oscar Björk kommer att hantera rollen som framgångsrike Erik Biselius ersättare mellan stolparna. Åtta insläppta mål hittills är väl inget direkt smickrande facit även om Björk egentligen inte bör lastas för något av målen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: IK Franke - Syrianska IF

Matchdag: Onsdag 4:e maj
Avspark: 19:00
Arena: Råby IP
Domare: Patrik Larsson, Borlänge
Senaste möte: IK Franke - Syrianska IF 1-3 (1/4-13)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});