#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska letar formen på Parken

 

 

Syrianska har inte alls fått den start av höstsäsongen man hade önskat - och jagar fortfarande första poängen efter uppehållet. Till måndagens hemmamöte med Gamla Upsala dras de rödgula dessutom med en del avstängningsbekymmer, som kommer att kräva en ordentlig ommöblering av startelvan.

Fem nya in i matchtruppen jämfört med senast

Två raka förluster mot lag från den nedre tabellhalvan - och med tolv insläppta mål på det. Inledningen av seriespelets andra halva har varit allt annat än bra för Syrianskas del, som i och med den poänglösa starten efter uppehållet tappat mark på topplagen. Fullt fokus ligger nu på att så snabbt som möjligt vända skutan åt rätt håll igen, och hitta tillbaka till vinnarspåret. De rödgula har fortfarande alla möjligheter att göra den poäng- och placerngsmässigt bästa säsongen på flera år, och nu är det hög tid att se till att poängen börjar trilla in igen.

 

Många frågetecken måste dock rätas ut till måndagkvällens hemmamöte med GUSK på Parken. Avstängningar på båda försvararna Igor Paldan och Michal Habànek ställer till det en del - samtidigt som man har en något olustig situation gällande vem som ska vakta det rödgula målet. Förstavalet Viktor Göranzon är bortrest och inte tillgänglig denna match, samtidigt som Patrik Öhman är avstängd efter sin utvisning senast. Truppens enda återstående målvakt Sebastan Karacan har dock dragits med en fingerskada, men förväntas ändå vara den som får ta plats mellan stolparna - man har egentligen inte så många andra val. 

 

Glädjande är dock att trion Daniel Johansson, Behnam Olfat och David Hasler åter kliver in i matchtruppen - samtidigt som offensiva nyförvärven Eldon Martins-Maquemba och Bosko Durovic förväntas debutera för de rödgula. Efter att ha läckt bakåt de senaste två matcherna råder det väl inga större tvivel om att Syrianska kommer försöka stänga igen defensiven denna gång, samtidigt som det känts som att man på något sätt ändå lyckats göra en hel del mål framåt. GUSK är dock ett av blott två lag som lyckades nolla Syrianska under våren - något som de rödgula får se till att revanschera sig för hemma på Parken.

 

GUSK's första match efter sommaruppehållet

Måndagkvällens gäster Gamla Upsala SK kliver i seriespelet efter sitt sommaruppehåll i matchen mot Syrianska. GUSK avverkade alltså 14 omgångar under våren - till skillnad från de rödgulas elva - och har haft möjlighet att i lugn och ro få till en ordentlig uppladdning nu under sensommaren samtidigt som de andra lagen i serien matchat för fullt. GUSK och Syrianska står inför mötet med samma antal poäng och en liknande målskillnad, vilket gör att drabbningen på Parken känns lite extra intressant så här på förhand. 

 

Gamla Upsala har alltså skiftat huvudtränare till denna säsong där 33-årige Alexander Edstein, som närmast kommer från division 6-klubben Knivsta IK, har ersatt avgående Stefan Nilsson. Precis som tidigare år har GUSK fått till en spännande trupp med en mix av lite äldre rutinerade spelare och yngre talangfulla förmågor från närområdet. Ett tungt tapp är målvakten Alexander Garcia - fjolårets kanske bästa målvakt i Division 2 Norra Svealand - som lagt handskarna på hyllan och sadlat om till en tränarroll i klubben. Dock så har man fått in en fullgod ersättare i förre Siriuskeepern Jonas Bylund som ryckte in under försommaren. Nyckelspelare i dagens GUSK är, förutom nämnde Bylund, duktiga kvartetten Mikael Mellberg, Henrik Englund, Patrik Källsten och Deniz Yaldir. En annan viktig kugge är offensive Ahmed Kango som dock verkar dras med skador även denna säsong.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Gamla Upsala SK

Matchdag: Måndag 1:a augusti
Avspark: 19:00
Arena: Solid Park Arena
Domare: Richard Holöien, Årsta
Senaste möte: Gamla Upsala SK - Syrianska IF 1-0 (9/4-16)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});