#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

 

 

Nyheter


30
dec
Syrianska IF kallar till ordinarie årsmöte:
Söndagen den 21:a januari klockan 16:00
Klubbledningen för Syrianska IF kallar medlemmar till det ordinarie årsmötet - där de punkteras som inte behandlades vid det extra årsmötet skall avhandlas. Det ordinarie årsmötet hålls söndagen den 21:a januari med start klockan 16:00 i Syrianska Kulturcentret. Varmt välkomna!

29
dec
En ny trupp ska formas under försäsongen:
Representationslaget håller öppna träningar
Syrianskas representationslag drar igång förberedelserna inför nästa säsong strax efter nyårshelgen - och då bjuder man in till öppna träningar för att forma en ny trupp. Intresserade spelare ombedes att ta kontakt med klubbens nye huvudtränare och sportsligt ansvarige Erik Acar på telefon 072-1883305.

14
dec
Acars första rekrytering till Syrianska:
Sivan Assad tar klivet tillbaka till klubben
Klubbens nytillträdda sportchef Erik Acar har gjort klart med sin första rekrytering. Det är Sivan Assad som återvänder till Syrianska efter ett par säsonger i andra lokala klubbar. 33-åringen kommer i första hand ha rollen som målvaktstränare, men blir även tillgänglig som back-up till spelartruppen.

13
dec
Nytt i ledningen kring representationslaget:
Erik Acar tillbaka i Syrianska - i dubbla roller
Syrianska har repat sig efter degraderingen och tar nya tag inför kommande säsong. Nu står det klart att Erik Acar återvänder till klubben och får dubbla roller kring representationslaget. 40-åringen blir både sportsligt ansvarig och huvudtränare efter att ha tecknat ett ettårsavtal med de rödgula.

12
dec
Ny klubbledning vald vid extra årsmöte:
Både nytt och nygammalt in i styrelsen
Syrianska IF har hållit ett extrainsatt årsmöte med klubbens medlemmar, där en ny styrelse valdes in vilken kommer arbeta parallellt med den sittande styrelsen fram till det ordinarie årsmötet. Vid rodret återinträder Tomas Akkurt som klubbordförande, med en hel del nya namn i ledamotsroller.

11
nov
Klubben kallar medlemmar till extra årsmöte
Klubbledningen för Syrianska IF kallar medlemmar till ett extra årsmöte i Syrianska Kulturcentrets lokaler på Narvavägen 90. Årsmötet hålls söndagen den 3:e december med start klockan 19:00. Varmt välkomna!

28
okt
Klubbledningen kallar till öppet möte:
Diskussionsforum om verksamheten hålls
Klubbledningen för Syrianska IF välkomnar samtliga intressenter till ett öppet möte för diskussioner om klubbens verksamhet. Mötet kommer att hållas söndagen den 5:e november klockan 19:00 i Syrianska Kulturcentrets lokaler - dit alltså samtliga med intresse för verksamheten är välkomna!

15
okt
Syrianska IF - Strömsbergs IF 0-3 (0-2)
Hemmaförlust i avslagen säsongsavslutning
Syrianska förlorade en avslagen drabbning mot Strömsberg i den sista omgången - 0-3 (0-2) på Wenströmska. I en match som aldrig nådde några högre höjder hade gästerna ett rejält övertag sett till antalet löpmeter, och kunde på så sätt ta sig till lägen som förvaltades till tidiga mål i båda halvlekarna

14
okt
PRE-GAME: Syrianska IF - Strömsbergs IF
Blytung säsong avrundas med hemmamatch
Syrianskas blytunga fotbollsår går mot sitt slut, och avrundas nu med ett hemmamöte mot Strömsberg under söndagseftermiddagen. Nordupplänningarna säkrade kontraktet trots förlust i förra omgången, och siktar precis som de rödgula på att avsluta den här säsongen på bästa möjliga sätt.

12
okt
Syrianska IF 1977-2017: 40-årsfirande
Veteranmatch på Wenströmska nu på söndag
Syrianska IF grundades som en del av Syrianska Kulturföreningen 1977 - och fyller alltså 40 år i år. I samband med söndagens hemmamatch mot Strömsberg passar klubben på att uppmärksamma jubileumsåret, och firar med bland annat en efterföljande veteranmatch med flera av grundarna närvarande.

8
okt
Match i skymundan av otäck händelse:
Buba Fadikas tillstånd är numera stabilt
Syrianska åkte på stortorsk i bortamötet med topplaget Karlslund under lördagseftermiddagen - men själva matchen hamnade i skymundan av en otäck händelse som drabbade en av våra spelare. Glädjande är dock att spelarens tillstånd numera bedöms som hyfsat stabilt, vilket är viktigare än allt annat.

6
okt
PRE-GAME: Karlslunds IF HFK - Syrianska IF
Tufft toppmotstånd i årets sista bortamatch
Ett nedflyttningsklart Syrianska ger sig iväg på årets sista bortaresa då man under lördagseftermiddagen drabbas samman med tabelltvåan Karlslund - ett Örebrolag som behöver se till att fixa en trepoängare mot tabelljumbon för att utmana lokalkonkurrenten Forward om seriesegern i slutomgången.

1
okt
Syrianska IF - BKV Norrtälje 0-2 (0-0)
Marginalerna på fel sida för Syrianska
Syrianska lyckades nätt och jämnt att få ihop ett manskap - men såg ändå till att göra match av hemmamötet med BKV Norrtälje. Efter en mållös första halvlek drog gästerna till slut det längsta strået med dubbla mål efter paus, och tog därmed med sig full pott hem i och med 0-2 (0-0) på Wenströmska.

30
sep
PRE-GAME: Syrianska IF - BKV Norrtälje:
Heder och stolthet på spel i de sista matcherna
Ett redan nedflyttningsklart Syrianska har bara hedern att spela för under slutomgångarna - där ett hemmamöte med bottenkollegan BKV Norrtälje är först ut. De rödgula har möjlighet att sätta käppar i hjulet för gästerna, som har kniven hårt pressad mot strupen och är piskade att leverera på Wenströmska.

24
sep
Syrianska IF - Sundbybergs IK 1-6 (1-2)
Brakförlust i bottenmötet blev spiken i kistan
Ett uppgivet Syrianska vek ned sig totalt när man förlorade med förkrossande 1-6 (1-2) hemma mot Sundbyberg under söndagen. De rödgula straffades hårt av ett huvudstadslag som hade betydligt mer att spela för. Förlusten blev spiken i kistan för Syrianska, då degraderingen nu är ett faktum.

23
sep
PRE-GAME: Syrianska IF - Sundbybergs IK
Formstark nästjumbo gästar Wenströmska
Fyra omgångar återstår av seriespelet, och Syrianska behöver ta full pott för att ha någon som helst chans att undvika nedflyttning. Under söndagen gästas man av nästjumbon Sundbyberg - ett formstarkt huvudstadslag som plockat poäng i sex av sina åtta matcher efter sommaruppehållet.

20
sep
Syrianska IF - Västerås SK FK 0-4 (0-0)
Blixtrande VSK-minuter avgjorde finalen
Syrianska lyckades, som väntat, inte snuva Västerås SK på en plats i Svenska Cupen - men VSK-segern satt riktigt långt inne. De rödgula bjöd upp till dans och höll tätt bakåt fram till slutkvarten, men ett spelförande VSK avgjorde till sist med fyra mål inom loppet av åtta minuter och vann med klara 4-0 (0-0).

19
sep
PRE-GAME: Syrianska IF - Västerås SK FK
Derby med en plats i Svenska Cupen i potten
Syrianska har gått trögt i seriespelet - men i kvalet till Svenska Cupen har man tagit sig till final där ett möte med division 1-laget Västerås SK FK väntar under onsdagskvällen. De rödgula är inte helt oväntat rejält nederlagstippade, men kan spela helt utan press i ett derby där man har allt att vinna.

16
sep
Eskilstuna City FK - Syrianska IF 5-0 (3-0)
Uppgivet Syrianska föll ihop som ett korthus
Syrianska inledde bortamötet med Eskilstuna City piggt - men efter att hemmalaget något slumpmässigt tog ledningen en bit in i den första halvleken föll de rödgula ihop som ett korthus. City vann till sist med klara 5-0 (3-0) hemma på Tunavallen där gästerna agerade uppgivet under stora delar av matchen.

15
sep
PRE-GAME: Eskilstuna City FK - Syrianska IF
Svårbedömt motstånd väntar i ny bortamatch
Med fem omgångar kvar är läget tufft för Syrianska som slåss med näbbar och klor att undvika degradering. Det finns dock fortfarande teoretiska chanser att fixa nytt kontrakt, vilket gör att hoppet lever ett tag till. Under lördagen ställs de rödgula inför ett bortamöte med mittenlaget Eskilstuna City.

9
sep
BK Forward - Syrianska IF 5-0 (3-0)
Serieledarna visade klass mot Syrianska
Syrianska hade inte helt oväntat svårt att rubba serieledande BK Forward - som tog sin tionde (!) raka hemmaseger när man vann med klara 5-0 (3-0) på Trängen. Trots siffrorna stod de rödgula ändå upp spelmässigt, men tabellettan var ett par klasser bättre i de båda boxarna där matchen avgjordes.

8
sep
PRE-GAME: BK Forward - Syrianska IF
Toppen mot botten i lördagsdrabbning
Tabelljumbon Syrianska gästar serieledande BK Forward på bortagräs under lördagseftermiddagen - ett Forward som hittills inte tappat en enda poäng hemma på Trängens IP. De rödgula slår minst sagt ur underläge, och lär behöva leverera en rejäl arbetsinsats för att ha möjlighet att ordna en skräll.

3
sep
Syrianska IF - IFK Aspudden-Tellus 1-0 (1-0)
Stark arbetsinsats gav välkommen trepoängare
Syrianska följde upp avancemanget i cupkvalet med att 1-0-besegra IFK Aspudden-Tellus - där man plockade sin första trepoängare på över tre månader. De rödgula stod för en stark arbetsinsats hemma på Wenströmska, där sommarvärvningen Kofi Appiah gjorde matchens enda mål.

2
sep
PRE-GAME: Syrianska IF - IFK Aspudden/Tellus
Hemmamatch mot formstarkt huvudstadslag
Syrianska är återigen inne i en period med tätt matchande - där onsdagens semifinal i cupkvalet följs upp med en hemmamatch mot IFK Aspudden-Tellus under söndagseftermiddagen. De rödgula har fortsatt allt att vinna, och kan spela helt utan press mot ett formstarkt huvudstadslag.

30
aug
Syrianska IF - Skiljebo SK 2-1 (2-1)
Derbyseger tog Syrianska till final i cupkvalet
Syrianska är klart för final i kvalet till Svenska Cupen - detta efter onsdagskvällens 2-1-vinst mot Skiljebo i semifinalen. De rödgula stod för en stabil insats och raderade gång på gång ut gästernas anfallsförsök. Nikola Durovic och Ayoub Abassi gjorde Syrianskas mål på Wenströmska.

29
aug
PRE-GAME: Syrianska IF - Skiljebo SK
Semifinalsderby i kvalet till Svenska Cupen
Syrianska har det riktigt tungt i seriespelet - men får ett välkommet avbrott då man under onsdagskvällen derbymatchar mot Skiljebo i semifinalen i kvalet till Svenska Cupen. En del skador och sjukdomar stör de rödgula, som ändå hoppas kunna utmana om en plats i finalen på Parken senare i höst.

27
aug
Syrianska IF - FC Gute 0-5 (0-1)
Stortorsk efter tabelltreans ryck efter paus
Ett smått uppgivet Syrianska bjöd på individuella misstag i massor, och blev hårt straffade av tabelltrean FC Gute som agerade effektivt utan att glänsa. Gotlänningarna gjorde ett ryck i början av andra halvlek - där de rödgula inte hade någonting att hämta och förlorade med klara 0-5 (0-1) på Brandthovda IP.

26
aug
PRE-GAME: Syrianska IF - FC Gute
Allt att vinna i hemmamötet med tabelltrean
Syrianska har ett dystert tabelläge och verkar fast förankrat under nedflyttningsstrecket - men man har egentligen allt att vinna under slutomgångarna. Under söndagseftermiddagen gästas de rödgula av tabelltrean FC Gute i en match som spelas på naturgräset ute på Brandthovda IP.

22
aug
Söndagens match flyttas från Wenströmska:
Syrianska - FC Gute spelas på Brandthovda IP
Med anledning av den ungdomsturnering som arrangeras på Wenströmska i helgen så flyttas Syrianskas hemmamatch mot FC Gute till naturgräset på Brandthovda IP. Varken matchdag eller avsparkstid förändras - matchen kommer att spelas nu på söndag med start klockan 15:00.

20
aug
Håbo FF - Syrianska IF 4-0 (0-0)
Nattsvart tabelläge efter förlust i ödesmötet
Syrianska stod för en hyfsad första halvlek i ödesmatchen mot Håbo - men föll ihop som ett korthus efter paus och förlorade med klara 4-0 (0-0) på Björkvallen i Bålsta. De rödgula är nu riktigt illa ute i bottenstriden, och det ska mycket till för att undvika degradering under slutomgångarna.

19
aug
PRE-GAME: Håbo FF - Syrianska IF
Livsviktiga poäng ska fördelas i bottenstriden
Söndagseftermiddagen bjuder på en ödesmatch utan dess like för Syrianskas del. De rödgula reser över länsgränsen för att matcha mot nästjumbon Håbo FF på bortagräs. Livsviktiga poäng ska fördelas i bottenstriden - en drabbning mellan två lag som är inne i en intensiv jakt på nytt kontrakt.

18
aug
Mittback ansluter från seriekonkurrent:
Tristan Watson klar för spel i Syrianska
Syrianska har hamnat i ett tufft tabelläge - och behöver leverera resultat under hösten för att fixa nytt kontrakt. Sista pusselbiten i trupprenoveringen blir rutinerade mittbacken Tristan Watson som tar klivet över från seriekollegan Gamla Upsala för att förstärka de rödgula de avslutande nio omgångarna.

16
aug
IFK Lidingö FK - Syrianska IF 2-1 (0-1)
Smärtsam bortaförlust efter sen vändning
Syrianska stod för en stark arbetsinsats, tog ledningen och höll tätt bakåt. Länge såg man ut att gå mot en viktig trepoängare i bortamötet med IFK Lidingö - men hemmalaget vände 0-1 till 2-1 med dubbla mål i slutminuterna och de rödgula fick istället vända hem med en blytung förlust i bagaget.

15
aug
PRE-GAME: IFK Lidingö - Syrianska IF
Flera osäkra kort inför viktigt bortamöte
Syrianska fick med sig en viktig poäng mot GUSK senast, men är i desperat behov av att fylla på poängkontot ytterligare. Inför onsdagskvällens bortamöte med svårspelade IFK Lidingö dras den rödgula truppen med flera osäkra kort - och kan tvingas till en rad justeringar i startelvan.

13
aug
Syrianska IF - Gamla Upsala SK 1-1 (0-0)
Hemmakryss gav viktig poäng i bottenstriden
Syrianska bröt förlustsviten med att kryssa hemma mot Gamla Upsala under söndagseftermiddagen. En viktig poäng inkasserades i och med 1-1 (0-0) på Wenströmska - där de rödgula hamnade i underläge men tog sig tillbaka och fixade en kvittering i slutminuterna genom nyförvärvet Anel Bajramovic.

12
aug
PRE-GAME: Syrianska IF - Gamla Upsala SK
Pressat Syrianska behöver leverera resultat
Syrianska kliver in i en period med tätt matchande - där tre viktiga drabbningar ska avverkas under en dryg vecka. Först ut är söndagens hemmamöte med Gamla Upsala SK, där de rödgula är illa tvungna att skaka av sig förra helgens brakförlust och börja leverera resultat i bottenstriden.

9
aug
Syrianskas transfersommar fortsätter::
Lukman Murad lämnar och blir utlandsproffs
Syrianska har haft ett intensivt transferfönster där omsättningen i spelartruppen varit stor. Nu står det klart att anfallaren Lukman Murad lämnar de rödgula för en professionell karriär utomlands. 21-åringen flyttar till Jordanien där han är klar för spel i That Ras Club i landets högstaliga.

5
aug
Karlbergs BK - Syrianska IF 7-1 (4-0)
Brutal storförlust efter rejält magplask
Syrianska hade inte förmågan inte ladda om den blytunga derbyförlusten - och föll pladask i bortamötet med Karlberg under lördagseftermiddagen. Tabellfemman vann med klara 7-1 (4-0) mot ett för dagen väldigt blekt bortalag. Buba Fadika blev enda rödgula målskytt i storförlusten på Stadshagen.

4
aug
PRE-GAME: Karlbergs BK - Syrianska IF
Syrianska jagar viktiga poäng i huvudstaden
Syrianska blev snuvade på poäng i derbyt i onsdags - men redan till helgen får man en ny chans att fylla på poängkontot då man gästar tabellfemman Karlberg i huvudstaden. Lagkapten Samuel Barlay är tillbaka efter avstängning, i vad som på förhand ser ut att bli en tuff uppgift för de rödgula.

2
aug
Syrianska IF - Skiljebo SK 0-1 (0-0)
Snuvade på poäng efter stopptidsavgörande
Syrianska stod upp väl i hemmaderbyt mot topplaget Skiljebo och hade en välförtjänt poäng i sikte - men gästerna skulle visa sig ha marginalerna på sin sida. SSK drog det längsta strået och avgjorde efter en hörna i den sista stopptidsminuten, och de rödgula åkte därmed på en blytung 0-1-förlust.

1
aug
PRE-GAME: Syrianska IF - Skiljebo SK
Höstsäsongen rivstartar med ett hemmaderby
Syrianska inleder seriespelets andra halva med ett hemmaderby mot Skiljebo - en drabbning mellan två lag i stort poängbehov i var sin del av tabellen. De rödgula får klara sig utan trion Samuel Barlay, Ayoub Abassi och Jonathan Bahar som är avstängda, men istället finns fem nyförvärv med i matchtruppen.

31
jul
Syrianska fortsätter att förstärka truppen:
Offensiven spetsas till med ny anfallsvärvning
Syrianska värvar den ghananska anfallaren Kofi Appiah, som tecknat ett korttidskontrakt med de rödgula. 28-åringen ansluter från spel i högstaligan på Färöarna, och har ett flertal kvalmatcher till de europeiska cuperna på meritlistan. Samtidigt återvänder 20-årige Belmin Alic från Bosnisk SK.

26
jul
Offensiv förstärkning ansluter till Syrianska:
20-årig ytterforward tecknar korttidskontrakt
Syrianska förstärker truppen inför seriespelets andra halva - då 20-årige engelsmannen Muctaru Conte ansluter efter att ha tecknat ett korttidskontrakt över hösten. Ytterforwarden kommer närmast från den norrländska division 3-klubben Tandsbyns FK där han var lagets främsta målskytt under vårsäsongen.

21
jul
Syrianska IF - IFK Kumla 1-3 (1-1)
Förlust i träningsmatch med få utropstecken
Syrianska ställde över en hel del spelare för att istället testa ett flertal potentiella nyförvärv i träningsmötet med IFK Kumla. De rödgula hade svårt att få spelet att stämma, och efter en jämn första halvlek avgjorde gästerna efter paus. En av provspelarna blev enda målskytt i 1-3-förlusten på Parken.

20
jul
PRE-GAME: Syrianska IF - IFK Kumla
Flera provspelare testas i träningsmatch
Syrianska laddar upp inför seriespelets andra halva med en träningsmatch mot IFK Kumla under fredagskvällen. De rödgula väljer att ställa över en lång rad av spelare - och testar istället flera potentiella nyförvärv som kan komma att förstärka laget i jakten på nytt kontrakt under hösten.

19
jul
Två spelare lämnar under sommartransfern:
Blend Sheikho och Lorenzo Carratu går vidare
Det fortsätter att röra på sig i Syrianskas trupp under sommarens transferfönster. Nu står det klart att varken Blend Sheikho eller Lorenzo Carratu kommer vara en del av truppen under hösten - då Sheikho säljs till division 3-klubben Köping FF samtidigt som Carratu flyttar till Tyskland för en civil karriär.

18
jul
Syrianska spetsar till offensiven inför hösten:
Nikola Durovic klar för spel - lånas in från VSK
Syrianska fortsätter att göra förändringar kring representationslaget, där truppen nu förstärks med 23-årige mittfältaren Nikola Durovic som ansluter på lån från Västerås SK FK. Durovic har själv haft önskemål om att bli utlånad till de rödgula, där han kommer att spetsa till offensiven över hösten.

17
jul
Syrianska och VSK har enats om övergång:
Josef Akpinar lämnar klubben för kliv uppåt
Syrianska och Västerås SK FK har nått en uppgörelse gällande den 17-årige yttermittfältaren Josef Akpinar - som därmed lämnar sin moderklubb för den grönvita grannen. Akpinar kommer, trots övergången, var tillgänglig för matchning hos de rödgula under hösten enligt samarbetsavtalet mellan klubbarna.

12
jul
Syrianska tar nya tag inför omstarten:
Oziris Kadic tar över som huvudtränare
Syrianska tar nya tag inför andra halvan av seriespelet. Flera nyförvärv är på väg in, och samtidigt har man gjort klart med en ny huvudtränare. Oziris Kadic var en del av tränarteamet under vårslutet, men kommer i och med omstarten att ta över som huvudansvarig tränare för de rödgula.

4
jul
Cupframgångar för ungdomsverksamheten:
Brons trots överårigt motstånd för P12-laget
Flera lag från Syrianskas ungdomsverksamhet deltog i Aroscupen under veckoslutet, där man nådde fina framgångar. Klubbens P12-lag tog hem bronsmedaljer efter en tredjeplats, samtidigt som P11-laget vann B-slutspelet - ett imponerande facit då båda lagen spelade mot överåriga i P13-klassen.

1
jul
Syrianska gör förändringar i truppen:
Anfallslån lämnar och mittback plockas in
Syrianska ser om sitt hus inför återstarten av Division 2 Norra Svealand. En del förändringar i truppen kommer att göras - och redan nu är det klart att inlånade anfallaren Sezar Al-Hakim återvänder till Eskilstuna City samtidigt som mittbacken Anel Bajramovic ansluter från IFK Västerås.

21
jun
BKV Norrtälje - Syrianska IF 3-1 (2-1)
Blytung bortaförlust i våravslutningen
Syrianska åkte på en blytung bortaförlust i bottenmötet med BKV Norrtälje - som drog det längsta strået och vann med 3-1 (2-1) på en utmärkt naturgräsmatta i Roslagen. Matchen var aldrig i närheten av att nå några högre höjder, utan präglades istället av en hel del märkliga situationer.

20
jun
PRE-GAME: BKV Norrtälje - Syrianska IF
Vårsäsongen avrundas med ödesmatch
Syrianska avrundar en poängsvag vårsäsong med att resa till Roslagen för att matcha nästjumbon BKV Norrtälje under onsdagskvällen - en drabbning där mycket står på spel. Lagen har samma antal inspelade poäng och kämpar med näbbar och klor för att ta sig upp på rätt sida nedflyttningsstrecket.

17
jun
Syrianska IF - Karlslunds IF HFK 1-3 (0-1)
Tredje raka förlusten för formsvagt Syrianska
Syrianska bjöd upp till kamp i hemmamötet med topplaget Karlslund - men de rödgula räckte i slutändan inte riktigt till mot ett för dagen bättre lag. Gästerna tog rättvist hem full pott från Wenströmska i och med 1-3 (0-1) i sommarvärmen, där Jonathan Bahar blev enda målskytt för ett formsvagt hemmalag.

16
jun
PRE-GAME: Syrianska IF - Karlslunds IF HFK
Flera defensiva avbräck i möte med topplag
Örebrolaget Karlslund gästar Wenströmska under lördagen - en match där Syrianska tvingas klara sig utan flera viktiga pjäser i sin försvarslinje. Målvakten Felix Karlsson är inte tillgänglig, samtidigt som båda mittbackarna är avstängda. De rödgula har ett pussel att lägga för att lappa ihop sitt manskap.

10
jun
Strömsbergs IF - Syrianska IF 3-0 (0-0)
Utvisning blev kostsam i bottenmötet
Bortamötet mot Strömsberg stod och vägde i den andra halvleken - då halkade en Syrianskaspelare i det blöta gräset och tvingade Samuel Barlay att ta en målchansutvisning. Hemmalaget gjorde 1-0 på den efterföljande frisparken, och kunde därefter punktera matchen med dubbla kontringsmål på stopptid.

9
jun
PRE-GAME: Strömsbergs IF - Syrianska IF
Rödgul poängjakt mot bottenkollegan
Syrianska har trappat upp prestationerna i de senaste omgångarna där man svarat för flera fina insatser - dock utan att ha belönats med poäng i den mängd man hade hoppats på. I lördagens viktiga bortamöte med Strömsberg är just poängen av stor vikt, då båda lagen tampas kring det nedre strecket.

5
jun
Syrianska IF - Eskilstuna City FK 0-1 (0-0)
Snöplig förlust efter missade chanser i massor
Syrianska dominerade spelmässigt och radade upp målchanser - men man brände allt och lite till. De rödgula gick för segern, men istället var det gästande Eskilstuna City som tog hem full pott från Wenströmska. Som en blixt från klar himmel kontrade bortalaget in matchens enda mål i slutminuten.

4
jun
PRE-GAME: Syrianska IF - Eskilstuna City FK
Dubbla avstängningar och flera frågetecken
Syrianska fördubblade saldot på sitt poängkonto i och med den viktiga bortavinsten mot Sundbyberg senast - men efter att en rad andra resultat gått emot de rödgula är man återigen nere på fel sida strecket. Poängjakten fortsätter när Eskilstuna City gästar Wenströmska under måndagskvällen.

30
maj
Tränarteamet förstärks med hemvändare:
Oziris Kadic tillbaka i Syrianska - som tränare
Syrianska har sett ett behov av att utöka sitt tränarteam kring klubbens representationslag och efter en tids sökande har man nu gjort klart med ett nytillskott. Det är 39-årige Oziris Kadic som återvänder till de rödgula, där han tidigare haft lyckade sejourer som både spelare och tränare.

29
maj
Sundbybergs IK - Syrianska IF 1-3 (0-0)
Full pott efter vändning i ödesdrabbning
Syrianska plockade fram en stark laginsats när man vände underläge till 3-1-seger i bortamötet med Sundbybergs IK under måndagskvällen. Lukman Murad blev tvåmålsskytt och Ayoub Abassi nätade en gång då de rödgula inkasserade en minst sagt viktig trepoängare i bottenstriden.

28
maj
PRE-GAME: Sundbybergs IK - Syrianska IF
Viktig nyckelmatch mot bottenkonkurrent
Fem omgångar återstår innan uppehållet - och i tre av dessa står bottenkollegor för motståndet. Syrianskas bortamöte med Sundbybergs IK under måndagskvällen kan inte kategoriseras som något annat än en nyckelmatch, där båda lagen är i desperat behov av viktiga poäng i tabellens nedre regioner.

26
maj
Föreningssamarbete inleds med VSK:
Dubbla lån förstärker skadedrabbad trupp
Syrianska har haft stora skadebekymmer under säsongsinledningen, och dessutom gått knackigt resultatmässigt. Nu står det dock klart att truppen utökas med ytterligare två spelare då duon Asmir Suljicic och Jakob Eneroth lånas in från Västerås SK FK - detta då klubbarna ingått ett föreningssamarbete.

23
maj
Syrianska IF - BK Forward 0-3 (0-1)
Effektivt topplag drog längsta strået
Syrianska bjöd upp till dans mot serieledande BK Forward - men föll ändå med klara 0-3 (0-1) hemma på Wenströmska. Ett effektivt bortalag, där brassen Anderson Ponciano på egen hand avgjorde matchen, drog det längsta strået i en händelsefattig tillställning som aldrig nådde några högre höjder.

22
maj
PRE-GAME: Syrianska IF - BK Forward
Tätt matchande för poängjagande Syrianska
Syrianska är inne i en period med tätt matchande, där tre matcher ska avverkas på elva dagar. I den andra av dessa drabbningar väntar ett hemmamöte med topplaget BK Forward under tisdagskvällen - där de rödgula är fortsatt hårt skadedrabbat även om man börjar se ljuset i tunneln.

19
maj
IFK Aspudden-Tellus - Syrianska IF 3-2 (1-2)
Smärtsam bortaförlust efter sent avgörande
Ett tappert kämpade Syrianska hade ledningen hela vägen in i slutminuterna - men fick ändå vända hem tomhänta. IFK Aspudden-Tellus vände och vann med 3-2 (1-2) efter ett sent avgörande, och trots att de rödgula radade upp chanser för en kvittering på stopptid blev man alltså poänglösa.

18
maj
PRE-GAME: IFK Aspudden-Tellus - Syrianska IF
Huvudstadsvisit med profilstarkt motstånd
Under fredagskvällen ger sig Syrianska ut på resande fot igen - och denna gång beger man sig mot huvudstaden för ett bortamöte med IFK Aspudden-Tellus. Även i denna match dras de rödgula med massvis av skador och får lappa ihop sin trupp så gott de går då viktiga poäng står på spel.

14
maj
FC Gute - Syrianska IF 5-2 (2-0)
Syrianska stod upp bra - men föll klart ändå
Syrianska stod upp bra och hade häng på poäng - men i slutändan räckte man inte riktigt till i det tuffa bortamötet med FC Gute i Visby. Gotlänningarna vann med 5-2 (2-0) efter att ha avgjort drabbningen med tre snabba mål i matchens slutskede. Buba Fadika och Rasmus Rönnholm gjorde de rödgula målen i vårvärmen på Gutavallen.

13
maj
PRE-GAME: FC Gute - Syrianska IF
Tuff bortamatch för skadedrabbat Syrianska
Syrianska fick äntligen bocka av en bruten förlustsvit i och med 5-1-segern mot Håbo i måndags - där trepoängaren får ses som välbehövlig inför fortsättningen. De rödgula är dock fortsatt hårt skadedrabbade när man under söndagseftermiddagen lämnar fastlandet för ett tufft bortamöte med FC Gute.

8
maj
Syrianska IF - Håbo FF 5-1 (2-1)
Välbehövlig trepoängare i pressat läge
Syrianska hade kniven hårt pressad mot strupen inför ödesmatchen mot Håbo - där en rejält skadedrabbad trupp, med hela tio spelare på frånvarolistan, var pressade att vinna. De rödgula plockade fram en storstilad arbetsinsats och inkasserade årets första trepoängare efter klara 5-1 (2-1) på Wenströmska.

7
maj
PRE-GAME: Syrianska IF - Håbo FF
Viktiga poäng i potten på Wenströmska
Varken Syrianska eller Håbo har hittills lyckats plocka poäng i årets seriespel - och under måndagskvällen möts de båda i en ödesdrabbning där mycket står på spel. Tabellen börjar ta sin form och för de nedre regionerna har matchen på Wenströmska en väldigt stor betydelse inför fortsättningen.

3
maj
Tortuna SK - Syrianska IF 1-3 (0-2)
Avancemang i cupen efter bortavinst
Syrianska städade komfortabelt av det tappert kämpande Division 4-laget Tortuna SK - och avancerade till semifinal i kvalet till Svenska Cupen. Nytillskottet Sezar Al-Hakim blev tvåmålsskytt i sin debut, samtidigt som Ayoub Abassi gjorde ett av målen i 3-1-segern på ett extremt svårspelat naturgräs.

2
maj
PRE-GAME: Tortuna SK - Syrianska IF
Anfallare lånas in - klar för spel i cupkvarten
Syrianska gör ett avbrott i seriespelet då man under onsdagen spelar kvartsfinal i kvalet till Svenska Cupen. I och med skadeläget i truppen har verkställt ett lån av anfallaren Sezar Al-Hakim från seriekonkurrenten Eskilstuna City - som är redo att debutera i cupkvarten mot division 4-laget Tortuna.

29
apr
Gamla Upsala SK - Syrianska IF 4-0 (1-0)
Ny förlust - efter tre (!) straffar och utvisning
Syrianska åkte på en ny utvisning och fick dessutom tre (!) straffar emot sig i lördagens bortamöte med Gamla Upsala SK. Hemmalaget vann med klara 4-0 (1-0) när ett decimerat Syrianska helt enkelt inte räckte till. De rödgula är fortfarande poänglösa efter en mardrömslik start på säsongen.

28
apr
PRE-GAME: Gamla Upsala SK - Syrianska IF
Poängjakten fortsätter med skadedrabbad trupp
Trots en hedersam förlust var insatsen mot topprankade Karlberg ett fall framåt för Syrianska - som dessvärre åkte på fyra (!) tunga skador som ställer till det inför lördagens bortamöte med Gamla Upsala. De rödgula tvingas till en del ommöbleringar för att få ihop sitt manskap inför den fortsatta poängjakten.

23
apr
Syrianska IF - Karlbergs BK 1-2 (1-0)
Utvisning avgörande när Syrianska föll tungt
Syrianska stod upp starkt mot toppkandidaten Karlberg och hade en 1-0-ledning med sig in i paus - men en tveksam utvisning blev kostsam då gästerna vände och vann i den andra halvleken. Två allvarligare skador strödde lite extra salt i såren när Syrianska åkte på sin tredje raka förlust - en riktigt tung sådan.

21
apr
PRE-GAME: Syrianska IF - Karlbergs BK
Hemmamöte med spelskicklig toppkandidat
Två raka förluster och en föga smickrande målskillnad är Syrianskas facit efter de inledande omgångarna. De rödgula har fått en mardrömsstart, men är vid förvånansvärt gott mod inför fortsättningen. Under söndagen drabbas man samman med ännu en toppkandidat i ett spelskickligt Karlbergs BK.

14
apr
Skiljebo SK - Syrianska IF 5-0 (2-0)
Chanslöst Syrianska föll stort i derbyt
Skiljebo var ett par nummer större än Syrianska - och vann med klara 5-0 (2-0) i snöfallet på Hamre. Seriefavoriten ägde bollinnehavet och var effektiva vid de fåtalet lägen som dök upp. Tre av hemmalagets mål gjordes på fasta situationer, och totalt nätade SSK på fem av sina sex avslut på mål.

13
apr
PRE-GAME: Skiljebo SK - Syrianska IF
Långfredagsderby mot seriefavoriten
Syrianska har repat mod efter den tunga förlusten i seriepremiären - men dras med en rejält sjukdomsdrabbad trupp inför påskhelgens matchande. Under långfredagen drabbas de rödgula samman med en av de stora seriefavoriterna, lokalkonkurrenten Skiljebo SK, i ett tufft bortaderby ute på Hamre IP.

9
apr
Syrianska IF - IFK Lidingö 0-4 (0-2)
Rödgul mardrömsöppning av seriespelet
Syrianska fick en riktig mardrömspremiär när seriespelet inleddes med en 0-4-förlust hemma mot IFK Lidingö - efter en drabbning där ett effektivt bortalag straffade de rödgula hårt och skoningslöst. Både Mahammed Momin och Philip Göransson blev tvåmålsskyttar för gästerna på Wenströmska.

8
apr
PRE-GAME: Syrianska IF - IFK Lidingö FK
Seriepremiär mot nykomling på Wenströmska
Efter en, minst sagt, lång försäsong är det äntligen dags att kicka igång seriespelet! Ett till stora delar nytt Syrianska möter vassa nykomlingen IFK Lidingö under söndagseftermiddagen - en seriepremiär som spelas på Wenströmska IP dit de rödgula nu flyttat tillbaka efter många år i exil.

6
apr
PREMIÄREXTRA: Syrianskas transferfönster
Föryngrad trupp efter stor spelaromsättning
Med bara ett par dagar kvar till seriepremiären - där Syrianska tar emot nykomlingen IFK Lidingö hemma på Wenströmska - kan nu både försäsong och transferfönster summeras. För de rödgulas del har truppen genomgått en stor spelaromsättning där en klar föryngring har skett inför kommande säsong.

31
mar
Syrianska IF - IK Franke 1-1 (1-1)
Seriepremiären i sikte efter kryss i genrepet
Syrianska kryssade i genrepet mot Franke - 1-1 (1-1) i spöregnet på Parken där lagen hade varsin halvlek. Lukman Murad gjorde det rödgula målet när han kvitterade gästernas ledning innan pausvilan, och trots att ett segermål uteblev var det en klart godkänd insats som avrundade försäsongen.

30
mar
PRE-GAME; Syrianska IF - IK Franke
Försäsongen avrundas med derby i genrepet
Syrianska avrundar försäsongen med ett lokalderby hemma på Parken under fredagskvällen. Förra årets seriekollega IK Franke står för motståndet i ett genrep inför Division 2-premiären nästa helg - ett test där de rödgula hoppas få bitarna att falla på sin plats och ta med sig en vässad form in i seriespelet.

26
mar
Syrianska IF - Eskilstuna City FK 1-3 (1-3)
Svag inledning fällde Syrianska på Parken
Ett trögstartat Syrianska kom riktigt snett in i hemmamötet med seriekollegan Eskilstuna City - och trots att man repade sig lyckades man inte komma ikapp gästerna. När massvis av chanser brändes efter paus förlorade de rödgula med 1-3 (1-3), då Jonathan Bahar gjorde det enda målet.

25
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - Eskilstuna City FK
Seriekonkurrent på besök i näst sista testet
Det börjar dra ihop sig - och för Syrianskas del har man bara två försäsongsmatcher kvar att avverka innan den kommande seriepremiären. I det näst sista testet väntar ett hemmamöte med seriekollegan Eskilstuna City under söndagen - ett City som över en natt hamnat under en allsvensk organisation.

20
mar
Syrianska IF - Örebro-Syrianska 1-4 (0-2)
Hemmaförlust efter total genomklappning
Syrianska kom inte alls upp i nivå - och förlorade med klara 1-4 (0-2) mot ett betydligt piggare Örebro Syrianska som vann högst välförtjänt på Parken. Få spelare kan kvittera ut godkända insatser efter försäsongsmötet, där Lukman Murad gjorde hemmalagets enda mål med en reducering från straffpunkten.

19
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - Örebro Syrianska IF
Storsatsande motståndare i ny hemmamatch
Efter fem raka hemmamatcher väntar ännu en försäsongsdrabbning på Parken då Syrianska gästas av Örebro Syrianska under måndagskvällen. De rödgula fixade en efterlängtad seger senast, och ställs denna gång mot tufft motstånd i ett hårdsatsande Örebrolag som värvat hårt under tranfserfönstret.

15
mar
Syrianska IF - IFK Eskilstuna 1-0 (0-0)
Årets första seger säkrades trots blek insats
Syrianska stod för en tämligen slätstruken insats i onsdagens hemmamöte med IFK Eskilstuna - men fixande ändå årets första seger efter 1-0 (0-0) på Parken. Jonathan Bahar gjorde matchens enda mål en bit in i den andra halvleken, fint serverad av Michael Kamau från vänsterkanten.

14
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - IFK Eskilstuna
Säsongsförberedelserna fortsätter i full fart
Syrianska har varit svårbesegrat under försäsongen där sju matcher resulterat i hela fem kryss. Med knappa tre veckor kvar till seriepremiären börjar tiden bli knapp att hitta rätt i sina förberedelser. Än finns det en del att jobba med för de rödgula som matchar mot IFK Eskilstuna under onsdagskvällen.

8
mar
Syrianska IF - Skiljebo SK 1-1 (0-1)
Kryssandet fortsätter - oavgjort i derbyt
Syrianska fortsätter att kryssa sig fram i försäsongsmatchandet. De rödgula spelade oavgjort i ett kampfyllt derby mot lokalkonkurrenten Skiljebo under onsdagskvällen - en chansfattig drabbning som slutade 1-1 (0-1) efter att Rodi Taher kvitterat för hemmalaget en bit in i den andra halvleken.

7
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - Skiljebo SK
Försäsongsderby mot en av seriefavoriterna
Syrianska matchar tätt - och under onsdagskvällen ställs man på prov i ett försäsongsderby mot Skiljebo. Trots att de rödgula på nytt tappade segern i slutminuterna senast så är man på väg i rätt riktning, men lär få bekänna färg när man nu gästas av en av de stora seriefavoriterna i Division 2 Norra Svealand.

6
mar
Poängspelare förlänger med Syrianska:
Jonathan Bahar tecknar nytt flerårigt avtal
Nu står det klart att anfallaren Jonathan Bahar förlänger sitt utgående kontrakt med Syrianska. 19-åringen - som med sina elva gjorda mål i seriespelet var en av lagets främsta poängspelare förra säsongen - har under måndagskvällen kritat på ett nytt flerårigt avtal med sin rödgula moderklubb.

4
mar
Syrianska IF - Huddinge IF 1-1 (1-0)
Ännu ett försäsongskryss på Parken
Syrianska fick även denna gång i försäsongsmatchandet nöja sig med ett kryss. Lördagens hemmamöte med Huddinge slutade 1-1 (1-0) efter att gästerna kvitterat de rödgulas ledning i slutminuten. Trots att segern uteblev stod Syrianska, i det stora hela, för en stark arbetsinsats mot ett tufft motstånd.

3
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - Huddinge IF
Flera frågetecken och dubbla målvaktsavbräck
Syrianska matchar vidare nu i helgen - men man gör det med flera frågetecken i truppen. Två av tre målvakter saknas i lördagens hemmamöte med Huddinge då varken Felix Karlsson eller Sebastian Karacan finns tillgängliga, samtidigt som både sjukdomar och skador ställer till det i förberedelserna.

25
feb
Syrianska IF - Gamla Upsala SK 2-2 (1-1)
Nytt kryss efter baklängesmål på stopptid
Syrianska vände underläge till ledning - men lyckades inte knyta ihop säcken mot ett Gamla Upsala som kvitterade på stopptid i lördagens 2-2-möte på Parken. Bubakarry Fadika och Lukman Murad gjorde de rödgula målen i det spelmässigt jämna försäsongsmötet med seriekonkurrenten.

24
feb
PRE-GAME: Syrianska IF - Gamla Upsala SK
Ännu en seriemotståndare besöker Parken
Syrianska gästas, likt förra helgen, av en seriekonkurrent nu på lördag. Gamla Upsala står för motståndet i säsongens femte försäsongsmatch, där man hoppas styra skutan i rätt riktning efter bakslaget senast. De rödgula kommer att matcha en trupp som för tillfället dras med både skador och sjukdomar.

18
feb
Syrianska IF - Strömsbergs IF 1-4 (0-3)
Individuella misstag fällde Syrianska
Syrianska dominerade spelmässigt mot Strömsberg - men blev hårt straffade för en rad av individuella misstag. Ett disciplinerat bortalag försvarade sig väl och utnyttjade effektivt de lägen som man bjöds på, samtidigt som Syrianska hade stora problem att omvandla sitt spelövertag till klara målchanser.

17
feb
PRE-GAME: Syrianska IF - Strömsbergs IF
Hemmamatch mot en av seriekonkurrenterna
För fjärde helgen i rad bryter Syrianska upp försäsongsträningen för att testa sina vingar i matchspel - och denna gång står en av seriekonkurrenterna på andra sidan planen. Under lördagseftermiddagen gästas de rödgula av Strömsberg hemma på Parken i en match där truppen ännu en gång luftas.

16
feb
Truppen fylls på och formas vidare:
Syrianska plockar in nyförvärvstrio
Truppen fortsätter att ta form - och fylls på med tre nya nyförvärv. Det är mittfältsbröderna Osam och Ayoub Abassi från Eskilstuna Södra, och vänsterfotade Alex Bandick från Syrianska Eskilstuna som efter lyckade provspel tecknat var sitt avtal över den kommande säsongen.

13
feb
Syrianska förstärker målvaktsuppsättningen:
Felix Karlsson värvas från förra seriekollegan
Syrianska fortsätter sitt lagbygge med att förstärka målvaktsuppsättningen. 21-årige Felix Karlsson är klar för spel för de rödgula, efter att ha tecknat ett flerårigt avtal med klubben. Karlsson kommer närmast från förra seriekollegan Västerås IK där han gjort ett antal säsonger.

11
feb
Värmbols FC - Syrianska IF 0-0
Bortakryss efter klart godkänd insats
En klart godkänd insats bockades av efter en lördagseftermiddag i Katrineholm. Syrianska var det vassare laget, och skapade också flest målchanser, i det mållösa 0-0-mötet med Värmbols FC. Ett segermål låg länge i luften, men de rödgula fick nöja sig med ett nytt kryss med mersmak.

10
feb
PRE-GAME: Värmbols FC - Syrianska IF
Syrianskas försäsongsmatchande rullar vidare
Med mindre än två månader kvar till seriestart fortsätter Syrianskas försäsongsmatchande med en ny bortaresa. Under lördagen tar man sig till grannlänet för att möta Värmbols FC i Katrineholm - en match där de rödgula återigen kommer till spel med en trupp drabbad av både skador och sjukdomar.

5
feb
Anfallsvärvning spetsar till offensiven:
Lukman Murad klar för spel i Syrianska
Syrianska plockar in offensiv spets i en ny anfallsvärvning. 20-årige Lukman Murad är klar för de rödgula efter att ha kritat på ett ettårsavtal. Murad är fostrad i allsvenska Örebro SK - men kommer närmast från en höst i Örebro Syrianska efter att de senaste säsongerna spenderats hos BK Forward.

4
feb
Sandvikens IF - Syrianska IF 8-0 (3-0)
Rejäl brakförlust mot effektivt Sandviken
Syrianska åkte på en riktig brakförlust i och med 0-8 (0-3) i bortamötet med Division 1-laget Sandviken under lördagseftermiddagen. Hemmalaget var visserligen effektivt och gjorde mål på allt och lite till, men de rödgula var lite väl givmilda i sin defensiv och blev hårt straffade vid misstag på egen planhalva.

3
feb
PRE-GAME: Sandvikens IF - Syrianska IF
Tuff uppgift när träningsspelandet fortsätter
Efter en klart godkänd försäsongspremiär sätts Syrianska på prov när man under lördagen matchar borta mot Division 1-nykomlingen Sandviken - som laddat upp med att plocka in dubbla allsvenska nyförvärv nu i veckan. De rödgula dras med både skador och sjukdomar, och ställs inför en tuff uppgift.

1
feb
Nytt motstånd i helgens matchande:
Syrianska möter Sandviken på bortaplan
Syrianska får nytt motstånd i helgens försäsongsmatchande. Hemmamötet med Värmdö ställs in på huvudstadslagets begäran - och istället matchar de rödgula mot nyuppflyttade division 1-laget Sandviken på bortaplan. Matchen spelas på Arena Jernvallen med start klockan 14:00 nu på lördag.

28
jan
Syrianska IF - Djurgården U21 1-1 (1-0)
Kryss med mersmak i försäsongspremiären
Syrianska inledde försäsongsmatchandet med ett 1-1-kryss mot allsvenska Djurgårdens U21-lag. De rödgula tog ledningen innan gästerna kvitterade med dryga kvarten kvar. Det var ändå Syrianska som var närmast segern, men ett flertal chanser bommades i en förvånansvärt välspelad match.

27
jan
PRE-GAME: Syrianska IF - Djurgården U21
Tidig premiär av årets försäsongsmatchande
En tidig premiär av försäsongsmatchandet är vad som väntar Syrianska under lördagen. Ett ungt lag från allsvenska Djurgården står för motståndet hemma på Parken - där även de rödgula ställer ett ungdomligt manskap på benen. Syrianska kommer även att testa ett par provspelare i matchen.

24
jan
Truppen fylls på med nytt nyförvärv:
Mångsidig 20-åring ansluter till Syrianska
Syrianska fortsätter att fylla på truppen, och in kliver 20-årige Bubakarry Fadika som närmast kommer från numera nedlagda division 3-klubben Juventus. Fadika kan matchas på de flesta offensiva positioner - och är, efter en provspelsperiod, klar för spel hos de rödgula den kommande säsongen.

18
jan
Syrianska inleder hemma - på Wenströmska:
Nykomling gästar när de rödgula flyttar hem
Efter fem raka seriepremiärer på bortaplan får Syrianska äntligen inleda en säsong med en hemmamatch. Det står klart sedan spelprogrammet fastställdes under onsdagen. De rödgula ställs mot nykomlingen IFK Lidingö i den första omgången - en match som kommer att spelas på Wenströmska IP.

10
jan
Syrianska gör förändringar i tränarteamet:
Ingen avtalsförlängning med Kalle Granath
Syrianska återupptog försäsongen under måndagskvällen - och man gjorde det utan huvudtränaren Kalle Granath. Klubben och Granath har enats om att inte förlänga det utgående avtalet, och 41-åringen kommer att ersättas med en intern lösning där också Roland Bärtilsson blir en del av tränarteamet.

1
jan
Syrianska säkrar upp tongivande spelare:
Kamau kvar i klubben kommande säsong
Syrianska inleder det nya året med att säkra upp ännu en nyckelspelare. Klubben och ytterbacken Michael Kamau har enats om att nytta en option i avtalen parterna emellan - vilket innebär att den 23-årige engelsmannen blir kvar hos de rödgula även under kommande säsong.

31
dec
Syrianska IF önskar ett Gott Nytt År!
Syrianska IF önskar Er alla - medlemmar, spelare, ledare, supporters, samarbetspartners och självklart alla andra - ett riktigt Gott Nytt År! Klubben vill även passa på att skänka en tanke till alla de som av olika anledningar inte ges möjlighet att fira in det nya året!

24
dec
Syrianska IF önskar Er alla en God Jul!
Syrianska IF önskar klubbens alla medlemmar, spelare, ledare, supportrar, samarbetspartners och självklart alla andra en riktigt God Jul! Under jul- och nyårshelgerna samt under mellandagarna och trettondagshelgen håller klubbkansliet stängt för besök och öppnar åter måndagen den 9:e januari.

22
dec
Syrianska värvar från förra seriekollegan:
Almir Zeqiri spetsar till den rödgula offensiven
Syrianska har nått en överenskommelse med förra seriekollegan IK Franke gällande ytterforwarden Almir Zeqiri - som nu tar steget över till de rödgula. 20-åringen har kritat på ett flerårigt avtal med Syrianska, och kliver alltså in i truppen som ännu ett nyförvärv med lokal anknytning.

16
dec
Fortsatt lokal prägel på truppbygget:
Rasmus Rönnholm klar för spel i Syrianska
Syrianska fortsätter att sätta en lokal prägel på sitt truppbygge inför kommande säsong. 20-årige Rasmus Rönnholm - som närmast kommer från förra seriekonkurrenten Västerås IK - är klar för spel hos de rödgula, efter att ha tecknat ett flerårigt avtal med klubben.

13
dec
Syrianska fortsätter att forma truppen:
Nytt nyförvärv och ny avtalsförlängning
Spelartruppen inför nästa fotbollsår formas vidare. 21-årige anfallaren Bosko Durovic - som hade en skadefylld höst - har kritat på ett nytt avtal över de två kommande säsongerna, samtidigt som den 24-årige målvakten Aleksandar Stevanovic plockas in från den lokala division 4-klubben IFK Västerås.

9
dec
Ännu en pusselbit har fallit på sin plats:
Behnam Olfat förlänger avtalet med klubben
Förberedelserna inför ett nytt fotbollsår fortsätter - och ännu en pusselbit har nu fallit på sin plats. Vänsterfotade ytterbacken Behnam Olfat - som var ett av de största utropstecknen under säsongen som gick - förlänger sitt avtal med klubben, och blir därmed kvar hos de rödgula även nästa år.

6
dec
Truppen formas inför kommande säsong:
Nyförvärv och kontraktsförlängning klara
Truppbygget fortsätter sakta med säkert inför den kommande säsongen. Nu står det klart att MD FF Köpings mittfältare Blend Sheikho kontrakteras över nästa år efter en tids provspel för de rödgula - samtidigt som det utgående avtalet med 21-årige Simon Grassi förlängs med ytterligare en säsong.

29
nov
Serieindelningen fastställd för nästa säsong:
Flera nya klubbar står för motståndet nästa år
Serieindelningen för säsongen 2017 har nu fastställts. Inte helt oväntat placerades Syrianska i Division 2 Norra Svealand - tillsammans med bland annat två Örebroklubbar och ett par andra lag som flyttats över från andra serier. Det står också klart att Division 1 Norra utökas med två lag till säsongen 2018.

17
nov
Förslag till seriesammansättning presenterat:
Örebrolag nya seriemotståndare nästa säsong
Svenska Fotbollförbundets tävlingsavdelning har under gårdagen presenterat ett remissförslag till seriesammansättning för Division 2 Norra Svealand - och som det ser ut kliver ett par lag från Örebro, samt Eskilstuna City och Strömsberg in i serien. Seriesammansättningen fastställs i nästa vecka.

2
nov
Big-Sam tecknar nytt avtal med Syrianska:
Blir kvar hos de rödgula minst en säsong till
Syrianska har lagt mardrömshösten bakom sig - och laddar om inför en ny säsong. Truppbygget har precis inletts och redan nu står det klart att Samuel Barlay förlänger sitt avtal och blir kvar i klubben i ytterligare minst ett år. Big-Sam fungerade både som spelare och assisterande tränare under året.

19
okt
Många fotbollsserier är färdigspelade:
Grattis till de som avancerat i seriesystemet!
Nu är de flesta fotbollsserierna färdigspelade och det är hög tid att gratulera en rad av seriesegrare och lag som tagit kliv uppåt! Stort grattis Arameisk-Syrianska som vann Division 2 Södra Svealand, Sollentuna som tog förstaplatsen i vår egen serie - och även Västerås BK 30 som gick upp i Elitettan.

15
okt
Syrianska IF - FC Gute 1-4 (0-1)
Kontraktet säkrades trots ännu en förlust
Syrianska hade avgörandet i egna händer - men efter 1-4 (0-1) mot tabelltrean FC Gute fick man förlita sig till att andra resultat skulle gå lagets väg. Kontraktet säkrades ändå då seriesegrande Sollentuna gjorde sitt i Borlänge, vilket innebär att de rödgula äntligen kan lägga mardrömshösten bakom sig.

14
okt
PRE-GAME: Syrianska IF - FC Gute
Ångestladdad slutomgång för Syrianska
En rejält ångestladdad slutomgång väntar ett formsvagt och hårt skadedrabbat Syrianska. Minst en poäng behöver spelas in i hemmamötet med tabelltrean FC Gute under lördagen för att på egen hand säkra nytt kontrakt - utan att vara beroende av resultaten i den sista omgångens övriga matcher.

8
okt
Västerås IK - Syrianska IF 2-1 (1-0)
Oviss avslutning efter åttonde raka förlusten
Syrianska behövde en ynka poäng i derbyt mot redan nedflyttningsklara jumbon Västerås IK för att säkra nytt kontrakt - men efter åttonde raka förlusten väntar istället ett avgörande i den sista omgången för de rödgula. Sasa Plavsic gjorde Syrianskas mål i 1-2-förlusten på ett iskallt Apalby under lördagen.

7
okt
PRE-GAME: Västerås IK - Syrianska IF
Kontraktet ska säkras i derbyt mot jumbon
Inför den näst sista omgången har Syrianska hamnat i en lurig sits där kontraktet ännu inte är säkrat - och helt plötsligt är läget pressat för ett formsvagt rödgult lag. I bortaderbyt mot redan nedflyttningsklara tabelljumbon VIK ställs man på prov där den långa förlustsviten måste brytas.

1
okt
Syrianska IF - Kvarnsvedens IK 1-2 (1-2)
Raset fortsätter efter nytt tungt nederlag
Syrianska fortsätter att rasa i tabellen. De rödgula fick ingen revansch på dalalaget Kvarnsveden i och med lördagseftermiddagens 1-2-förlust på Parken. Nu återstår två minst sagt ångestladdade slutomgångar där Syrianska, i värsta fall, kan tvingas till ett kval för att säkra nytt kontrakt.

30
sep
PRE-GAME: Syrianska IF - Kvarnsvedens IK
Revanschsuget Syrianska mot pressat dalalag
Syrianska blev helt och hållet poänglösa i september - och kliver in i slutomgångarna med en riktigt svag form. Ett pressat Kvarnsveden gästar Parken med kniven mot strupen under lördagen, och kanske kan rekordförlusten i sommarens möte lagen emellan trigga de rödgula till en revanschjakt.

23
sep
Syrianska IF - Sollentuna FF 1-4 (1-2)
Syrianska räckte inte till mot serieledaren
Syrianska höll jämna steg med serieledande Sollentuna i en dryg halvlek - därefter var tabellettan numret större och tog en, för deras del, viktig trepoängare i och med 4-1-segern på Parken. Rodi Mahmoud gjorde de rödgulas enda mål när han reducerade gästernas ledning innan paus.

22
sep
PRE-GAME: Syrianska IF - Sollentuna FF
Serieledarna på hemmaplan i fredagsmatch
Syrianskas form är minst sagt sviktande - och inte mycket talar för ett trendbrott när man i denna omgång ställs mot serieledande Sollentuna. Tabellettan spelar för seriesegern och räknar nog med att fixa en planenlig trepoängare på Parken, där de rödgula hoppas kunna bjuda upp till dans.

17
sep
Boo FK - Syrianska IF 4-1 (2-0)
Billiga baklängesmål blev avgörande
Syrianska förlorade på nytt - denna gång efter 1-4 (0-2) i bortamötet med Boo FK. Chansmässigt var matchen jämnare än vad resultatet antyder, men de rödgula fällde krokben på sig själva med ett allt för generöst försvarsspel samtidigt som en lång rad av klara lägen brändes i offensiven.

16
sep
PRE-GAME: Boo FK - Syrianska IF
Säsongens sista bortaresa under lördagen
Fem omgångar återstår av Division 2 Norra Svealand, men för Syrianskas del väntar säsongens sista resa utanför hemstaden redan nu till helgen. De rödgula beger sig till huvudstadens utkanter för att matcha Boo FK under lördagseftermiddagen - en drabbning i ingenmansland i tabellens mittskikt.

10
sep
Sundbybergs IK - Syrianska IF 2-0 (0-0)
Fjärde raka förlusten för formsvagt Syrianska
Ett formsvagt Syrianska - med fem egna produkter i startelvan - blev besegrade av ett hårt arbetande Sundbyberg under lördagseftermiddagen. De rödgula öppnade starkt, men tappade det mesta efter paus och åkte på sin fjärde raka förlust i och med 0-2 (0-0) i bortamötet med tabellnian.

9
sep
PRE-GAME: Sundbybergs IK - Syrianska IF
Viktiga slutomgångar trots avlägsen toppstrid
Syrianskas chanser att blanda sig i toppstriden får ses som minimala efter tre raka förluster - men fortfarande har man en bra möjlighet att fixa en betydligt bättre tabellplacering än under fjolåret. Under lördagen gästar man Sundbybergs IK som kämpar för att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket.

4
sep
Syrianska IF - Karlbergs BK 2-6 (0-3)
Formsvackan djupare efter storförlust
Syrianska åkte sin tredje raka förlust efter 2-6 (0-3) hemma mot tabelltvåan Karlberg under söndagskvällen. De rödgula hängde inte med när gästerna kom i den ena anfallsvågen efter den andra - och bortasegern var i högsta grad odiskutabel. Sasa Plavsic tröstmålade dubbelt för hemmalaget.

3
sep
PRE-GAME: Syrianska IF - Karlbergs BK
Nya tag i hemmamötet med tabelltvåan
Efter två raka derbyförluster har Syrianska tappat mot topplagen, och får ta nya tag när tabelltvåan Karlberg gästar Parken under söndagskvällen. Det är ett skadeskjutet Syrianska som ser ut att få klara sig utan ett flertal tongivande spelare mot huvudstadslaget som har greppet om kvalplatsen.

27
aug
Skiljebo SK - Syrianska IF 2-0 (0-0)
Ödesdigra misstag fällde Syrianska i derbyt
Syrianskas derbyvecka blev en mörk sådan. Under lördagen åkte man på ytterligare en 0-2-förlust mot en lokalkonkurrent - denna gång i bortamötet med Skiljebo som tog full pott i solskenet på Hamre IP. Jonathan Böckert gjorde hemmalagets båda mål, samtidigt som de rödgula nollades på nytt.

26
aug
PRE-GAME: Skiljebo SK - Syrianska IF
Flertal avbräck oroar inför nytt derby
Syrianska får chans till revansch i veckans andra derby där man gästar Skiljebo på bortagräs. Både skador och avstängningar ser dock ut att ställa till det för de rödgula inför lördagens drabbning - och det mot lokalkonkurrenten Skiljebo som är formtoppat med en förlustfri svit på över två månader.

22
aug
Syrianska IF - IK Franke 0-2 (0-0)
Första hemmaförlusten efter blek insats
Syrianska fortsätter att stå för svaga insatser mot tabellens bottenlag. Under måndagskvällen åkte man på säsongens första hemmaförlust efter 0-2 (0-0) i derbyt mot nästjumbon Franke - en match där de rödgula inte alls kom upp i nivå och fick se sig besegrade efter dubbla baklängesmål i slutskedet.

21
aug
PRE-GAME: Syrianska IF - IK Franke
Derby på Parken efter två raka bortamatcher
Efter dubbelt matchande på resande fot laddar Syrianska för ett hemmaderby mot Franke under måndagskvällen. Lokalkonkurrenterna är båda inne i avgörande skeden i var sin del av tabellen, och det mesta talar för att det blir en hård kamp om poängen i derbydrabbningen på Parken.

19
aug
Småjusteringar i spelartruppen:
Spelare lånas ut - och plockas in
Syrianska har under veckan gjort klart med ett par småjusteringar av spelartruppen. Anfallaren Jaser Al-Mosawy har lånats ut till division 3-klubben MD FF Köping där han redan hunnit debutera, samtidigt som offensive 19-åringen Belmin Alic tar klivet över från seriekollegan Västerås IK.

15
aug
FC Gute - Syrianska IF 2-3 (1-0)
Syrianska tog full pott i toppmötet
Syrianska fixade en oerhört viktig trepoängare efter att ha 3-2-besegrat FC Gute i måndagskvällens toppmöte i Visby! De rödgula var mer eller mindre utspelade i den första halvleken och hamnade i ett tidigt underläge - men man reste sig starkt efter paus och tog fullt pott efter ett sent avgörande.

14
aug
PRE-GAME: FC Gute - Syrianska IF
Tufft test i Visby - viktiga poäng på spel
Syrianska ska bocka av tredje matchen på en dryg vecka när man under måndagskvällen flyger till Visby för att matcha FC Gute - en drabbning där viktiga poäng står på spel i tabelltoppen. Förhoppningsvis har de rödgula lyckats ladda batterierna på nytt efter fredagens mållösa 0-0-möte mot Värmdö.

12
aug
Värmdö IF - Syrianska IF 0-0 (0-0)
Avslaget och händelsefattigt i mållöst kryss
Syrianska avverkade ett mållöst bortamöte med Värmdö under fredagskvällen - en match som var både avslagen och händelsefattig. Hemmalaget hade visserligen ett litet övertag sett till bollinnehav, men det var de rödgula som stod för de ytterst lätträknade målchanserna i 0-0-drabbningen.

11
aug
PRE-GAME: Värmdö IF - Syrianska IF
Viktiga bortapoäng jagas i fredagsmatch
Syrianska ser ut att vara tillbaka på rätt spår igen med två raka hemmasegrar - och nu gäller det att få igång poängproduktionen även på bortaplan. De rödgula ger sig iväg på resande fot med dubbla bortamatcher inom bara ett par dagar, där fredagens drabbning med Värmdö står först på tur.

7
aug
Syrianska IF - BKV Norrtälje 7-3 (3-3)
Målkalas när tabelltvåan krossades på Parken
Syrianska fick inte stopp på skytteligaledaren Emil Skogh som gjorde ett äkta hat-trick innan halvtimmen var spelad på Parken - men de rödgula repade sig och stod för offensiv urladdning när man vände ett tvåmålsunderläge till en förkrossande 7-3-seger hemma mot tabelltvåan BKV Norrtälje under söndagen.

6
aug
PRE-GAME: Syrianska IF - BKV Norrtälje
Helgen avrundas med besök av tabelltvåan
Syrianska tog sig ur formsvackan i och med 3-0-segern mot GUSK tidigare i veckan. Under söndagen väntar nytt uppländskt motstånd då tabelltvåan BKV Norrtälje gästar Parken. De rödgula hoppas kunna hålla poängmaskinen varm - men även denna gång tvingas man möblera om i sitt lag.

1
aug
Syrianska IF - Gamla Upsala SK 3-0 (0-0)
Prickfri defensiv i komfortabel hemmaseger
Syrianska tog en komfortabel trepoängare efter 3-0 (0-0) hemma mot Gamla Upsala SK under måndagskvällen. Sasa Plavsic, Jonathan Bahar och nyförvärvet Eldon Martins-Maquemba gjorde de rödgula målen på Parken - samtidigt som Sebastian Karacan höll tätt i sin säsongsdebut från start.

31
jul
PRE-GAME: Syrianska IF - Gamla Upsala SK
Letar formen trots avstängningsbekymmer
Syrianska har inte alls fått den start av höstsäsongen man hade önskat - och jagar fortfarande första poängen efter uppehållet. Till måndagens hemmamöte med Gamla Upsala dras de rödgula dessutom med en del avstängningsbekymmer, som kommer att kräva en ommöblering av startelvan.

29
jul
Offensiven förstärks med nytt nyförvärv:
Landslagsmeriterad anfallare klar för spel
Syrianska förstärker truppen med ytterligare ett offensivt nyförvärv. 32-årige portugisiske anfallaren Eldon Martins-Maquemba - med landslagsmeriter för Angola - har tecknat ett avtal med de rödgula gällande höstsäsongen. Martins-Maquemba kommer närmast från en sejour i den litauiska högstaligan.

27
jul
Truppförändringar under sommartransfern:
Justeringar i laget inför seriens andra halva
Halva seriespelet är avverkat och sommarens transferfönster är fortfarande öppet på vid gavel. Syrianska gör en del förändringar i sin trupp inför hösten, där man bland annat plockar in anfallaren Bosko Durovic från division 4-klubben Bosnisk SK samtidigt som ett par andra spelare lämnar laget.

25
jul
Nytt ledarteam i klubbens P11-lag:
Trio tar över efter sommaruppehållet
Klubbens P11-lag - för pojkar födda 2005 - får ett nytt ledarteam efter sommaruppehållet. Den tidigare tränartrion har på egen begäran, av bland annat personliga skäl så som tidsbrist, valt att lämna sina uppdrag - och man ersätts nu av ett nytt tränarteam som ska föra lagets utveckling vidare.

24
jul
Håbo FF - Syrianska IF 4-3 (2-2)
Blytung förlust efter avgörande på stopptid
Yttern Jonathan Bahar gav Syrianska ledningen tre gånger om i bortamötet med Håbo - men efter en målvaktsutvisning tidigt i den andra halvleken, och en lång rad av brända målchanser, var det istället Håbo som tog full pott efter ett avgörande i den sjunde (!) stopptidsminuten med sitt 4-3-mål.

23
jul
PRE-GAME: Håbo FF - Syrianska IF
Många frågetecken efter brakförlusten senast
Självförtroendet fick sig en rejäl törn i och med brakförlusten senast - och Syrianska har fått ägna veckoslutet åt att repa mod inför helgens bortamöte med Håbo. Hur de rödgula står sig efter magplasket senast är självklart ett stort frågetecken, men man hoppas kunna få till en kraftsamling i revanschjakten.

20
jul
Kvarnsvedens IK - Syrianska IF 8-0 (2-0)
Total kollaps i omstarten gav rekordförlust
Mycket stod på spel, men för Syrianska blev det en total kollaps i omstarten. De rödgula hade en kväll där ingenting stämde, samtidigt som Kvarnsveden imponerade rejält. Dalalaget vann med förkrossande 8-0 (2-0) - och Syrianska åkte på sin största förlust någonsin på förbundsserienivå.

19
jul
PRE-GAME: Kvarnsvedens IK - Syrianska IF
Mycket står på spel i den rödgula omstarten
Syrianska tar sig an dalalaget Kvarnsveden i onsdagens omstart av seriespelet - och man står inför ett vägskäl där man har ett slagläge att haka på i tabelltoppen. Poängen behöver dock fortsätta att trilla in i samma takt som under våren, och det råder inga som helst tvivel om att mycket står på spel i Borlänge.

16
jul
Syrianska IF - IFK Aspudden-Tellus 2-2 (0-2)
Hemmakryss trots tidigt tvåmålsunderläge
Lördagseftermiddagens träningsmöte mot IFK Aspudden-Tellus blev en, till stora delar, avslagen historia. Syrianska stod för en riktigt svag första halvlek och hamnade i ett tvåmålsunderläge - men de rödgula spelade upp sig rejält efter paus och fixade ett 2-2-kryss med bud på ett segermål flera gånger om.

15
jul
PRE-GAME: Syrianska IF - IFK Aspudden-Tellus
Spelare testas i uppladdning inför återstarten
Sommaruppehållet är över och Syrianska smygstartar säsongens andra del med ett träningsmöte mot huvudstadsklubben IFK Aspudden-Tellus under lördagen. De rödgula kommer att testa ett par potentiella nyförvärv, samtidigt som truppen förväntas luftas rejält i drabbningen hemma på Parken.

11
jul
Uppladdningen inför hösten i full gång:
Träningsmatch på hemma på Parken i helgen
I förra veckan drogs träningen i full gång igen. Syrianska avslutade våren starkt och har ett fint utgångsläge inför de avslutande 15 omgångarna. Det är inte helt omöjligt att truppen kompletteras något under sommartransfern - och redan till helgen testas ett par potentiella nyförvärv i en träningsmatch.

3
jul
Förbannelsen bruten - efter nästan 40 år:
Syrianska vann Aroscupen för första gången
Lokala Aroscupen har vuxit till att numera vara en av Skandinaviens största turneringar - och Syrianska har haft deltagande i mer eller mindre samtliga upplagor sedan starten 1978. Trots att man tagit sig till final många gånger förr har man aldrig tidigare vunnit - men i år bröts förbannelsen.

24
jun
Syrianska IF önskar en Trevlig Midsommar!
Klubbkansliet obemannat över sommaren
Syrianska IF önskar klubbens alla medlemmar, spelare, ledare, supportrar, samarbetspartners - och självklart alla andra - en riktigt trevlig midsommar! Klubbkansliet är för tillfället obemannat och eventuella brådskande ärenden hänvisas vänligen till e-post: info@syrianskaif.com

23
jun
Nytt speldatum för uppskjutet bortamöte:
Dubbla matchändringar efter uppehållet
Det uppskjutna bortamötet med FC Gute har fått ett nytt speldatum. Svenska Fotbollförbundet, tillsammans med de båda klubbarna, har fastställt att matchen ska spelas måndagen den 15:e augusti på Gutavallen i Visby. Det står även klart att hemmamötet med Gamla Upsala i flyttas.

16
jun
Syrianska IF - Västerås IK 2-0 (0-0)
Välbehövlig derbyvinst avrundade våren
Syrianska fortsätter att plocka poäng - och utan något som helst skönspel inkasserades en derbyseger mot VIK under torsdagskvällen. Tabelljumbon bjöd på tufft motstånd, men ett självmål spräckte till slut bortalagets nolla innan Sasa Plavsic punkterade derbyt med sitt 2-0-mål.

15
jun
PRE-GAME: Syrianska IF - Västerås IK
Vårsäsongen avrundas med ett hemmaderby
Ett sargat Syrianska avrundar vårsäsongen under torsdagskvällen. Hela 13 (!) spelare ser ut att missa hemmaderbyt mot VIK - och de rödgula får vaska om rejält när man går för att förlänga sin förlustfria svit. Tabelljumbon VIK tog årets första seger senast, och lär säkerligen bjuda upp till kamp på Parken.

11
jun
Syrianska avbryter resan till Visby:
Söndagens match ställs in efter dödsfall
Representationslaget har avbrutit sin resa till Visby och tillsammans med FC Gute enats om att ställa in söndagens möte klubbarna emellan. Anledningen till detta är ett tragiskt dödsfall i FC Gutes spelartrupp, och Syrianska har inte på något sätt motsatt sig Gutes vädjan om att ställa in matchen.

10
jun
PRE-GAME: FC Gute - Syrianska IF
Nytt toppmöte på bortagräs i helgen
Syrianskas förlustfria svit förlängdes efter en stark upphämtning senast - och de rödgula har nu plockat poäng i sju raka omgångar och fått tätkänning i tabellen. Nu i helgen ställs man på prov igen då man tar färjan över till Gotland för ett tufft toppmöte mot tabelltvåan FC Gute i Visby på söndag.

5
jun
Syrianska IF - Boo FK 3-3 (1-2)
Stark upphämtning räddade poäng
Syrianska åkte på en mardrömsstart med dubbla baklängesmål i hemmamötet med Boo FK - men de rödgula reste sig och räddade en pinne med en stark slutforcering. Poängen kunde mycket väl ha tredubblats, men efter flera missade chanser fick Syrianska nöja sig med ett 3-3-kryss på Parken.

4
jun
PRE-GAME: Syrianska IF - Boo FK
Nyckelmatch för formstarkt Syrianska
Fem matcher i maj resulterade i fyra vinster och ett kryss - och nu hoppas ett formstarkt Syrianska på lika bra poängutdelning i juni. Från sin fjärdeplats har man på allvar hakat på i tabelltoppen, och ställs inför en riktig nyckelmatch då man på hemmaplan möter Boo FK under söndagen.

29
maj
Sollentuna FF - Syrianska IF 0-1 (0-1)
Häng på toppen efter tredje raka segern
Syrianska inkasserade en viktig trepoängare när man bortabesegrade tabelltrean Sollentuna under söndagseftermiddagen. Jonathan Bahar avgjorde toppmötet med matchens enda mål - men överlag var det en enorm rödgul arbetsinsats som låg bakom 1-0-segern på Sollentunavallen.

28
maj
PRE-GAME: Sollentuna FF - Syrianska IF
Viktiga poäng på spel i tufft toppmöte
Syrianska har plockat elva av 15 möjliga poäng de senaste fem omgångarna - där man dessutom är obesegrade. I och med sviten har de rödgula tagit rejäla kliv i tabellen, och under söndagseftermiddagen ställs man inför ett tufft toppmöte där man på bortaplan gästar tabelltrean Sollentuna.

27
maj
Sollentuna-Syrianska livesänds på söndag:
Följ toppmötet direkt - helt utan kostnad
Tabelltrean Sollentuna gästas av fjärdeplacerade Syrianska nu på söndag - och matchen kommer att livesändas via webb-TV. Viktiga poäng finns i potten i toppmötet på Sollentunavallen, och via lokala norrortssporten.se kan man nu alltså följa matchen direkt helt kostnadsfritt.

23
maj
Syrianska IF - Sundbybergs IK 2-0 (0-0)
Klättring i tabellen efter sent avgörande
Syrianska tog en ny viktig trepoängare efter 2-0 (0-0) hemma mot Sundbyberg under måndagskvällen - en hyfsat jämn match som inte var allt för välspelad. Nyförvärven Pavol Orolìn och Sasa Plavsic gjorde hemmalagets mål när de rödgula avancerade och tog klivet upp som ny tabellfyra.

22
maj
PRE-GAME: Syrianska IF - Sundbybergs IK
Avstängningar och skador oroar de rödgula
Syrianska har fyra raka matcher utan förlust och chans till avancemang i tabellen - men både avstängningar och en del småskavanker ställer till det inför måndagens hemmamöte med Sundbybergs IK. Nykomlingen är tre poäng bakom de rödgula inför drabbningen där en hel del står på spel.

18
maj
Dubbla matchändringar innan sommarupphållet:
Bortamatcherna mot Sollentuna och Gute flyttas
Två av Syrianskas matcher innan sommaruppehållet flyttas. Sedan tidigare står det klart att bortamötet med Sollentuna skjuts upp ett dygn till söndagen den 29:e maj - och nu får även bortamatchen mot nuvarande serieledaren FC Gute söndagen den 12:e juni en ändrad avsparkstid.

14
maj
Karlbergs BK - Syrianska IF 1-3 (1-1)
Helhjärtad laginsats gav viktig bortaseger
Syrianska åkte på två röda kort och var decimerat - men stod för en helhjärtat arbetsinsats och vann med 3-1 (1-1) borta mot tabellfyran Karlbergs BK. Sasa Plavsic blev tvåmålsskytt och lagkapten Rigest Hysko gjorde ett av målen när de rödgula inkasserade en viktig trepoängare på Stadshagens IP.

13
maj
PRE-GAME: Karlbergs BK - Syrianska IF
Lurigt bortamöte mot giftig uppstickare
Efter magplasket mot Skiljebo har Syrianska chans att revanschera sig när man ger sig iväg på säsongens första huvudstadsresa under lördagen. Nykomlingen Karlbergs BK har överraskat positivt under säsongsinledningen, och blir en svår nöt att knäcka för de rödgula som fortfarande jagar formen.

10
maj
Syrianska IF - Skiljebo SK 1-1 (1-0)
Rödgul derbypoäng trots rejält bottennapp
Syrianska stod för en till stora delar usel insats i derbyt mot Skiljebo - och kan tacka högre makter att man ändå fick med sig en poäng efter 1-1 (1-0) på Parken. Otroligt nog var de rödgula bara en ribbträff från seger på stopptid, men man ska ändå vara glada för den pinne man till slut lyckades plocka.

9
maj
PRE-GAME: Syrianska IF - Skiljebo SK
Nytt derby med betydelsefulla poäng i potten
I en jämn serietabell är det viktiga poäng på spel i varje omgång - och så även denna gång när Syrianska ställs inför ett nytt derby då Skiljebo gästar Parken under tisdagskvällen. Båda lagen siktar på att ta kliv i serietabellen och lär säkerligen bjuda upp till en tät och prestigeladdad derbydrabbning.

4
maj
IK Franke - Syrianska IF 1-2 (1-2)
Stark arbetsinsats låg bakom viktig derbyseger
Syrianska tog en viktig trepoängare efter en 2-1-vinst i bortaderbyt mot IK Franke under onsdagskvällen. De rödgula stod för en stark arbetsinsats utan att på något sätt glänsa spelmässigt - men trots en del oreda i slutet var Franke aldrig riktigt nära en kvittering i solskenet på ett välbesökt Råby IP.

3
maj
PRE-GAME: IK Franke - Syrianska IF
Dubbla derbyn för ett Syrianska i poängbehov
Syrianska kliver in i en period med dubbla lokalderbyn på en vecka - och man gör det efter en fjolårsäsong helt utan derbysegrar. Inför onsdagens bortamöte med nykomlingen IK Franke behöver de rödgula revanschera sig efter den bleka insatsen senast och få igång poängproduktionen på allvar.

28
apr
Syrianska IF - Värmdö IF 3-3 (2-1)
Viktiga poäng slarvades bort på Parken
Syrianska ställde till det för sig igen - och denna gång lyckades man inte komma undan utan ett tungt poängtapp. En till synes komfortabel tvåmålsledning slarvades bort efter en svag avslutning, och gästande Värmdö fick med sig en pinne från Parken efter en 3-3-kvittering på stopptid.

27
apr
PRE-GAME: Syrianska IF - Värmdö IF
Nya tag i hemmamöte med huvudstadslag
Bortaförlusten mot serieledande Norrtälje var både tung och snöplig - men Syrianska tar nya tag under torsdagskvällen då huvudstadslaget Värmdö står för motståndet i ett hemmamöte på Parken. De rödgula hoppas kunna studsa tillbaka på rätt bana och ordna en klättring i serietabellen.

23
apr
BKV Norrtälje - Syrianska IF 1-0 (0-0)
Serieledarna straffade decimerat Syrianska
Syrianska var under långa stunder det bättre laget i det tuffa bortamötet med serieledande BKV Norrtälje - men ett par tveksamma domslut skulle fälla de rödgula. Michal Habànek åkte på sitt andra gula kort i den 68:e minuten, och i slutminuterna avgjorde hemmalaget med matchens enda mål från straffpunkten.

22
apr
PRE-GAME: BKV Norrtälje - Syrianska IF
Uppländskt motstånd för tredje matchen i rad
Syrianska har inlett seriespelet med en vinst och en förlust - och under lördagen reser man mot östkusten för ett tufft bortamöte med nuvarande serieledaren BKV Norrtälje. För tredje matchen i rad väntar uppländskt motstånd, denna gång ett Norrtälje som ser starkare ut än någonsin.

18
apr
Syrianska IF - Håbo FF 3-2 (2-0)
Onödig dramatik när första segern säkrades
Syrianska hade inte vunnit en tävlingsmatch på åtta månader - en svit som bröts efter 3-2 (2-0) mot nykomlingen Håbo FF i hemmapremiären. De rödgula höll dock på att slarva bort en komfortabel tremålsledning, men man kom undan med hjärtat i halsgropen efter onödigt dramatiska slutminuter.

17
apr
PRE-GAME: Syrianska IF - Håbo FF
Revanschsuget Syrianska i hemmapremiären
Ett nybyggt Syrianska åkte på en tung 0-1-förlust mot Gamla Upsala i seriepremiären - och lär vara väldigt revanschsugna inför måndagskvällens hemmapremiär där nyuppflyttade Håbo FF gästar Parken. De rödgula siktar på att plocka säsongens första poäng, och det mot en lurig nykomling.

11
apr
Samarbetsavtal med Brommapojkarna:
Syrianska lånar in U19-landslagsmålvakt
Syrianska och talangfabriken Brommapojkarna blir samarbetsklubbar. BP ges möjlighet att matcha unga talanger hos Syrianska, och i ett första skede lånas U19-landslagets målvakt Viktor Göranzon ut till de rödgula under säsongen. Göranzon startade två superettamatcher för BP under fjolåret.

9
apr
Gamla Upsala SK - Syrianska IF 1-0 (1-0)
Ineffektivt Syrianska nollades i premiären
Syrianska åkte på en sur uddamålsförlust i seriepremiären mot Gamla Upsala - som vann med matchens enda mål. GUSK startade klart bäst och tog också ledningen, men trots att de rödgula hade ett flertal heta chanser uteblev kvitteringen och man fick se sig både nollade och besegrade.

8
apr
PRE-GAME: Gamla Upsala SK - Syrianska IF
Syrianska kastas in i hetluften direkt i premiären
Under lördagseftermiddagen börjar allvaret när årets seriespel ska kickas igång - och Syrianska kastas in i hetluften direkt. I en efterlängtad seriepremiär ställs de rödgula, med en näst intill ordinarie trupp, på prov i ett tufft bortamöte där svårspelade Gamla Upsala står för motståndet.

7
apr
SYRIANSKAS PREMIÄRVECKA:
Ljusare skadeläge inför helgens seriepremiär
Under försäsongen har truppen dragits med både sjukdomar och en del småskavanker - men inför lördagens seriepremiär mot Gamla Upsala ser läget i laget betydligt ljusare ut. Under torsdagskvällen var mer eller mindre samtliga spelare i träning, och ska vara tillgängliga för spel i helgen.

6
apr
SYRIANSKAS PREMIÄRVECKA:
Bengt "Bobben" Lydeborn tillbaka i klubben
Syrianska utökar sitt tränarteam ytterligare. 75-årige Bengt Bobben Lydeborn återvänder till klubben och rollen som målvaktstränare - en roll som han kombinerar med sitt tränaruppdrag i allsvenska Djurgården. Bobben har varit i Syrianska i flera omgångar, senast säsongen 2012 i Division 1 Norra.

5
apr
SYRIANSKAS PREMIÄRVECKA:
Big-Sam återvänder - kliver in i tränarteamet
Samuel Barlay har återvänt från ännu ett proffspel i Azerbajdzjan - och sedan en tid tillbaka står det klart att 29-åringen kliver in i Syrianskas ledarteam, som assisterande tränare till Kalle Granath. De rödgula har i dagarna också fyllt på truppen med ytterligare en försvarare.

4
apr
SYRIANSKAS PREMIÄRVECKA:
Säsongens nya matchkit presenteras
Efter en fem månader lång försäsong är premiärveckan är äntligen här! På lördag eftermiddag inleds årets seriespel då Syrianska möter svårspelade Gamla Upsala SK på bortaplan - och redan nu kan klubben presentera säsongens nya matchkit från samarbetspartnern Umbro.

2
apr
Eskilstuna City FK - Syrianska IF 7-2 (2-0)
Brakförlust i nattsvart genrep på Tunavallen
Ett något reservbetonat Syrianska åkte på en riktig brakförlust i genrepet på Tunavallen. Eskilstuna City sköt två skott på mål innan paus och nätade båda gångerna - och i den andra halvleken var hemmalaget brutala när man sprang i från till en odiskutabel 7-2-seger efter en uppvisning i effektivitet.

1
apr
PRE-GAME: Eskilstuna City FK - Syrianska IF
Ovisst genrep med en vecka till seriepremiären
Med en vecka kvar till seriepremiären genrepar Syrianska borta mot Eskilstuna City under lördagseftermiddagen. De rödgulas form är minst sagt tveksam, samtidigt som City gjort en resultatmässigt stark försäsong - och träningsmötet på Tunavallen känns på förhand väldigt ovisst.

28
mar
Syrianska IF - Värmbols FC 2-3 (1-0)
Uddamålsförlust efter tappad tvåmålsledning
Syrianska stod för en till stora delar bra insats och man hade full kontroll på händelserna i hemmamötet med division 2-laget Värmbols FC - men efter en lång rad av byten slarvades den rödgula tvåmålsledningen bort och man åkte istället på en sur 2-3-förlust i vårsolen på annandagen.

27
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - Värmbols FC
Näst sista testet innan seriepremiären
Syrianska tar nya tag under slutspurten av en resultatmässigt tung försäsong. På annandagen gästas man av division 2-laget Värmbols FC. Mötet med sörmlänningarna blir det näst sista testet innan seriepremiären - och förhoppningsvis börjar bitarna falla på sin plats i det rödgula lagbygget.

24
mar
Syrianska IF - Enköpings SK FK 2-4 (0-1)
Ännu en förlust efter ny undermålig insats
Syrianska är en bra bit från en formtopp, och stod för en ny svag insats när man förlorade (2-4) hemma mot Enköpings SK FK under skärtorsdagen. I ett långt i från välspelat försäsongsmöte bjöds gästerna på mål flera gånger om - och de rödgula har uppenbarligen en del att jobba med inför seriestarten.

23
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - Enköpings SK FK
Påskhelgen inleds med ny försäsongsmatch
På skärtorsdagskvällen matchar Syrianska för fjärde gången på tolv dagar - och denna gång står division 3-laget Enköpings SK FK för motståndet. De rödgula väljer att vila en del spelare som dras med småskavanker, men siktar ändå på att få till ett bra resultat nu när seriepremiären närmar sig.

22
mar
Dubbla cupframgångar för P10-laget:
Syrianska tog guld - i två olika spelklasser
Klubbens talangfulla P10-lag tog full pott i helgen när man på ett imponerande sätt vann både P10- och P11-klassen i Big Mac Cup i ABB Arena Syd! Även P11-laget nådde framgångar då man gick hela vägen till semifinal i A-slutspelet, men föll på målsnöret efter ett dramatiskt straffavgörande.

20
mar
Syrianska IF - Karlslunds IF HFK 1-1 (0-0)
Förlustsviten bröts - med ett svidande kryss
Syrianska bröt visserligen förlustsviten - men 1-1-krysset hemma mot Karlslunds IF HFK var ändå en resultatmässig besvikelse. De rödgula dominerade spelmässigt och skapade målchanser i massor, men hade varken flyt eller kyla nog för att avgöra försäsongsmötet på Parken.

19
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - Karlslunds IF HFK
Trendbrott eftersöks i försäsongsmatchandet
Tre raka förluster och ett par insatser som lämnat en del att önska - men under söndagen får Syrianska chans till revansch när man matchar på nytt. Örebrolaget Karlslunds IF HFK (Division 2 Södra Svealand) gästar Parken där de rödgula siktar på att få till ett trendbrott och bryta förlustsviten.

18
mar
Syrianska IF - Anundsjö IF 2-3 (0-2)
Formsvagt Syrianska förlorade på nytt
Syrianskas formkurva skiftade inte på något sätt riktning efter en till stora delar blek insats i hemmamötet med Anundsjö IF under fredagskvällen. Det krävdes ett 0-3-underläge för att de rödgula skulle vakna till liv - men man kom inte närmare än 2-3 och åkte därmed på sin tredje raka förlust.

17
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - Anundsjö IF
Fredagsdrabbning mot nordligt motstånd
Syrianska är inne i en period med tätt matchande - och under fredagskvällen får man besök av långväga gäster i Anundsjö IF som är i Västerås på träningsläger. Med två raka förluster i bagaget letar de rödgula efter formen samtidigt som seriestarten närmar sig med stormsteg.

13
mar
IK Sleipner - Syrianska IF 3-0 (1-0)
Klar förlust efter medioker insats i Norrköping
Syrianska åkte på en klar 0-3-förlust i Norrköping mot ett för dagen tveklöst bättre IK Sleipner. Försäsongsmötet på Nya Parken blev en händelsefattig historia där hemmalaget hade ett övertag sett till bollinnehav - men de klara målchanserna lyste med sin frånvaro åt båda hållen.

12
mar
PRE-GAME: IK Sleipner - Syrianska IF
Revanschsuget Syrianska matchar i Norrköping
Syrianska åkte på en uddamålsförlust efter ett sent avgörande senast - men får chans till revansch nu i helgen. Under söndagseftermiddagen reser man till Idrottsparken i Norrköping där nyuppflyttade division 1-laget IK Sleipner står för motståndet i ett, på pappret, tufft försäsongsmöte på bortaplan.

5
mar
Örebro Syrianska IF - Syrianska IF 4-3 (1-1)
Förlust i målrik match - efter sent avgörande
Fredagskvällens bortamöte med Örebro Syrianska blev en svängig tillställning där hemmalaget till slut gick vinnande ur striden med ett sent segermål. Syrianska stod för en riktigt stark första halvlek, en usel inledning efter paus och en vass slutforcering - men åkte alltså ändå på en 3-4-förlust.

3
mar
PRE-GAME: Örebro Syrianska IF - Syrianska IF
Svårbedömt motstånd i årets första bortamatch
Efter fyra raka hemmamatcher väntar årets första bortaresa under fredagskvällen. Division 2-klubben Örebro Syrianska står för ett svårbedömt motstånd, men kan mycket väl vara en bra värdemätare för de rödgula som vill vässa formen ytterligare inför seriepremiären som är en dryg månad bort.

27
feb
Syrianska IF - Värmdö IF 4-0 (3-0)
Nyförvärven målade i stabil hemmaseger
Syrianska hade inga större bekymmer med att besegra seriekollegan Värmdö IF - och det var nyförvärven som visade vägen. Efter en trög start tog de rödgula en stabil 4-0-vinst, där segersiffrorna var i underkant. Pavol Orolìn (2), Michael Kamau och Sasa Plavsic gjorde hemmalagets mål på Parken.

26
feb
PRE-GAME: Syrianska IF - Värmdö IF
Hemmamatch för fjärde helgen i rad
För fjärde helgen i rad försäsongsmatchar Syrianska hemma på Parken - och även denna gång är det en av de kommande seriekonkurrenterna som står för motståndet. De rödgula avrundar en ny tuff träningsvecka med att drabbas samman med Värmdö IF under lördagseftermiddagen.

20
feb
Syrianska IF - Sundbybergs IK 1-2 (1-1)
Seriekollegan drog det längsta strået i snöyran
Både vind och kraftigt snöfall bidrog starkt till att försäsongsmötet mellan Syrianska och seriekollegan Sundbyberg - förstärkt med fjolårets allsvenska skytteligatvåa Henok Goitom - aldrig nådde några högre höjder. Gästerna var de som till slut drog det längsta strået efter ett sent avgörande.

19
feb
PRE-GAME: Syrianska IF - Sundbybergs IK
Nytt test mot en av seriens nykomlingar
Syrianska gör ett nytt test mot en av seriens nykomlingar denna helg. Uppflyttade seriekonkurrenten Sundbybergs IK gästar Parken i ett försäsongsmöte - och ses som en vass värdemätare för ett ordentligt nedtränat rödgult lag som ändå hoppas ta ytterligare kliv i rätt riktning.

13
feb
Syrianska IF - Håbo FF 3-0 (1-0)
Tremålsseger mot seriekonkurrent på Parken
Syrianska tog årets första försäsongsseger efter klara 3-0 (1-0) hemma mot seriekonkurrenten Håbo FF under lördagseftermiddagen. Lucas Özgün, Pavol Orolín och Jonathan Bahar gjorde de rödgula målen - samtidigt som nyförvärvet Patrik Öhman räddade en straff i sin första match för klubben.

12
feb
PRE-GAME: Syrianska IF - Håbo FF
Seriekonkurrenter gästar i försäsongsmöte
Syrianska fortsätter sitt försäsongsmatchande i helgen - och det mot nyuppflyttade seriekonkurrenten Håbo FF som gästar Parken under lördagseftermiddagen. De rödgula vill få till en betydligt mer jämn insats än senast, då både spelövertag och tvåmålsledning slarvades bort.

9
feb
Klubben börjar använda nya betallösningar:
Nu kan du betala medlemsavgiften via Swish!
Nu kan du betala entrén till hemmamatcherna, handla fika i kiosken, köpa träningskläder på kansliet och lösa både medlemsavgifter och verksamhetsavgifter - med SWISH! Numret är 123 288 75 29 och dit är självklart alla andra ekonomiska bidrag till klubbens verksamhet varmt välkomna!

7
feb
Ny klubbledning valdes vid årsmötet:
Fehima Klintskär ny klubbordförande
Syrianska IF höll årsmöte under söndagseftermiddagen - och kunde precis som föregående verksamhetsår redovisa ett positivt resultat i den ekonomiska sammanställningen! Det valdes också en ny styrelse där Fehima Klintskär går in som klubbordförande efter avgående Stefan Coskun.

6
feb
Syrianska IF - Valbo FF 2-2 (1-0)
Hemmakryss i försäsongspremiären
Syrianska blandade och gav rejält i försäsongspremiären. Efter en riktigt pigg första halvlek möblerade de rödgula om efter paus där man bytte hela laget - och då tappade man också sin 2-0-ledning till ett 2-2-kryss mot Valbo FF. Nyförvärvet Attila Pinte och Rodi Mahmoud gjorde de rödgula målen.

5
feb
PRE-GAME: Syrianska IF - Valbo FF
Försäsongsmatchandet inleds på Parken
Ett till stora delar nytt Syrianska - med 15 nyförvärv i truppen - inleder årets försäsongsmatchande under lördagen. Huvudtränare Kalle Granath väljer då att lufta alla tillgängliga utespelare i hemmamötet med Valbo FF från Division 2 Norrland - en match som startar klockan 12:30 på Parken.

30
jan
Två nya slovaker klara för spel i Syrianska:
U21-landslagsman och poängspelare förstärker
Syrianska spetsar till truppen med ytterligare två internationella nyförvärv. Yttermittfältaren Pavol Orolín, med meriter från den tjeckiska högstaligan, och den slovakiske U21-landslagsmannen Michal Habánek har tecknat var sitt avtal över de kommande två säsongerna med klubben.

26
jan
Kvartett får lämna Syrianska:
Fortsatta förändringar i truppen
Syrianska går skilda vägar Allan Kosik, Karzan Azizi och Alexander Persson-Njie. Klubben erbjöd tidigt efter fjolårssäsongens slut förnyade avtal till spelarna - men man väljer nu istället att satsa på att andra spelare på de aktuella positionerna. Det står även klart att försvararen Mattias Florén lånas ut.

24
jan
Hemmaarenan byter namn i tre år framåt:
Swedbank Park förvandlas till Solid Park Arena
Sedan ett par dagar tillbaka står det klart att hemmaarenan får ett nytt namn. Swedbank Park förvandlas till Solid Park Arena efter att ett IT-företag köpt namnrättigheterna för arenan - genom det föreningsägda arenabolaget Rocklunda Sport och Event AB - de kommande tre åren.

20
jan
Offensiven förstärks med nytt nyförvärv:
Sasa Plavsic återvänder - klar för Syrianska
Syrianska förstärker offensiven med en hemvändare. 26-årige anfallaren Sasa Plavsic återvänder till de rödgula efter två säsonger i superettaklubben IK Frej Täby. Plavsic har tecknat ett avtal över den kommande säsongen med klubben - och är alltså ännu en gång klar för spel i Syrianska.

15
jan
Matchdagar och avsparkstider fastställda:
Lördagsmatch i Uppsala i seriepremiären
Svenska Fotbollförbundet har, tillsammans med klubbarna, fastställt spelprogrammet för Division 2 Norra Svealand. För Syrianskas del väntar, som tidigare nämnts, ett bortamöte med Gamla Upsala SK i seriepremiären - en match som kommer att spelas lördagen den 9:e april klockan 16:00.

30
dec
Lagbygget fortsätter inför nästa säsong:
Syrianska förstärker med tre nya nyförvärv
Nio nya spelare har redan hunnit ansluta till Syrianska - och nu förstärks truppen ytterligare med tre nya nyförvärv. Det är en trio slovaker - mittbackarna Igor Paldan och Jan Marcin, samt den centrala mittfältaren Attila Pinte - som tecknat tvåårsavtal med klubben efter lyckade provspel.

21
dec
Tuff seriepremiär väntar Syrianska:
Bortamöte med GUSK i första omgången
Svenska Fotbollförbundet har presenterat ett preliminärt spelprogram för kommande säsongs upplaga av Division 2 Norra Svealand - och för Syrianskas del ställs man på prov direkt med en tuff seriepremiär. Ett svårspelat bortamöte med Gamla Upsala SK väntar i den första omgången.

18
dec
Truppen börjar ta form med nya spelare in:
Fler nyförvärv förväntas bli klara inom kort
Fem spelare har redan tagit klivit över till Syrianska - och nu står det klart att ytterligare en kvartett ansluter till truppen. Behnam Olfat från MD FF Köping, Alexander Bladh från Romfartuna och IFK Västerås-duon Sharam Said och Jaser Al-Mosawy är klara för spel med de rödgula den kommande säsongen.

11
dec
Vänsterback klar för spel i Syrianska:
Michael Kamau kliver in i truppbygget
22-årige vänsterbacken Michael Kamau har tecknat ett tvåårsavtal med Syrianska - och blir nästa pusselbit att falla på sin plats i lagbygget. Engelsmannen har fått sin fostran i förra Premier League-klubben Fulham FC, och kommer närmast från en kortare sejour som amatör i IFK Västerås.

4
dec
Truppen fylls på med dubbla nyförvärv:
Två defensiva pjäser klara för Syrianska
Syrianska fyller på truppen - och då främst de defensiva positionerna - med två unga nyförvärv. 16-årige Jakob Kaya återvänder till moderklubben från grannen VIK, samtidigt som 20-årige italienaren Simon Grassi tar klivet från division 3-klubben Juventus efter att ha visat framfötterna under ett provspel.

2
dec
Derbytätt i fastslagen seriesammansättning:
Mer att spela om då nytt kvalspel införs 2016
Svenska Fotbollförbundet fastslog seriesammansättningarna vid fredagens representantskapsmöte - och inte helt oväntat blir det en hel del derbymatcher i kommande års Division 2 Norra Svealand. Nyheter i tävlingsbestämmelserna är även att det andraplacerade laget i alla Division 2-serier ges möjlighet att kvala för avancemang uppåt.

21
nov
Philip Özer lånas ut ännu en säsong:
Mittfältaren kvar i uppflyttade IK Sleipner
Syrianskas 20-årige mittfältare Philip Özer är klar för utlåning till nyblivna division 1-klubben IK Sleipner ytterligare en säsong. Klubbarna har enats om en förlängning av lånet som inleddes under fjolårshösten då spelaren, som står under avtal med de rödgula, påbörjade universitetsstudier på annan ort.

9
nov
Talangfull mittfältare ansluter till truppen:
18-årige Daniel Johansson klar för Syrianska
Efter en resultatmässigt blek säsong fortsätter Syrianska att renovera truppen inför nästa fotbollsår. Nu står det klart att den 18-årige mittfältaren Daniel Johansson ansluter från den lokala division 4-klubben IFK Västerås, där han varit en av seriens främsta på sin position de senaste säsongerna.

4
nov
Ingen avtalsförlängning med Dennis Persson:
Ytterbacken lämnar klubben efter tre säsonger
Det utgående avtalet med ytterbacken Dennis Persson kommer inte att förlängas. 22-åringen har sedan en tid tillbaka aviserat ett önskemål om spel på högre nivå - och försvararen lämnar därmed klubben efter dryga tre säsonger. Persson blev målskytt för Syrianska vid fem tillfällen i årets seriespel.

3
nov
Nu inleds den rödgula försäsongsträningen:
Träningsmatchandet startar om tre månader
Seriespelet avslutades för en knapp månad sedan - och redan nu har förberedelserna inför nästa års säsong dragit igång. Försäsongsträningen inleddes under måndagskvällen med en hel del nya ansikten på plats, och om dryga tre månader startar träningsmatchandet.

30
okt
Förändringar i målvaktsuppsättningen:
Agodomou ersätts av 20-årige Patrik Öhman
Det rödgula truppbygget fortsätter och nu står det klart med en förändring i målvaktsuppsättningen. Housnein Agodomou lämnar klubben och ersätts av Patrik Öhman från seriekollegan Upsala IF. 20-åringen, som fostrats i superettaklubben Sirius akademi, har tecknat ett treårsavtal med de rödgula.

21
okt
Försvarare tecknar nytt avtal med klubben:
Rigest Hysko blir kvar i Syrianska ännu ett år
Den 29-årige försvararen Rigest Hysko kom till Sverige och Syrianska inför säsongen 2007 och har, med ett par mellanlandningar i andra klubbar som undantag, varit de rödgula trogen. Den landslagsmeriterade albanen har nu förlängt av sitt utgående avtal - och blir kvar i Syrianska ännu en säsong.

14
okt
Kalle Granath förlänger med Syrianska:
Huvudtränaren stannar minst en säsong till
Förberedelserna inför säsongen 2016 är i full gång - och redan nu har en viktig pusselbit fallit på sin plats. Representationslagets huvudtränare Kalle Granath, som anslöt till de rödgula så sent som i mars, har förlängt sitt avtal med klubben och blir kvar i Syrianska ytterligare minst en säsong.

10
okt
Västerås IK - Syrianska IF 3-2 (3-0)
Derbyförlust efter mardrömsstart
Syrianska fick en riktig mardrömsstart i bortaderbyt mot Västerås IK som gjorde tre mål inom loppet av fyra minuter i matchinledningen. Trots en rejäl uppförsbacke ryckte de rödgula upp sig och reducerade två gånger om efter paus - men VIK kunde med nöd och näppe hålla undan och vinna.

9
okt
PRE-GAME: Västerås IK - Syrianska IF
Säsongen avrundas med ett bortaderby
Säsongen avrundas under lördagseftermiddagen då Syrianska ger sig iväg på årets kortaste bortaresa där Apalby IP är destinationen. Ett lokalderby mot grannen Västerås IK står på programmet i den sista omgången - en match där ett formsvagt rödgult lag dras med både skador och avstängningar.

8
okt
Syrianskatalang till blågul oktobersamling:
Josef Akpinar uttagen i svenska P15-landslaget
Syrianskas talangfulle mittfältare Josef Akpinar har debuterat i den rödgula representationslagstruppen under säsongen - och nu väntar ännu en debut. Förbundskapten Hans Wildow har tagit ut Syrianskamittfältaren i det svenska P15-landslagets trupp till oktobersamlingen på Bosön.

4
okt
Syrianska IF - Sollentuna FF 0-1 (0-0)
Ny uddamålsförlust efter sent avgörande
Syrianska - med en man mindre en hel halvlek - såg länge ut att hålla tätt och fixa en poäng mot tabelltrean Sollentuna hemma på Swedbank Park. Målvaktsdebutanten Sebastian Karacan räddade visserligen en straff, men Sollentuna kunde ändå avgöra med matchens enda mål i den 87:e minuten.

3
okt
PRE-GAME: Syrianska IF - Sollentuna FF
Formsvagt Syrianska i årets sista hemmamatch
En inspelad poäng av 18 möjliga är Syrianskas facit de sex senaste omgångarna. Det är alltså ett formsvagt rödgult lag som under söndagen matchar hemma på Swedbank Park för sista gången denna säsong. Tabelltrean Sollentuna står för motståndet med avspark redan klockan 13:30.

29
sep
Grattis Enskede IK till seriesegern!
Syrianska gratulerar Enskede IK till en mycket välförtjänt serieseger med avancemang till Division 1 som följd! Enskede säkrade sin serieseger genom att bortabesegra Gamla Upsala nu i helgen - och försprånget på sju poäng ner till tabelltvåan Sandviken är ointagligt med bara två omgångar kvar att spela.

26
sep
Kvarnsvedens IK - Syrianska IF 3-2 (1-1)
Syrianska poänglöst mot heltaggat bottengäng
Ett formsvagt Syrianska i ingenmansland blev poänglöst mot nästjumbon Kvarnsveden som hade betydligt mer att spela om. Visserligen bröt Allan Kosik sin måltorka då han nätade två gånger om, men i övrigt fanns inte mycket att glädjas åt efter 2-3-förlusten på Domnarvsvallen.

25
sep
PRE-GAME: Kvarnsvedens IK - Syrianska IF
Bortamöte mot pressad nästjumbo i helgen
Syrianska är inne i en period där poängen lyst med sin frånvaro - trots att man i många matcher varit spelmässigt likvärdiga med sina motståndare. Under lördagseftermiddagen reser de rödgula norrut för att möta nästjumbon Kvarnsveden, som har kniven mot strupen under slutomgångarna.

23
sep
Lördagenss bortamatch flyttas till annan arena:
Syrianska matchar på Domnarvsvallen i helgen
Syrianskas bortamatch mot nästjumbon Kvarnsveden nu på lördag flyttas till en annan arena. Borlängelagets ordinarie hemmaarena Ljungbergsplanen är inte spelbar - och mötet i den 24:e omgången kommer istället att spelas på Domnarvsvallen på lördag klockan 15:00.

21
sep
Syrianska IF - Arameisk-Syrianska IF 2-5 (2-2)
Tung hemmaförlust efter olyckliga slutminuter
Efter mål av Dennis Persson och Alexander Persson-Njie hade Syrianska hämtat in ett tvåmålsunderläge i hemmamötet med topplaget Arameisk-Syrianska. De rödgula hade ett fast grepp om poängen in i slutminuterna - men föll ihop totalt och åkte på en svidande 2-5-förlust.

20
sep
PRE-GAME: Syrianska IF - Arameisk-Syrianska IF
Kontraktet kan definitivt säkras mot tabellfyran
Under större delen av hösten har Syrianska haft ett behagligt avstånd ned till bottenstriden - och under måndagskvällen kan kontraktet definitivt säkras via en hemmaseger mot tabellfyran Arameisk-Syrianska. Gästerna har fortfarande en teoretisk chans att nå seriesegern, om än en liten sådan.

17
sep
Sommarvärvningen till USA för studier:
Dylan Kosik trippel målskytt under blixtvisit
Syrianska valde under sommartransferns sista dag att förstärka en skadedrabbad trupp med anfallaren Dylan Kosik - en kortsiktig lösning under fem matcher. Nu är dessa matcher färdigspelade och anfallaren reser som planerat till USA för studier. 21-åringen hann med att göra tre mål för de rödgula.

16
sep
Vila i frid, Sven-Erik Käll!
Det är med stor sorg som Syrianska IF nåtts av beskedet att Sven-Erik Käll har avlidit. Sven-Erik var en eldsjäl inom Västeråsfotbollen där han - förutom sin framgångsrika period som huvudtränare för Syrianskas representationslag i början av 2000-talet - haft ledarroller i flera av stadens högst rankade klubbar. Sven-Erik Käll blev 75 år.

12
sep
Skiljebo SK - Syrianska IF 1-1 (1-0)
Förlustsviten bröts med ett derbykryss
Syrianska bröt den tre matcher långa förlustsviten med ett bortakryss i lördagsderbyt mot Skiljebo. SSK öppnade piggast och tog en tidig ledning, men Syrianska kom tillbaka efter paus och fixade en kvittering när inhoppande 18-åringen Lucas Özgun gjorde sitt första mål i seniorsammanhang.

11
sep
PRE-GAME: Skiljebo SK - Syrianska IF
Formsvaga lokalkonkurrenter i derbymöte
Två formsvaga lag drabbas samman i ett lokalderby under lördagen. Ett skadedrabbat Syrianska kommer till spel med tre raka förluster, samtidigt som lokalkonkurrenten Skiljebo förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Derbyts betydelse är av akademisk art - även om en viss prestige finns inblandad.

9
sep
Första landslagsmålet för Mattias Özgun:
Förra Syrianskaspelaren nätade mot Portugal
Förre Syrianskaspelaren Mattias Özgun - som under fjolåret lämnade för spel i IF Elfsborg - har nätat i det svenska landslaget för första gången. Det var i måndagens möte med Portugal i en fyrnationsturnering som 17-åringen gjorde drabbningens första mål och gav de blågula ledningen i segermatchen.

7
sep
Sandvikens IF - Syrianska IF 4-0 (0-0)
Jämna steg i en halvlek - därefter klasskillnad
Ett skadedrabbat Syrianska höll jämna steg med Sandviken i en halvlek - men när tabelltrean växlade upp efter paus orkade inte de rödgula hålla emot. Hemmalaget var ett par nummer större och vann till slut med komfortabla 4-0 (0-0) efter en slätstruken bortainsats från Syrianskas sida.

6
sep
PRE-GAME: Sandvikens IF - Syrianska IF
Fortsatta skadebekymmer under höstspurten
Syrianska har hamnat i ett ingenmansland inför slutomgångarna, men för måndagskvällens motståndare är läget minst sagt pressat. Ett fortsatt skadedrabbat Syrianska reser norrut för att ställa till det för miljonbygget Sandviken - som är piskat att vinna för att inte bli avhängda i toppstriden.

31
aug
Garabets säsong över efter otäck skada:
Operation av bruten fotled under måndagen
Anfallaren André Garabet åkte på en otäck smäll i gårdagens match mot BKV Norrtälje och fördes med ambulans till sjukhus. Nu står det tyvärr klart att ett ben i 18-åringens fotled är brutet - och att säsongen därmed är över för Garabets del. Operation väntar anfallaren nu under måndagen.

30
aug
Syrianska IF - BKV Norrtälje 2-3 (1-0)
Rödgul mardrömskväll hemma på Parken
Ett rejält reservbetonat Syrianska hade en trepoängare som i en liten ask i hemmamötet med BKV Norrtälje - men under mardrömslika slutminuter tappade de rödgula allt och lite till. Syrianska föll ihop som ett korthus och fick se sin stabila 2-0-ledning förvandlas till en blytung 2-3-förlust på Parken.

28
aug
PRE-GAME: Syrianska IF - BKV Norrtälje
Chans till revansch - och förlängd hemmasvit
Syrianska har fyra raka segrar på hemmaplan - en svit man vill förlänga när tabellnian BKV Norrtälje gästar Swedbank Park. De rödgula vill samtidigt revanschera sig för den blytunga uddamålsförlusten mot serieledande Enskede, men man dras med dubbla avstängningar och en del skadebekymmer till helgen.

22
aug
Enskede IK - Syrianska IF 3-2 (1-0)
Syrianska poänglöst trots ledning i slutminuten
Efter dubbla mål av Dennis Persson hade Syrianska vänt underläge till 2-1-ledning i bortamötet mot serieledande Enskede - men de rödgula blev ändå poänglösa efter ett par sanslösa slutminuter. Hemmalaget kvitterade i den 89:e minuten och på stopptid skickade Nikola Vasic in segermålet för Enskede.

21
aug
PRE-GAME: Enskede IK - Syrianska IF
Syrianska vill ställa till det för serieledarna
Syrianska har spelat in tio av tolv möjliga poäng de fyra senaste omgångarna, och verkar ha hittat formen inför höstspurten. Efter stabila 4-1 hemma mot Gamla Upsala i måndags väntar tufft motstånd i helgen. De rödgula reser in till huvudstaden för ett bortamöte med serieledande Enskede.

17
aug
Syrianska IF - Gamla Upsala SK 4-1 (3-0)
Blixtrande offensiv gav fjärde raka hemmasegern
Syrianska stod för en av säsongens bättre insatser när Gamla Upsala 4-1-besegrades på Swedbank Park. De rödgula släppte på handbromsen och öste på i offensiven - och redan efter dryga halvtimmen var matchen avgjord med tre hemmamål, där Alexander Persson-Njie blev tvåmålsskytt.

16
aug
PRE-GAME: Syrianska IF - Gamla Upsala SK
Tillbaka på Parken där nya poäng siktas in
Efter dubbla hemmamatcher på Arosvallen matchar Syrianska återigen på Swedbank Park under måndagen. De rödgula, som har tre raka segrar på hemmaplan, gästas av ett formstarkt Gamla Upsala - ett GUSK som inte förlorat en enda match på dryga tre månader och lär bjuda på tufft motstånd.

14
aug
Nya konstgräsmattan äntligen på plats:
Måndagsmötet med GUSK spelas på Parken
Efter närmare tre veckors försening är omläggningen av konstgräset på hemmaarenan Swedbank Park äntligen färdigställt. Det innebär att Syrianska kan flytta tillbaka till Parken efter en tid på Arosvallen - och måndagmötet med Gamla Upsala SK blir alltså de rödgulas första match på det nya underlaget.

11
aug
Sista dagen av sommarens transferfönster:
Truppen breddas med anfallare på korttidsavtal
Syrianska utökar truppen med den 21-årige anfallaren Dylan Kosik - yngre bror till Allan - som ansluter från den skånska division 2-klubben Torns IF. Nyförvärvet är ingen långsiktig lösning men behövs för att fylla på den rödgula truppen, som i dagsläget är sårbar för både skador och sjukdomar.

10
aug
Barlay och Suma lämnar - säljs till utlandet:
Syrianskaduon klara för spel i Azerbajdzjan
Både Samuel Barlay och Sheriff Suma lämnar Syrianska med omedelbar verkan. Duon, som hade avtal med klubben säsongen ut, säljs till Ravan Baku FK i Azerbajdzjans högstaliga - där man redan under måndagen kastades in i hetluften med debut i seriepremiären för sin nya klubb.

8
aug
Avesta AIK - Syrianska IF 0-0 (0-0)
Bortakryss efter straffmiss på stopptid
Lördagens chansfattiga bortamöte med nästjumbon Avesta AIK fick en händelserik avslutning. Trots en medioker insats hade Syrianska chansen att fixa en seger från straffpunkten på stopptid - men straffen brändes och man fick nöja sig med 0-0 mot ett Avesta som drog på sig två röda kort i slutet.

7
aug
PRE-GAME: Avesta AIK - Syrianska IF
Många frågetecken inför helgens bortamöte
Syrianska har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och har en uppåtgående formkurva - men många frågetecken oroar inför helgens bortamöte med nästjumbon Avesta AIK. Avstängningar på både Jonathan Bahar och Alexander Persson-Njie, i kombination med ett par andra osäkra kort, gör att det är en rejält decimerad trupp som reser upp till Dalarna.

4
aug
Egna produkter tecknar avtal med klubben:
Marcel Kaya och Josef Akpinar kontrakteras
Efter väldigt lyckosamma lärlingsperioder med A-truppen kontrakteras de egna produkterna Marcel Kaya och Josef Akpinar. Både 16-årige Kaya och 15-årige Akpinar har Syrianska som moderklubb och har nu, tillsammans med sina respektive föräldrar, tecknat fleråriga avtal med de rödgula.

3
aug
Syrianska IF - Strömsbergs IF 3-1 (2-1)
Underläge vändes till ny viktig trepoängare
Syrianska var långt ifrån en toppinsats - men kunde ändå fixa en ny trepoängare då Strömsberg 3-1-besegrades hemma på Arosvallen. Man var dock illa ute i den första halvleken där gästerna var piggast och tog ledningen, men de rödgula vände på steken och vann till slut tämligen komfortabelt.

2
aug
PRE-GAME: Syrianska IF - Strömsbergs IF
Syrianska vill få bättre utdelning i sin offensiv
Hemmasegern mot Upsala IF satt långt inne för ett ineffektivt Syrianska i onsdags. Nu har de rödgula laddat om och siktar på en jämnare insats där man vill få bättre utdelning i sin offensiv. Bottengänget Strömsberg står för motståndet i en ny match på den tillfälliga hemmaarenan Arosvallen.

30
jul
Mittfältare får lämna efter skadefylld vår:
Ny klubbadress för engelsmannen Hands
Mittfältaren Nathan Hands får lämna Syrianska och är nu klar för spel i division 3-laget Sala FF kontraktstiden ut, efter en överenskommelse klubbarna emellan. 26-åringen har haft en skadefylld vår där speltiden varit väldigt begränsad - och förhoppningsvis kan övergången gynna spelarens utveckling.

29
jul
Syrianska IF - Upsala IF 2-1 (1-1)
17-årig matchvinnare på Arosvallen
Syrianska hade, trots ett massivt spelövertag, bara 1-1 med sig från den första halvleken i hemmamötet med Upsala IF under onsdagskvällen. Efter paus stod matchen och vägde. Då hoppade 17-årige Rodi Mahmoud in och fixade en viktig trepoängare med sitt 2-1-mål med dryga kvarten kvar.

28
jul
PRE-GAME: Syrianska IF - Upsala IF
Viktiga matcher för revanschsuget Syrianska
0-3-förlusten borta mot Nacka förra veckan var mindre smickrande - även om resultatet långt ifrån speglar matchbilden. Ett revanschsuget Syrianska går nu in i en viktig period där sexpoängsmatcherna avlöser varandra. Först ut är hemmamötet med Upsala IF under onsdagskvällen.

24
jul
Ytterligare en hemmamatch får flyttas:
Syrianska-Strömsberg spelas på Arosvallen
Konstgräsomläggningen på Swedbank Park drar ut på tiden och ser ut att försenas ytterligare. Nu står det klart att ännu en hemmamatch får flyttas. Måndagens möte med Strömsberg kommer - precis som matchen mot Upsala IF - att spelas på den tillfälliga hemmaarenan Arosvallen.

22
jul
Nacka FF - Syrianska IF 3-0 (0-0)
Poänglös omstart efter tung bortaförlust
Syrianska höll jämna steg med topplaget Nacka FF i 70 minuter - men en olycklig slutdel fällde de rödgula. Ett för dagen väldigt starkt Nacka tog sin sjätte (!) raka hemmaseger efter 3-0 (0-0) mot Syrianska. Resultatmässigt var omstarten ingen höjdare, men insatsen som sådan var det inget större fel på.

21
jul
Talangfull anfallare förstärker truppen:
18-årig målskytt värvas från lokal serie
Syrianska värvar en notorisk målskytt från den lokala division 4-serien. Anfallaren André Garabet från Munktorps BK har tecknat ett avtal över hösten och ytterligare två säsonger med de rödgula. 18-åringen, som gjort nio mål på elva matcher under våren, är spelklar till mötet med Upsala IF nästa vecka.

21
jul
PRE-GAME: Nacka FF - Syrianska IF
Dubbla avstängningar oroar inför omstarten
Efter en dryg månads spelledighet väntar en omstart av seriespelet under onsdagskvällen. Syrianska reser till huvudstadens utkanter för att spräcka toppkandidaten Nacka FFs starka hemmasvit - och man får göra det med dubbla avbräck då både Samuel Barlay och Markus Hanna är avstängda.

19
jul
Klubbens P12-lag blev slutspelslag i Göteborg:
Utslagna mot engelskt motstånd i Gothia Cup
Syrianskas P12-lag deltog i världens största ungdomsturnering - Gothia Cup i Göteborg - nu i veckan. Trots en trevande start i gruppspelet tog man sig vidare till A-slutspel, och mot engelska De la Salle College stod man för en riktigt stark insats men föll till slut mycket snöpligt i slutminuten.

17
jul
Duo lämnar Syrianska under sommartransfern:
Nya klubbadresser för både Medina och Sharro
Ytterligare två spelare får lämna den rödgula truppen under sommarens transferfönster. 25-årige Gabriel Medina är klar för spel hos lokalkonkurrenten VIK - enligt den bytesaffär som upprättades i veckan mellan klubbarna - samtidigt som 21-årige mittfältaren Kevin Sharro givits tillåtelse att söka ny klubbadress.

16
jul
Syrianska IF - Sala FF 3-1 (0-0)
Träningsseger i bagaget inför omstarten
Syrianska hade, trots en ojämn insats, inga större problem med att besegra division 3-laget Sala FF i torsdagens träningsmöte. De rödgula var numret större än Sala, som ändå var med resultatmässigt fram till slutkvarten. Allan Kosik, Dennis Persson och Lucas Özgün blev målskyttar i 3-1-segern.

15
jul
Syrianska gör bytesaffär med lokalkonkurrent:
Dennis Olsson ansluter från seriekollegan VIK
Syrianska fortsätter att göra ändringar i truppen inför den andra halvan av seriespelet. Under onsdagen gjordes en bytesaffär med seriekollegan VIK, där den 22-årige mittfältaren Dennis Olsson tar steget över till de rödgula. Mycket talar för att en av Syrianskas spelare går åt motsatt håll i uppgörelsen.

15
jul
PRE-GAME: Syrianska IF - Sala FF
Träningsmöte inför nästa veckas höststart
Om en dryg vecka drar seriespelet igång igen - och Syrianska laddar upp med ett träningsmöte mot division 3-laget Sala FF under torsdagskvällen. Huvudtränare Kalle Granath väljer att lufta sin trupp rejält. Flera ordinarie spelare ställs över och många av lagets yngre spelare förväntas få speltid.

14
jul
Konstgräsomläggning på Swedbank Park:
Arosvallen tillfällig hemmaarena för Syrianska
Ett nytt toppmodernt konstgräs håller just nu på att läggas på Swedbank Park, efter närmare åtta års slitage av den gamla mattan. Omläggningen har olyckligtvis försenats något - vilket gör att minst en av Syrianskas hemmamatcher i seriespelet flyttas till reservarenan Arosvallen.

12
jul
Rödgult pojklag till världens största turnering:
P12-laget representerar Syrianska i Gothia Cup
Även denna sommar representeras Syrianska i världens största fotbollsturnering för ungdomar - Gothia Cup. Klubbens rödgula P12-lag reser ner till Göteborg för att matcha mot både nationellt och internationellt motstånd. Flera av lagets matcher direktsänds i webb-tv på cupens egen kanal.

9
jul
Superettaklubb testar David Hasler i veckan:
Syrianskas 18-åring på provspel hos AFC United
Syrianskas yttermittfältare David Hasler har under en längre tid haft ögonen på sig från flera av landets elitklubbar. Gymnasiestudier har tidigare satt stopp för ett kliv uppåt i seriesystemet - men nu är studenten avklarad. Under veckoslutet kommer 18-åringen testas av superettaklubben AFC United.

8
jul
Truppförändringar under sommartransfern:
Fofanah och en av bröderna Azizi lämnar klubben
Syrianska tar nya tag inför den andra halvan av seriespelet - och det med en del förändringar i truppen som följd. Både Ibrahim Fofanah och Karwan Azizi lämnar klubben under sommarens transferfönster. Duon har fått sparsamt med speltid och kan behöva ett miljöombyte för en fortsatt utveckling.

6
jul
Höstförberedelserna har dragit igång:
Truppen åter i träning efter kort ledighet
Efter en kortare ledighet drog Syrianska igång sina förberedelser inför höstsäsongen redan i onsdags förra veckan. Huvudtränare Kalle Granath har aviserat att de rödgulas fysiska status ska förbättras innan höststarten - och en del förändringar i truppen är att vänta under sommarens transferfönster.

26
jun
Syrianska IF önskar alla en Trevlig Sommar!
Klubbkansliet har semesterstängt 29/6-26/7
Syrianska IF laddar om inför hösten och passar samtidigt på att önska alla en riktigt trevlig sommar! Klubbkansliet kommer att hållas stängt för besök under perioden 29/6 - 26/7, och öppna åter måndagen den 27:e juli.

23
jun
Sommarfotbollsskolan på Pettersberg:
Pojkar och flickor inledde lovet med Syrianska
Syrianska IF anordnade traditionsenligt en kostnadsfri fotbollsskola för barn och ungdomar på Pettersbergsområdet - en av stadens resurssvagaste stadsdelar - under den första sommarlovsveckan. Även detta år arrangerades fotbollsskolan med stöd av Västerås Stad och aktörer i näringslivet, och intresset var som vanligt väldigt stort bland områdets många pojkar och flickor.

17
jun
Syrianska IF - Kvarnsvedens IK 1-0 (0-0)
Sharro hoppade in - och fixade hemmaseger
Syrianska drog det längsta strået i ett händelsefattigt hemmamöte med tabelljumbon Kvarnsveden under onsdagen. Gästerna fick chansen att näta från straffpunkten - men bommade. Istället kunde inhoppande Kevin Sharro göra matchens enda mål i den 89:e minuten och fixa en rödgul trepoängare.

16
jun
PRE-GAME: Syrianska IF - Kvarnsvedens IK
Vårsäsongen ska avrundas mot tabelljumbon
Ett formsvagt Syrianska avrundar vårsäsongen med ett hemmamöte mot tabelljumbon Kvarnsveden under onsdagskvällen. En del frågetecken behöver rätas ut i den rödgula truppen - och det mot ett lurigt dalagäng som de två senaste åren lyckats vinna tre av fyra drabbningar med Syrianska.

13
jun
Sollentuna FF - Syrianska IF 5-1 (2-1)
Syrianska chanslöst efter tidigt utvisning
Syrianska åkte på en utvisning redan efter ett par minuter i bortamötet med Sollentuna - och fick resa hem med en smärtsam 1-5-förlust i baken. De rödgula tog visserligen ledningen, men var ändå aldrig riktigt nära poäng. Sollentuna utnyttjade skickligt sitt numerära överläge och vann klart rättvist.

12
jun
PRE-GAME: Sollentuna FF - Syrianska IF
Siktet inställt på att förlänga stark bortasvit
Syrianska reser till huvudstadens norra delar för ett bortamöte med Sollentuna FF under lördagseftermiddagen. De rödgula siktar på en spelmässig uppryckning efter bottennappet mot VIK i måndags - och förhoppningsvis kan man förlänga sin starka svit i bortaspelet.

8
jun
Syrianska IF - Västerås IK 2-3 (1-2)
Grannen bjöds på trepoängare i derbyt
Syrianska stod för individuella misstag i massor i måndagskvällens hemmaderby. Formstarka VIK tackade och tog emot - och fick med sig en trepoängare från Swedbank Park. De rödgula gjorde en riktigt svag insats, där en blek defensiv och ett uddlöst anfallsspel gav ännu en hemmaförlust.

7
jun
PRE-GAME: Syrianska IF - Västerås IK
Rödgul revanschjakt i nytt hemmaderby
Ett revanschsuget Syrianska har laddat om batterierna efter det snöpliga poängtappet i onsdags. Under måndagskvällen väntar ett nytt hemmaderby mot en lokalkonkurrent då formstarka Västerås IK - som har siktet inställt mot serieseger - gästar de rödgula på Swedbank Park.

3
jun
Syrianska IF - Skiljebo SK 1-1 (0-0)
Tungt poängtapp i sjätte (!) stopptidsminuten
Det mesta talade för en rödgul trepoängare när inhoppande Gabriel Medina gjorde 1-0 i hemmaderbyt mot Skiljebo - men i den sjätte (!) stopptidsminuten sprattlade gästerna till och fixade en kvittering. Tyvärr svärtades derbydrabbningen ner av oerhört tråkiga scener efter slutsignalen.

2
jun
PRE-GAME: Syrianska IF - Skiljebo SK
Lokalkonkurrenterna vill haka på i toppen
Syrianska är seriens starkaste bortalag - men den bleka poängskörden hemma på Parken har satt käppar i hjulet för de rödgula. Nu är det hög tid att börja leverera även på hemmaplan. Lokalkonkurrenten Skiljebo SK kommer på besök under onsdagskvällen i ett derbymöte där viktiga poäng står på spel.

31
maj
Arameisk-Syr. IF - Syrianska IF 1-2 (1-1)
Tidigt underläge vändes till ännu en bortavinst
Syrianska hamnade i tidigt underläge i bortamötet med Arameisk-Syrianska - men vände på steken och fixade en viktig trepoängare. Inhoppande Kevin Sharro blev matchvinnare då han nätade i en snabb spelvändning i den 77:e minuten. Syrianska hann även med att bränna en straffspark på stopptid.

29
maj
PRE-GAME: Arameisk-Syr. IF - Syrianska IF
Dubbla defensiva avbräck i rödgult mittenmöte
Syrianska reser till huvudstadsförorten Norsborg för ett bortamöte med tabellåttan Arameisk-Syrianska nu på söndag. Efter 0-2-förlusten mot Sandviken senast vill de rödgula på nytt hitta formen - men man får göra det med dubbla avbräck i backlinjen då både Robin Blommé och Dennis Persson är avstängda.

25
maj
Syrianska IF - Sandvikens IF 0-2 (0-0)
Dubbla bortakontringar sänkte Syrianska
En mindre bra första halvlek följdes upp av en rejäl uppryckning efter paus - men trots det blev Syrianska både mållösa och poänglösa hemma på Parken. Gästande Sandvikens IF tog full pott i måndagskvällens drabbning efter två kontringsmål under matchens slutdel. 406 åskådare såg mötet.

24
maj
PRE-GAME: Syrianska IF - Sandvikens IF
Viktiga poäng i potten mot seriefavoriten
Efter en ny trepoängare på bortaplan - 1-0 mot BKV Norrtälje förra veckan - vill Syrianska bättra på sitt hemmafacit under måndagen. Seriefavoriten Sandviken gästar Swedbank Park i en match där viktiga poäng finns i potten, då båda lagen har chans att haka på i en jämn tabelltopp.

23
maj
Ny målvaktstränare kompletterar ledarteamet:
Per Vikman får ansvar för Syrianskas målvakter
Syrianska kompletterar representationslagets ledarteam med en ny målvaktstränare. 44-årige Per Vikman - med allsvenska meriter som spelare - går in under huvudtränare Kalle Granath med ansvar för utvecklingen av truppens målvaktstrio. Vikman tillträder sitt uppdrag omgående.

22
maj
Inled sommarlovet med en fotbollsvecka:
Syrianska IFs sommarfotbollsskola 2015
Även denna sommar arrangerar Syrianska IF en fotbollsskola under första sommarlovsveckan på Wenströmska IPs konstgräs. Nyhet i år är att de yngre åldrarna erbjuds att välja deltagande i den nystartade SummerFun-gruppen som istället för att enbart spela fotboll har andra roliga aktiviteter och tävlingar.

18
maj
BKV Norrtälje - Syrianska IF 0-1 (0-1)
Medinas tidiga mål räckte för bortaseger
Syrianska var under långa stunder rejält tillbakapressade i bortamötet med BKV Norrtälje - men lyckades ändå få med sig en trepoängare. Gabriel Medinas tidiga 0-1-mål blev matchens enda när de rödgula stod för en stark försvarsinsats då spelet i övrigt lämnade en hel del att önska.

17
maj
PRE-GAME: BKV Norrtälje - Syrianska IF
Mittfältsduo saknas i Syrianskas revanschjakt
Syrianska fina segersvit bröts i onsdags när man föll ihop som ett korthus under slutkvarten i hemmamötet med Enskede. De rödgula jagar revansch under måndagskvällen då man gästar BKV Norrtälje på bortagräs - en match där Syrianska dras med dubbla avbräck på det centrala mittfältet.

13
maj
Syrianska IF - Enskede IK 1-5 (1-1)
Brutal slutkvart sänkte uppgivet Syrianska
Syrianska låg närmast ett segermål i 70 minuter i hemmamötet med Enskede, men tappade allt och lite till. De rödgula brände sina chanser och åkte istället på ett psykologiskt tungt baklängesmål till 1-2 - och sedan rann det iväg till 1-5 efter en slutkvart där hemmalaget vek ned sig fullständigt.

12
maj
PRE-GAME: Syrianska IF - Enskede IK
Tätt matchande för formstarkt Syrianska
Syrianska har hittat formen med tre raka fullpoängare som ett kvitto på det. De rödgula är inne i en period med tätt matchande och redan under onsdagskvällen väntar en rejäl värdemätare. En av seriens toppkandidater - Enskede IK - gästar Parken i en drabbning som mycket väl kan bli sevärd.

9
maj
Gamla Upsala IF - Syrianska IF 0-1 (0-0)
Tredje raka segern efter ny stabil laginsats
Syrianska tog full pott i det tuffa bortamötet mot fjolårstvåan Gamla Upsala under lördagseftermiddagen. Allan Kosik blev matchvinnare med drabbningens enda mål - ett friläge som förvaltades på bästa sätt i den 59:e minuten - när Syrianska inkasserade tredje raka trepoängaren.

8
maj
PRE-GAME: Gamla Upsala SK - Syrianska IF
Tufft bortamöte under lördagseftermiddagen
Efter två raka segrar väntar svårspelade fjolårstvåan Gamla Upsala på bortaplan under lördagen - ett GUSK som fortfarande står utan trepoängare. Syrianska dras med en del skadebekymmer och kan tvingas möblera om i sitt lag när man reser över samma länsgräns för tredje bortamatchen i följd.

7
maj
Veteranserien drar igång i helgen:
Gamla Syrianskalag möter varandra
Nu i helgen drar veteranserien igång - en turnering där gamla pojklag från Syrianskas ungdomsverksamhet återupplivas och möter varandra i prestigefyllda matcher. Första omgången spelas nu på söndag med första matchstart klockan 12:00. Spelplatsen är Wenströmska IPs konstgräsplan.

2
maj
Syrianska IF - Avesta AIK 3-1 (1-0)
Ny trepoängare efter stabil hemmavinst
Syrianska hemmabesegrade nykomlingen Avesta AIK under lördagen - utan att på något sätt imponera. De rödgula var snäppet vassare än dalalaget, som ändå var med resultatmässigt en bit in i den andra halvleken. Alexander Persson-Njie, Dennis Persson och Sheriff Suma stod för målen i 3-1-segern.

1
maj
PRE-GAME: Syrianska IF - Avesta AIK
Nyuppflyttat dalalag gästar Swedbank Park
Avesta AIK bommade kvalet till Division 2 i höstas - men gled ändå in som på ett bananskal i fjärdeligan efter att Valsta Syrianska begärdes i konkurs. Under lördagseftermiddagen gästar dalalaget Swedbank Park där man möter ett Syrianska som siktar på att utöka segerkontot med ytterligare en trepoängare.

30
apr
Syrianska anordnar spontanfotbollskvällar:
Fotboll på dina egna villkor - hela sommaren!
Varje lördagskväll hela sommaren - med start den 2:a maj - arrangerar Syrianska IF spontanfotboll på Wenströmska IP! Tillsammans med spelarprofiler från klubbens representationslag är alla barn och ungdomar välkomna att spela fotboll utan några som helst krav på varken förkunskaper eller föranmälan.

25
apr
Strömsbergs IF - Syrianska IF 0-1 (0-0)
Kosik fixade säsongens första trepoängare
Syrianska tog säsongens första trepoängare när Strömsbergs IF 1-0-besegrades på bortaplan. Allan Kosik blev matchvinnare för de rödgula med matchens enda mål i den 81:a minuten. Skönspelet lyste visserligen med sin frånvaro, men Syrianska var ändå det klart starkaste laget på konstgräset.

24
apr
PRE-GAME: Strömsbergs IF - Syrianska IF
Jakten på årets första trepoängare fortsätter
Syrianska har skrapat ihop en poäng på de två inledande omgångarna - ett facit man inte är helt nöjda med. Under lördagseftermiddagen siktar ett revanschsuget rödgult lag på årets första seger. Ett lurigt bortamöte mot ett svårspelat Strömsberg väntar i grannlänets allra nordligaste delar.

23
apr
Partner till samhällsarbetet förlänger:
Länsförsäkringar Bergslagen stödjer klubben
Syrianska IF bedriver inte enbart en sportslig verksamhet, utan ett stort fokus finns också på en rad olika samhällsprojekt. Nu står det klart att Länsförsäkringar Berglagen förlänger avtalet gällande det redan påbörjade samarbetet där utvecklingen av den sociala verksamheten är huvudsyftet.

19
apr
Syrianska IF - Nacka FF 0-1 (0-0)
Blytung förlust i hemmapremiären
Ett starkt Nacka FF var både spelförande och avlossade flest skott - men det var Syrianska som skapade de hetaste chanserna i söndagens hemmapremiär på Parken. De rödgula missade allt och lite till, och istället kunde Nacka dra det längsta strået med matchens enda mål i den 89:e minuten.

18
apr
PRE-GAME: Syrianska IF - Nacka FF
Namnkunnigt motstånd i hemmapremiären
Efter ett kryss med mersmak i seriepremiären förra helgen har Syrianska laddat om inför säsongens första hemmamatch - söndagsmötet med ett namnkunnigt Nacka FF. På Swedbank Park är det ett taggat rödgult lag som gästas av en av seriefavoriterna i en högintressant hemmapremiär.

17
apr
Fri entré i söndagens hemmapremiär:
Företag och privatpersoner bjuder på inträdet
På söndag matchar Syrianska för första gången på hemmaplan i årets seriespel. Ett namnkunnigt Nacka FF - som ses som en av seriefavoriterna - gästar Swedbank Park med avspark klockan 13:00. Nu står det klart att samtliga åskådare bjuds, av företag och privatpersoner, på fri entré i hemmapremiären!

14
apr
Större samarbetspartner förlänger avtalet:
Spendrups stöd till verksamheten fortsätter
En av klubbens större och mest trogna samarbetspartner - Spendrups Bryggeri AB - har valt att förlänga sitt avtal med klubben. Spendrups har under flera års tid gett sitt stöd till klubbens verksamhet och nu har man alltså tecknat ett nytt avtal med de rödgula som sträcker sig över de kommande fem åren.

11
apr
Upsala IF - Syrianska IF 1-1 (0-0)
Hysko räddade bortakryss i premiären
Med en kvittering på stopptid fixade Rigest Hysko en viktig poäng i seriepremiären mot Upsala IF - en poäng som mycket väl kunde ha varit tre. Syrianska var sett till matchen i sin helhet det hetare laget och var, trots den sena kvitteringen, ytterst nära att få med sig en seger från Österängens IP.

10
apr
PRE-GAME: Upsala IF - Syrianska IF
Seriespelet kickas igång med bortamatch
Nu är det äntligen dags! Seriespelet inleds under lördagen och det med ett bortamöte mot en svårspelad nykomling. Syrianska reser österut för att gästa Upsala IF i seriepremiären. De rödgula har ett riktigt starkt facit under de senaste årens premiäromgångar - en svit man hoppas kunna förlänga på Österängen.

9
apr
Seriepremiären närmar sig med stormsteg:
Truppen synas - nyförvärv och spelarförluster
En lång och något brokig försäsong är över och seriepremiären närmar sig med stormsteg. Även om resultaten i träningsmatcherna inte varit något vidare styrketecken, så har den senaste tidens träningar visat något helt annat. I helgen kliver laget in i seriespelet och man gör det med en trupp som här synas.

2
apr
Syrianska IF - Eskilstuna City FK 1-2 (1-1)
Ledning tappades - för fjärde matchen i rad
För fjärde matchen i rad tappade Syrianska en 1-0-ledning till 1-2-förlust - denna gång i genrepet mot Eskilstuna City hemma på Swedbank Park. Skärtorsdagens svåra väderförhållanden, med både hagel och kraftig vind, ställde till det och försäsongsmötet var aldrig nära att nå några högre höjder.

1
apr
Välmeriterad anfallare sist in i truppen:
20-åring förstärker den rödgula offensiven
Syrianska hann med att förstärka offensiven ytterligare under transferns sista timmar. Den 20-årige anfallaren Ibrahim Fofanah - med ett förflutet i allsvenska Djurgården - ansluter till truppen. Fofanah kommer närmast från division 1-laget Oskarshamns AIK som han var utlånad till under fjolårshösten.

1
apr
PRE-GAME: Syrianska IF - Eskilstuna City FK
Försäsongsmatchandet avrundas med genrep
Nu är det inte långt kvar innan nästa veckas seriepremiär. Ett sista test återstår. Eskilstuna City gästar Swedbank Park i ett rödgult genrep under skärtorsdagskvällen. Syrianskas skadeläge börjar ljusna, men huvudtränare Kalle Granath väljer att inte ta några risker när försäsongen ska avrundas.

31
mar
Dubbla offensiva förstärkningar till truppen:
Azizi återvänder - tar med sig tvillingbrodern
Dubbla nyförvärv förstärker Syrianskas trupp. Mittfältaren Karzan Azizi återvänder till de rödgula - och han tar med sig tvillingbrodern Karwan som närmast kommer från huvudstadsklubben Ekerö IK. Båda bröderna ansluter omgående och är spelklara till nästa veckas seriepremiär.

29
mar
Syrianska IF - Rynninge IK 1-2 (0-1)
Blytung hemmaförlust efter stopptidsmål
Syrianska har det fortsatt tungt. Trots en klart godkänd insats åkte man på en blytung uddamålsförlust under söndagseftermiddagen. Gästande Rynninge fick det sista ordet i ett jämnt försäsongsmöte då man bökade in ett segermål på stopptid. Jonathan Bahar nätade för de rödgula i 1-2-förlusten.

28
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - Rynninge IK
Uppladdningen fortsätter med söndagsmatch
Med dryga två veckor kvar till seriepremiären fortsätter Syrianskas uppladdning. Nya huvudtränaren Kalle Granaths manskap ska vässa formen när Rynninge IK gästar Swedbank Park under söndagseftermiddagen. Fullt fokus ligger på att få spelet att stämma - och att ta ytterligare ett kliv i rätt riktning.

26
mar
Skadorna ska undvikas - fystränare anställs:
Lokal idrottsprofil tar plats i ledarteamet
Syrianska utökar representationslagets ledarteam med en fystränare. Den lokala idrottsprofilen - elitseriejagande handbollsklubben VästeråsIrstas målvakt - Philip Åkesson blir ansvarig för truppens fysiska träning, skaderehabiliteringen samt arbetet med skadeförebyggande åtgärder.

21
mar
Syrianska IF - Västerås SK FK 1-2 (1-1)
Ledning tappades till förlust i försäsongsderbyt
Ett hårt skadedrabbat Syrianska sköt mest och skapade flest målchanser - men föll till slut i ett spelmässigt jämnt försäsongsderby mot lokalkonkurrenten Västerås SK FK. Jonathan Bahar gav de rödgula ledningen redan i den fjärde minuten, men VSK vände på steken och vann på Parken.

20
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - Västerås SK FK
Nystart i derbyt för skadedrabbat Syrianska
En händelserik vecka ska avrundas med ett lördagsderby mot lokalkonkurrenten Västerås SK FK. Derbyt blir början på något nytt för ett Syrianska som hittills haft en resultatmässigt tung försäsong. Nu startar man om från ruta ett - och det mot en grönvit granne som inte vunnit en fotbollsmatch sedan oktober ifjol.

19
mar
Engelsk mittfältare förstärker truppen:
Nathan Hands klar för spel i Syrianska
Syrianska förstärker truppen med en engelsk mittfältare. Klubben har tecknat ett avtal med 26-årige Nathan Hands - ett avtal som sträcker sig över den kommande säsongen. Engelsmannen är fostrad i akademiverksamheterna i Birmingham City och Wolverhampton Wanderers men kommer närmast från den småländska division 3-klubben Gullringens GoIF där han spenderade fjolåret.

18
mar
Nytt vid rodret för representationslaget:
Kalle Granath klar som ny huvudtränare
Syrianska har gjort förändringar i representationslagets tränarteam. Nu står det klart att Kalle Granath tar över som ny huvudtränare. 39-åringen tillträder omgående efter att ha tecknat ett avtal gällande den kommande säsongen. Teamet kommer kompletteras med assisterande tränare och målvaktstränare.

17
mar
Landslagsaktuell målvakt klar för Syrianska:
Housnein Agodomou kontrakteras av klubben
Syrianska har jagat målvakter på transfermarknaden under en tid. Nu har man hittat rätt. Klubben har tecknat avtal med Housnein Agodomou över den kommande säsongen. 21-åringen är fostrad i AFC United och Vasalund men kommer närmast från norska Hammerfest FK efter ett par år som utlandsproffs.

16
mar
Syrianska gör förändringar i tränarteamet:
Klubben bryter avtalet med Fredrik Giesecke
Syrianska och representationslagets huvudtränare Fredrik Giesecke går skilda vägar. Klubben, och dess ledning, har haft fullt förtroende för tränarteamet men tillsammans har man enats om att bryta avtalet med omedelbar verkan för att på så sätt möjliggöra en förändring i seniorverksamheten.

14
mar
Syrianska IF - MD FF Köping 1-2 (1-1)
Hemmaförlust efter sent baklängesmål
Ett rejält skadedrabbat Syrianska kom inte alls upp i nivå i lördagens hemmamöte med division 3-laget MD FF Köping. Ett segt och slitet hemmalag tog visserligen ledningen - Allan Kosik nätade i den första halvleken - men gästerna vände och vann, inte helt orättvist, efter ett sent avgörande.

13
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - MD FF Köping
Den rödgula formen ska vässas ytterligare
Syrianska fick till ett välbehövligt trendbrott då årets första seger - 1-0 hemma mot Sundbyberg - inkasserades i onsdags. Under lördagen får de rödgula chansen att vässa formen ytterligare. Division 3-laget MD FF Köping gästar Swedbank Park i en match där Syrianska är fortsatt hårt skadedrabbat.

11
mar
Syrianska IF - Sundbybergs IK 1-0 (1-0)
Barlays hörnmål gav årets första rödgula seger
Syrianska fixade årets första seger via 1-0 (1-0) hemma mot Sundbybergs IK under onsdagen. Samuel Barlay blev rödgul matchvinnare då han tryckte in försäsongsmötets enda mål efter en hörna i den 20:e minuten. Hemmavinsten var - trots den knappa marginalen - tämligen komfortabel.

10
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - Sundbybergs IK
Huvudstadslag gästar i nytt försäsongsmöte
Syrianska är inne i en period med tätt matchande och under onsdagskvällen är det dags för ett nytt försäsongsmöte hemma på Swedbank Park. Huvudstadslaget Sundbybergs IK - topplag i Division 3 - kommer på besök när de rödgula vill vässa formen med en månad kvar till seriepremiären.

7
mar
Syrianska IF - IK Sleipner 0-2 (0-1)
Tre utvisningar satte stopp för Syrianska
En svag domarinsats hamnade i fokus när Syrianska gästades av IK Sleipner - favorittippade i Division 2 Södra Svealand - under lördagen. Tre rödgula utvisningar (!) blev inte helt ologiskt matchavgörande då ett decimerat hemmalag förlorade (0-2) på ett blåsigt och svårspelat Swedbank Park.

6
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - IK Sleipner
Özer på återbesök - mot sin moderklubb
Mittfältaren Philip Özer har de senaste åren varit en av Syrianskas mest lojala spelare. Under fjolårets sommaruppehåll lämnade han dock Västerås för universitetsstudier på annan ort. Under lördagen återvänder 19-åringen till Swedbank Park med sitt nya lag för ett försäsongsmöte mot moderklubben.

1
mar
Syrianska IF - IFK Aspudden-Tellus 3-5 (1-1)
Rödgul hemmaförlust efter defensiv kollaps
Syrianska öppnade piggt men tappade sedan allt och lite till i söndagens hemmamöte med IFK Aspudden-Tellus. En defensiv kollaps - med ett oengagerat och stundtals riktigt svagt försvarsspel - bidrog starkt till att de rödgula föll med 3-5 (1-1) i spöregnet på Swedbank Park.

28
feb
PRE-GAME: Syrianska IF - IFK Aspudden-Tellus
Jakten på årets första seger fortsätter i helgen
Efter tre vinstlösa försäsongsmatcher jagar Syrianska fortfarande årets första seger. Under söndagseftermiddagen gästas de rödgula av fjolårets seriekollega IFK Aspudden-Tellus hemma på Parken - ett möte där Syrianska vill hitta formen och få spelet att stämma i större utsträckning än tidigare.

25
feb
Ny avsparkstid för söndagens match:
Matchstart kl. 17:00 på Swedbank Park
Söndagens försäsongsmöte med fjolårets seriekollega IFK Aspudden-Tellus har fått en ny avsparkstid. Matchen - som tidigare var planerad till klockan 12:00 - kommer att starta klockan 17:00 på Swedbank Park med anledningen av den nya starttiden för Västerås SK FKs cupmatch på samma arena.

24
feb
OBS! OBS! OBS!
Telefoniproblem på klubbkansliet!
Klubbens kansli har för tillfället problem med telefonin! En felsökning pågår just nu av leverantören och förhoppningsvis kan problemet åtgärdas inom kort. Fram till dess nås kansliet - och klubbens personal - per e-post. E-postdress till klubbkansliet är info@syrianskaif.com .

21
feb
Assyriska FF - Syrianska IF 2-2 (1-2)
Surt bortakryss efter sent baklängesmål
Syrianska jagade årets första seger och var på god väg att inkassera en sådan - men efter ett baklängesmål i slutminuterna fick de rödgula nöja sig med ett bortakryss mot ett för dagen väldigt ungt Assyriska FF. Alexander Persson-Njie och provspelande Sunday Bale gjorde målen i 2-2-mötet.

20
feb
PRE-GAME: Assyriska FF - Syrianska IF
Bortamatch under lördagseftermiddagen
Syrianska jagar fortfarande årets första vinst efter två raka förluster i försäsongsmatchandet. Under lördagseftermiddagen väntar ett en ny bortaresa till Södertälje Fotbollsarena och denna gång är det ett ungt och något reservbetonat Assyriska FF som står för det rödgula motståndet.

10
feb
Nytt motståndarlag väntar i seriespelet:
Avesta AIK ersätter Valsta Syrianska IK
Ett nytt motståndarlag väntar i seriespelet för våra rödgula. Valsta Syrianska IK kommer inte till spel i Division 2 Norra Svealand och ersätts av dalalaget Avesta AIK som får en friplats. Avesta blir alltså det lag som står för motståndet på Swedbank Park i omgång 4 och uppe i Dalarna i omgång 17.

7
feb
Syrianska IF - Upsala IF 0-1 (0-0)
Ineffektivt Syrianska nollade på Parken
Lördagens försäsongsmöte med seriekollegan Upsala IF hemma på Parken blev en inte allt för välspelad tillställning. Syrianska var spelförande men lyckades inte förvalta de chanser som skapades framåt. Istället drog gästerna det längsta strået med matchens enda mål i den 67:e minuten.

6
feb
PRE-GAME: Syrianska IF - Upsala IF
Försäsongsmatchande på hemmaplan
Dryga två veckor efter premiärförlusten i försäsongsmatchandet - 1-4 borta mot superettaklubben Syrianska FC - väntar årets första hemmamatch under lördagseftermiddagen. Våra rödgula gästas av den kommande motståndaren i seriepremiären, Upsala IF, i ett möte på Swedbank Park.

31
jan
Cupframgångar för flera ungdomslag:
Rödgul finalvinst gav guld på hemmaplan
Flera av våra rödgula ungdomslag cupspelade under lördagen - och det med stora framgångar! Allra bäst gick det för ett av klubbens P06-lag som gick hela vägen till en stark turneringsseger efter en stabil finalseger (4-1) mot Hammarby. Även P05:ornas fina insats i huvudstaden bör nämnas.

29
jan
Ungdomslag arrangerar egen futsalcup:
En del av klubbens framtid matchar i helgen
Klubbens duktiga P06-lag arrangerar en egen futsalcup inne i Wenströmska gymnasiets sporthall under lördagen. 16 lag kommer till spel under heldag fylld med inomhusfotboll. Två andra rödgula årskullar är även de i farten under helgen med cupspel respektive seriespel i futsal.

24
jan
Syrianska FC - Syrianska IF 4-1 (2-1)
Klar bortaförlust i försäsongspremiären
Ett ungt Syrianska drabbade samman med ett övermäktigt motstånd i försäsongspremiären. Trots en godkänd insats kunde superettalaget Syrianska FC vinna med klara 4-1 på ett kylslaget Södertälje Fotbollsarena. Alexander Persson-Njie blev bortalagets enda målskytt under lördagen.

23
jan
PRE-GAME: Syrianska FC - Syrianska IF
Försäsongsmatchandet inleds på allvar
Med dryga tre månader kvar till seriepremiär drar Syrianska igång försäsongsmatchandet på allvar under lördagseftermiddagen. Superettaklubben Syrianska FC står för motståndet i ett tufft och svårspelat bortamöte på Södertälje Fotbollsarena.

16
jan
Mittfältare förlänger sitt rödgula kontrakt:
Alexander Persson-Njie stannar i klubben
Mittfältaren Alexander Persson-Njie stannar i klubben ytterligare en säsong. 23-åringen har tecknat ett nytt avtal med de rödgula och blir en del av representationslagstruppen även detta år. Alex anslöt till Syrianska från moderklubben Enköpings SK FK inför fjolårssäsongen.

15
jan
Nu har spelprogrammet fastställts:
Lördagsmatch i premiäromgången
Spelprogrammet för årets upplaga av Division 2 Norra Svealand är nu fastställt. För Syrianskas del väntar alltså en bortamatch mot nykomlingen Upsala IF i premiäromgången - ett möte som spelas lördagen den 11:e april med avspark redan klockan 12:00 på Österängens konstgräs i Uppsala.

7
jan
SvFF presenterar förslag till spelprogram:
Nykomling på bortaplan i seriepremiären
Svenska Fotbollförbundet har idag presenterat ett förslag till serieprogram för den kommande säsongen. För Syrianskas del väntar ett lurigt bortamöte med nykomlingen Upsala IF i seriepremiären som är planerad att spelas helgen 11-12 april. Hemmapremiären sker veckan efter då Nacka FF - som flyttats över från Division 2 Södra Svealand - gästar Swedbank Park.

29
dec
Läget i den rödgula truppen inför det nya året:
Fokus på offensiven under transferfönstret
Ett rödgult år med både höga toppar och djupa dalar lider mot sitt slut. Förberedelserna inför nästa säsong är i full gång och en del förändringar är att vänta. Huvudtränare Fredrik Gieseckes trupp kommer bli bredare än tidigare år där fokus under transferfönstret blir att fylla på med offensiva spelare.

22
dec
Syrianska fortsätter att komplettera truppen:
Två 16-åringar från egna led tar klivet upp
Syrianska fortsätter att satsa på unga talanger från de egna leden. Representationslagstruppen kompletteras med två lovande 16-åringar från klubbens U19-lag. Det är Marcel Kaya och Taher Mahallatian - båda födda 1998 - som nu tar klivet upp i en A-trupp som kommande säsong blir en bred sådan.

19
dec
Truppförändringar inför kommande säsong:
Duo med utgångna avtal lämnar klubben
Det blir ingen fortsättning i Syrianska för mittfältaren Karzan Azizi och målvakten Gustaf Persson. Azizis sociala situation förhindrar spel med de rödgula samtidigt som Persson valt att söka nya utmaningar. De båda anslöt till klubben från MD FF Köping respektive Enköpings SK FK inför säsongen.

11
dec
Målvaktstalangen om skadehelvetet:
"Mike" räknar med comeback under året
Syrianskas 18-årige målvaktstalang Michael Quintero har haft en mörk säsong som förstördes av en olycklig knäskada förra vintern. Rehabiliteringen har visserligen gått långsamt men är nu på väg åt rätt håll vilket gör att Mike ser ljuset i tunneln - och räknar med en comeback någon gång under våren.

8
dec
Syrianska fyller på truppen från egna led:
Försvarare tecknar avtal med moderklubben
Syrianska fortsätter att fylla på truppen inför kommande säsong då ytterligare en spelare tar klivet upp från det egna U19-laget. Den 18-årige försvararen Philip Atina Isho - som debuterade i seniorsammanhang i träningsmötet med Eskilstuna City - har tecknat ett flerårigt avtal klubben.

6
dec
Säsongsförberedelserna fortsätter:
Kontraktsförlängning med Rigest Hysko
En av höstens främsta spelare blir kvar i klubben ytterligare en säsong. Den albanske försvararen Rigest Hysko, med både U21- och U23-landskamper på meritlistan, har förlängt sitt avtal med Syrianska och sätter ännu en viktig bit på plats i det rödgula lagbygget.

5
dec
Fler klartecken i det rödgula truppbygget:
Allan Kosik förlänger avtalet med klubben
Flera bitar i det rödgula lagbygget har fallit på sin plats de senaste dagarna. Nu står det klart att anfallaren Allan Kosik blir en del av truppen även nästa år. 24-åringen, som anslöt från grannklubben IK Franke, har förnyat sitt avtal med klubben och är klar för spel under säsongen 2015.

4
dec
Även Sheriff Suma stannar i Syrianska:
Landslagskaptenen kvar även nästa säsong
Under gårdagen valde mittfältaren Samuel Barlay att, tillsammans med klubben, nyttja en avtalsoption gällande förlängning över säsongen 2015. Nu står det klart att landsmannen Sheriff Suma gör det samma. Sierra Leones landslagskapten blir kvar hos de rödgula även nästa säsong.

3
dec
Rutinerad mittfältsmotor förlänger avtalet:
Big-Sam stannar ytterligare ett år i klubben
Den rutinerade mittfältsmotorn Samuel Barlay stannar ett år till i Syrianska. 28-åringen har, tillsammans med klubben, valt att nyttja en avtalsklausul om en förlängning över säsongen 2015. "Big-Sam" återvände till de rödgula under sommartransfern efter ett antal år i Azerbajdzjans högstaliga.

2
dec
SvFF har fastställt serieindelningen för 2015:
Seriespelet spetsas till rejält efter omflyttningar
Under fredagseftermiddagens representantskapsmöte i huvudstaden fastställde SvFF serieindelningen för kommande års seriespel. Som väntat placerades Syrianska i Division 2 Norra Svealand - där man på förhand ser ut att stöta på betydligt tuffare motstånd än tidigare säsonger i fjärdeligan.

1
dec
Philip Özer lånas ut ytterligare än säsong:
Mittfältaren kvar i Sleipner även nästa år
Syrianskas 19-årige mittfältare Philip Özer är klar för utlåning till Norrköpingsklubben IK Sleipner ytterligare en säsong. Klubbarna har enats om en förlängning av lånet som inleddes under sommarens transferfönster då spelaren flyttade från Västerås för universitetsstudier på annan ort.

26
nov
Ytterligare en egen produkt tar klivet:
17-årig mittfältare flyttas upp i A-truppen
Syrianska väljer att flytta upp ytterligare en spelare från egna led. Det är den 17-årige mittfältaren Rodi Mahmoud som tar klivet upp i representationslagstruppen. Den egna produkten - som är fostrad i klubbens ungdomsverksamhet - har tecknat ett flerårigt avtal med de rödgula.

25
nov
Eskilstuna City FK - Syrianska IF 2-1 (0-0)
Ledning tappades till förlust under slutkvarten
Ett ungdomligt Syrianska smygstartade försäsongsmatchandet med ett iskallt bortamöte mot Eskilstuna City under tisdagskvällen. Efter en mållös första halvlek gav David Hasler de rödgula ledningen efter paus - en ledning som höll till slutkvarten där hemmalaget vände på steken med två mål.

24
nov
PRE-GAME: Eskilstuna City FK - Syrianska IF
Tidig försäsongspremiär för ungt rödgult lag
Under tisdagskvällen väntar en tidig försäsongspremiär för Syrianska som gästar Eskilstuna City - hemmahörandes i Division 2 Södra Svealand - på bortaplan. Huvudtränare Fredrik Giesecke väljer att matcha en ungdomlig trupp där flera yngre förmågor förväntas få testa sina vingar i seniorsammanhang.

23
nov
Kevin Sharro återvänder till Syrianska:
Yttermittfältaren tecknar flerårigt avtal
Den 21-årige yttermittfältaren Kevin Sharro återvänder till Syrianska efter en säsong i den nyligen degraderade division 1-klubben Valsta Syrianska IK. Sharro, som har Assyriska FF som moderklubb, har tecknat ett tvåårsavtal med de rödgula och har redan anslutit till truppens försäsongsträning.

19
nov
Försäsongsträningen drar igång ikväll:
Förberedelserna inför nästa säsong inleds
Efter en dryg månads ledighet återupptar representationslagstruppen träningen under onsdagskvällen med ett pass på det nylagda konstgräset inne i Fotbollshallen på Rocklundaområdet. Utöver träningen ska en rad försäsongsmatcher avverkas - däribland mot dubbelt superettamotstånd.

18
nov
Ännu en egen produkt tar klivet upp:
17-åring tecknar avtal med moderklubben
Ännu en egen produkt tar klivet upp i representationslagstruppen. 17-årige Lucas Özgün har tecknat ett flerårigt avtal med sin moderklubb. Anfallaren stod för 14 gjorda mål på 22 spelade matcher i U19-lagets seriespel - och hann även med att debutera i seniorsammanhang under den gångna säsongen.

16
nov
U19-målvakt flyttas upp i representationslaget:
Egen produkt tecknar flerårsavtal med klubben
Representationslagstruppen utökas med en målvakt från egna led. 18-årige Sebastian Karacan har tecknat ett flerårsavtal och tar klivet upp från klubbens U19-lag. Den egna produkten är fostrad i ungdomsverksamheten och kommer nu att representera sin moderklubb i seniorsammanhang.

14
nov
Ingen avtalsförlängning med Erik Biselius:
Målvakten lämnar klubben för nya utmaningar
Syrianska och målvakten Erik Biselius går skilda vägar. 24-åringen har tillsammans med klubben enats om att inte nyttja en avtalsklausul gällande förlängning över nästkommande säsong. Biselius anslöt från lokalkonkurrenten Västerås IK inför året och har, trots en del skadebekymmer, matchats flitigt.

11
nov
Sheriff Suma åter landslagsuttagen:
Kvalspelet avslutas med tuffa matcher
Sheriff Suma och hans Sierra Leone har haft det tufft i det avgörande kvalspelet till de afrikanska mästerskapen - ett kvalspel som avslutas under under den kommande veckan. Suma finns återigen med i hemlandets trupp som den här gången matchar i returmöten mot Elfenbenskusten och DR Kongo.

10
nov
Junior lämnar klubben efter fyra säsonger:
22-åringen klar för spel i seriekonkurrent
John Junior lämnar Syrianska efter fyra säsonger i klubben. 22-åringen blir dock kvar i Division 2 Norra Svealand då han är klar för spel i seriekonkurrenten Sandvikens IF. Junior anslöt till de rödgula inför säsongen 2011 och har under dessa år gjort 30 mål i seriespel för klubben.

5
nov
SvFF presenterar ett första serieförslag:
Ett par nya motståndare kliver in i serien
Svenska Fotbollförbundets tävlingsavdelning har under dagen presenterat ett remissförslag till seriesammansättning inför kommande års säsong. För Syrianskas del väntar återigen spel i Division 2 Norra Svealand där ett par nya motståndare väntas kliva in under nästa år. Den 28:e november fastställs seriesammansättningen.

4
nov
TB Västerås bjuder på fritt inträde:
Fri entré till onsdagens elitseriebandy
En av stadens två elitserieklubbar i bandy - TB Västerås - bjuder Syrianskas medlemmar på fri entré till onsdagens hemmapremiär i ABB Arena Syd. Fjolårssäsongens svenska mästare Sandvikens AIK kommer på besök i den tredje elitserieomgången med matchstart klockan 19:00.
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});