#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Arosvallen tillfällig hemmaarena

 

 

Ett nytt toppmodernt konstgräs håller just nu på att läggas på Swedbank Park, efter närmare åtta års slitage av den gamla mattan. Omläggningen har olyckligtvis försenats något - vilket gör att minst en av Syrianskas hemmamatcher i seriespelet flyttas till reservarenan Arosvallen.

Enligt Rocklunda Fastigheter, som ansvarar för omläggningen av konstgräset på Swedbank Park, beror förseningen på ett produktionsfel som upptäktes i Holland innan leverans. Förhoppningen är att den nya mattan är spelbar under vecka 31, och det gör att minst en av höstens hemmamatcher får flyttas till annan arena.

 

Västerås Stad har, i dialog med Syrianska, erbjudit Arosvallen som tillfällig hemmaarena under omläggningsarbetet - och det är också där som hemmamötet med Upsala IF kommer att spelas onsdagen den 29:e juli. Det finns en risk att även matchen mot Strömsbergs IF ett par dagar senare - måndagen den 3:e augusti - drabbas av förseningen och även då är det Arosvallen som gäller om en flytt behöver göras.

 

Träningsanläggningen Wenströmska IP - där Syrianska spelade vissa hemmamatcher i Division 2 säsongen 2008 - var i viss mån aktuell som matcharena för dessa omgångar, men ett flertal orsaker har bidragit till att Västerås Stad och Syrianska istället ser Arosvallen som ett betydligt lämpligare alternativ. Wenströmskas konstgräs är oerhört slitet och varken staket eller avspärrningar omringar spelplanen. Läktaren håller på att renoveras, men vissa delar är inte användbära för tillfället. Det finns inte heller resultattavla, matchklocka eller publiktoaletter samt att omklädningsmöjligheter för gästande lag är väldigt begränsade. Arosvallen är en renodlad matcharena och en tillfällig flytt dit ses som smidigare för alla parter.

 

Sedan tidigare står det dock klart att träningsmatchen mot division 3-laget Sala FF, som är inbokad nu på torsdag med avspark klockan 18:30, kommer att ha Wenströmska IP som spelplats. Eftersom nästa veckas bortamöte med Nacka FF - som inleder den andra halvan av seriespelet - spelas på konstgräs önskar man att även denna match spelas på samma underlag.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});