#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Big-Sam återvänder till klubben

 

 

Syrianska IF kan under söndagen bekräfta de rykten som gått i både media och bland supportrar under helgen. Samuel Barlay återvänder till klubben under sommartransfern - och han tar med sig sin landslagskollega Sheriff Suma för att förstärka klubbens representationslagstrupp under hösten.

- Samuel och Sheriff har själva haft önskemål om att få komma hit och vi är självklart väldigt glada att vi lyckats få till den här lösningen och på så sätt kunna stärka upp vår trupp, menar Syrianskas sportsligt ansvarige Isak Turan.

 

Den nu 27-årige mittfältaren Samuel Barlay anslöt till Syrianska från det finska ligalaget IFK Mariehamn inför säsongen 2010 och gjorde tillsammans med laget stor succé trots att man föll på målsnöret i jakten om en plats i Superettan. Efter den framgångsrika säsongen - klubbens främsta någonsin - valde Big-Sam att resa till Azerbajdzjan för spel i landets ekonomsiskt starka högstaliga med huvudstadsklubben Ravan FK Baku. De senaste säsongen, som avslutades under lördagen, spenderades dock i Azal PFK där Barlay spelade 24 matcher på det centrala mittfältet.

 

Barlay rankades som en av Afrikas största talanger då han slog igenom i U17-VM 2003 med sitt Sierra Leone där han som lagkapten gjorde ett hattrick på självaste Iker Casillas i 3-3-mötet med Spanien. Många höjde på ögonbrynen när svenska Malmö FF då lyckades dra det längsta strået framför flera av de europeiska toppklubbarna i kampen och Barlays signatur. I Sverige har Big-Sam även representerat Örgryte.

- Vi vet vad Samuel går för och han har sedan han lämnade oss efter säsongen 2010 matchat regelbundet på en hög nivå i både klubblag och landslag. Ett riktigt bra nyförvärv som verkligen kommer att tillföra truppen.

 

Sheriff Suma, som även han är född 1986, har likt Barlay ett förflutet som en talang från Afrika som hamnade i Sverige. För Sheriffs del blev det spel i framträdande roller i Åtvidaberg, GAIS och Jönköping Södra innan det bar iväg till Azerbajdzjan där främst de stora pengarna fanns. Sheriff är en mångsidig spelare som främst matchats som anfallare i både klubblag och landslag, men han har även spelat på mittfältet eller som ytterback.

- Vi var intresserade av Sheriff redan inför säsongen 2010 men då blev det spel i Superettan med Jönköping Södra istället. Det är en riktigt bra fotbollsspelare som vi självklart är glada att ha i vår klubb nu.

 

Både Barlay och Suma avslutade ligaspelet i Azerbajdzjan under lördagen och ansluter till Syrianska när det svenska transferfönstret öppnar den 15:e juli. Avtalen med de båda spelarna gäller över hösten men klubben har i båda fallen även en förlängningsoption över nästkommande säsong.

- Jag tycker att vi har fått till en bra lösning. Vi är väldigt nöjda. Klubben vill samtidigt passa på att tacka förre sportchefen Zeki Turan för sin medverkan i de här värvningarna, avslutar Isak Turan.

 

 

Syrianska IF välkomnar varmt Samuel Barlay och Sheriff Suma till klubben under hösten och önskar de båda tillsammans med laget all lycka!

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});