#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Avstängningsbekymmer mot Sumpan

 

 

Syrianska har fyra raka matcher utan förlust och chans till avancemang i tabellen - men både avstängningar och en del småskavanker ställer till det inför måndagens hemmamöte med Sundbybergs IK. Nykomlingen har dessutom hållit nollan i tre av sina fyra senaste matcher, och ses som ett svårbedömt motstånd för de rödgula. 

Avstängningar och skador ställer till det

Förra veckan blev en rejäl berg-och-dal-bana av Syrianska som först stod för ett riktigt bottennapp i hemmaderbyt mot Skiljebo (1-1) - för att bara ett par dagar senare svara för säsongens kanske starkaste laginsats när man bortabegerade Karlberg (3-1) trots dubbla utvisningar. Man är ju aldrig bättre än sin senaste insats, och de rödgula kan därmed lägga SSK-derbyt bakom sig och istället plocka med allt det sman gjorde bra mot Karlberg.

 

Trepoängaren på Stadshagen innebar att Syrianska har fyra raka matcher utan förlust - och då ett par andra resultat gick lagets väg i helgen har man en möjlighet att avancera i tabellen under måndagskvällen då Sundbybergs IK gästar Parken. Både Josef Akpinar och Jonathan Bahar - som blev utvisade senast - är avstängda nu, och de rödgula har dessutom ytterligare ett par frågetecken i sin trupp som gör det ovisst om vilket lag man kan ställa på benen. Sedan tidigare står det ju klart att både Behnam Olfat och Marcel Kaya blir borta ett tag, och skadebekymmer på båda ytterbackarna Michal Habànek och Michael Kamau gör att även de är osäkra kort. Huvudtränare Kalle Granath har ett lurigt pussel att lägga, men förhoppningsvis får man i ordning sitt manskap på ett bra sätt.

 

Spelskickligt lag som inte fått igång målskyttet

Tabellelvan Sundbybergs IK är alltså måndagskvällens motståndargäng - en riktigt vass nykomling som mycket väl kan överraska och ställa till det för många lag i den här serien. Efter en knackig start verkar man ha fått ordning på grejerna, där man i tre av de fyra senaste omgångarna hållit nollan intakt. SIK är, med sina åtta inspelade poäng, tre pinnar bakom Syrianska och kan vid en vinst med ett par måls marginal på Parken kliva upp hela sex (!) placeringar i en jämn serietabell. Trots 0-2-förlusten hemma mot Skiljebo senast - där både SSK-målen gjordes i slutminuterna - verkar huvudstadsklubben vara på uppgång.

 

Duktige huvudtränaren Stephanos Tecle basar över ett spelskickligt och välorganiserat lag där flera av spelarna i truppen har erfarenhet från spel på högre nivå - främst då i andra huvudstadsklubbar. Anfallaren Teferi Tedla var för ett par år sedan nära ett kontrakt med allsvenska Djurgården och har mött Syrianska ett antal gånger med Vasalund, och duktige Ricardo Persson-Gray har förutom spel i både Djurgården och AFC United hunnit med att vara ungdomsproffs i Porto och Feyenoord. Trots att SIK får ses som ett något offensivt balanserat lag så är det målskyttet som inte riktigt klaffat under säsongsinledningen. Fem gjorda mål på sju matcher talar sitt tydliga språk - de grönvita måste bli betydligt effektivare i sitt anfallsspel än vad man varit hittills.

 

Sundbybergs IK är för övrigt en stor och gammal anrik klubb som grundades redan 1893 och har i dagsläget omkring 3 000 medlemmar. Klubben har hela 22 gånger spelat i den svenska andraligan och på damsidan är man noterade för en allsvensk säsong (2000). Förre landslagsikonen Stefan Rehn ses som den mest kände av alla idrottare som representerat SIK.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Sundbybergs IK

Matchdag: Måndag 23:e maj
Avspark: 19:30 (OBS! Tiden!)
Arena: Solid Park Arena
Domare: Kalle Jansson, Örebro
Senaste möte: Syrianska IF - Sundbybergs IK 1-2 (20/2-16)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});