#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska stod upp - men föll till slut

 

 

Syrianska lyckades nätt och jämnt att få ihop ett manskap - men såg ändå till att göra match av hemmamötet med BKV Norrtälje. Efter en mållös första halvlek drog gästerna till slut det längsta strået med dubbla mål efter paus, och tog därmed med sig full pott hem till Roslagen i och med 0-2 (0-0) på Wenströmska.

Ett redan degraderat Syrianska gästades av bottenkollegan BKV Norrtälje, som kom till spel med kniven mot strupen då man var pressat att fixa en seger inför slutomgångarna. De rödgula var rejält stukade, men lyckades till sist få ihop ett manskap med elva utespelare och två målvakter - som bjöd upp till dans och såg till att hålla tillställningen jämn. Med lite flyt kunde man också ha fått med sig ett betydlgt bättre resultat från en match där ett blekt bortalag kom undan med nöd och näppe.

 

BKV Norrtälje såg tagna ut av stundens allvar under matchinledningen. Gästerna var inte alls bekväma i att agera spelförande och man spred bollar över både sidlinjer och kortlinjer i parti och minut. Istället var det Syrianska som skulle växa in i matchen och ordna ett övertag sett till bollinnehav, samtidigt som man hotade en del i djupled mot en trög bortadefensiv. Flera spelare matchades i ovana positioner och löste det bra, defensivt höll man tätt och framåt skapade man en del oreda utan att för den delen komma till riktigt heta lägen. Lagen hade egentligen inte mer än var sin chans innan paus, och att den första halvleken slutade mållös var inte på något sätt ologiskt.

 

Efter halvtid förändrades inte matchbilden avsevärt. BKV försökte vara spelförande utan att lyckas särskilt väl, och Syrianska tilläts istället få grepp om händelserna och äga en hel del boll. Målchanserna var, precis som innan paus, väldigt lätträknade och det kändes både sömnigt och avslaget ute på konstgräset. Gästerna var ändå det lag som skulle få spräcka målnollan - och det lite från ingenstans. Efter en inkast hittade bollen fram till David Seger som drog in den i boxen där Andreas Bagger skickligt skarvade vidare till 0-1 in i vid den bortre stolproten.

 

Syrianska hade därefter en period där man låg på rejält för en kvittering - och man var riktigt nära med knappa 25 minuter kvar. Lucas Özgün sprang sig helt ren i ett friläge, men fick för mycket fot under bollen som istället gick tätt över ribban när de allra flesta redan hade räknat in 1-1. En bättre chans än så kunde man inte ha önskat sig. BKV skulle inte långt därefter - i den 71:a minuten - punktera matchen med ett 0-2-mål när Filip Ärlebrant fick drömträff på uppstuds och målade via den ena stolpen.

 

De rödgula hade tvingats byta in den enda utespelaren man hade på bänken redan i den första halvleken, och såg ut att tröttna under slutkvarten. Man hade egentligen ingenting att komma med för att få till en slutforcering, och när inbytte Belmin Alic därefter åkte på ett rött kort kunde BKV tämligen behagligt spela av matchen och kamma hem sin trepoängare. 

 

Förutsättningarna var långt ifrån optimala inför matchen, men Syrianska bjöd ändå upp till kamp utan att ha det flytet som krävdes för att få till ett poänggivande resultat. Sett till antalet chanser så skulle den här matchen ha kunnat gå åt vilket håll som helst, men det var BKV som hade marginalerna på sin sida den här eftermiddagen. Gästerna nätade lite från ingenstans, samtidigt som de rödgula brände de lägen som skapades. Insatsen som sådan får ändå ses som en godkänd sådan, där man gjorde ett gott försök med det manskap man hade till sitt förfogande. BKV lyckades reda ut situationen, men spelmässigt var man långt ifrån nå några högre höjder. Roslagsklubben har skaffat sig ett litet försprång till Håbo som man möter i nästa omgång - ett försprång som lär vara väldigt välbehövligt om man inte vässar till sina prestationer. För Syrianskas del väntar ett tufft bortamöte med tabelltvåan Karlslund nästa helg, och förhoppningsvis kan man komma till spel med fler alternativ i truppen då.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - BKV NORRTÄLJE                                           0-2 (0-0)

Mål:

 

0-1 (59) Andreas Bagger

0-2 (71) Filip Ärlebrant

Avslut: 8-12 (5-4)
Avslut på mål: 3-5 (1-1)
Hörnor: 2-3 (2-2)
Offside: 3-10 (2-5)

Gula kort:

 

 

Samuel Barlay, Syrianska (45+1)

David Seger, Norrtälje (51)

Alex Bandick, Syrianska (74)

Röda kort: Belmin Alic, Syrianska (84)
Publik: 54
Domare: Ejub Mehic, Enköping

 

 

Syrianskas laguppställning (4-3-3):

Aleksandar Stevanovic - Bubakarry Fadika, Samuel Barlay, Asmir Suljicic, Alex Bandick - Kofi Appiah, Daniel Johansson, Rasmus Rönnholm (24 Belmin Alic) - Lucas Özgün, Jonathan Bahar, Muctaru Conte

 

Ej inbytta ersättare:

Felix Karlsson

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});