#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Barlay och Suma säljs till utlandet

 

 

Både Samuel Barlay och Sheriff Suma lämnar Syrianska med omedelbar verkan. Duon, som hade avtal med klubben säsongen ut, säljs till Ravan Baku FK i Azerbajdzjans högstaliga - där man redan under måndagskvällen kunde debutera i seriepremiären för sin nya klubb.

I förra veckan enades Syrianska med den azerbajdzjanska förstaligaklubben Ravan Baku FK om en transfer av både Samuel Barlay och Sheriff Suma - en transfer som kan betraktas som väldigt gynnsam för Syrianskas del. Det som då återstod var medicinska undersökningar och förhandlingar av spelarnas personliga avtal. Under måndagen står det klart att transfern blir av och därmed lämnar duon Syrianska med omedelbar verkan.

 

Både Samuel Barlay och Sheriff Suma hade avtal med Syrianska säsongen ut, alltså ytterligare dryga två månader, men klubben och Ravan Baku FK nådde en överenskommelse som ansågs tillräckligt fördelaktig för att spelarna redan nu kunde ges tillåtelse att lämna för spel i den azerbajdzjanska högstaligan.

 

Efter en intensiv administration fick duon redan under måndagskvällen representera sin nya klubb i seriepremiären där man spelade 0-0 hemma mot Sumqayit FK - och Samuel Barlay tilldelades pris som matchens bästa spelare.

 

Efter att Samuel Barlay och Sheriff Suma lämnat de rödgula består Syrianskas representationslagstrupp av 21 utespelare och tre målvakter - varav tre av utespelarna är att betrakta som långtidsskadade och indisponibla under säsongen, samt att mittfältaren Philip Özer är utlånad till IK Sleipner året ut. Truppen kan därför tyckas vara något tunn och sårbar av både skador och avstängningar, och klubben ser därför över möjligheterna att fylla på truppen med ytterligare någon spelare under transferfönstrets sista dagar.

 

 

 

Syrianska IF vill passa på att tacka både Samuel Barlay och Sheriff Suma för tiden i klubben och önska de båda, tillsammans med sina respektive familjer, all lycka i framtiden!

 

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});